Nadina a postat reteta "Floricele din foietaj cu mere" care este atat de apetisanta incat nu am rezistat sa nu o incerc.Din pacate , am fost foarte ocupata si atunci am intrat pe linkul indicat de Nadina:
www.lalena.ro/293-reteta-ananas-in-foietaj.html
in care florile erau executate cu rondele de ananas.
Munca mi-a fost usurata si de faptul ca la Amman, aluatul de foietaj se gaseste feliat gata in patrate de 10/10 cm, exact dimensiunea rondelelor de ananas din compot.
Multumesc Nadina si Lena pentru asa o reteta delicioasa.
Urmeaza sa o fac si cea a Nadinei,deoarece combinatia mere cu scortisoara este grozava.
Se scoate aluatul de foietaj de la congelator si se lasa sa se dezghete suficient pentru a putea fi folosit.
Rondelele de ananas se pun intr-o strecuratoare pentru a se scurge sucul din compot.
Se taie marginile patratelului de aluat, pastrand cca 1cm la mijloc netaiat pe fiecare latura.
Se usuca ,daca mai este nevoie, o rondea de ananas pe hartie absorbanta de bucatarie si se amplaseaza in mijlocul patratelului de aluat.
Se ridica pe rand cele 4 colturi spre mijlocul patratului de aluat si se lipesc la mijloc; se obtine astfel o floare , care se aseaza in tava unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt.
Se dau la cuptorul preincalzit la 200 de grade 20 de minute sau pana au luat o culoare aurie.
Se pudreaza cu zahar si se decoreaza cu cate o cireasa confiata in mijlocul fiecarei flori.
Este o reteta foarte practica , mai ales cand esti in pana de timp si foarte de efect.
Pofta buna!