publicat la 15.05.2015
publicat la 15.05.2015
publicat la 15.05.2015
Pentru ca să nu rămâi de căruţă şi săptămâna asta, va trebui să ţii două pietre în gură de fiecare dată când te sună vreun obsedant. E bine să le fierbi în prealabil. Dacă n-ai prealabil, dă-le un pic prin muştar
Bucataras.ro
[email protected]
"Kabsa" cu pui
Puiul se condimenteaza cu condiment pentru pui , se stropeste cu ulei de masline si suc de lamaie si se lasa 2-3 ore. Se curata morcovii si se pun intr-o cratita de fiert sub presiune cu o ceapa intreaga si o lamaie neagra in 2 litrii de apa. Cand apa incepe sa fiarba se pune pieptul de pui...
"MANSAF" -Mancarea nationala a Iordaniei
Se incepe cu “ jameedul”; cu o seara inainte se sparg bulgarii de iaurt si se lasa la inmuiat cu apa calduta pana a doua zi dimineata. Carnea de miel se spala si se puna la fiert cu o ceapa,o lingurita de sare si 2 lingurite de condiment pentru mansaf.Se fierbe in...
Pateuri cu carne -Pateuri cu telemea si "za'atar"
Se scoate aluatul pentru pateuri din congelator si se lasa cateva minute sa se dezghete. Umplutura de branza Telemeaua de oaie se rade pe razatoarea mare , se adauga za’atarul si se amesteca bine. Umplutura de carne Se calesc in ulei intai semintele de pin pana iau o culare aurie si...
Ardei umpluti de post
Orezul se lasa cu apa fierbinte 10minute apoi se spala bine. Se caleste ceapa taiata marunt in uleiul de masline si se adauga orezul; se lasa la foc mic 5 minute. Se lasa sa se raceasca orezul apoi se adauga rosia taiata marunt,nucsoara rasa,frunza de patrunjel si menta tocata...
"Halaweh gamardin" - Budinca de caise uscate
Folia de caise uscate se rupe in bucati de cca 3-4 cm si se lasa la inmuiat cu 1 litru de apa fierbinte cel putin 2 ore. Stafidele se spala si se lasa la inmuiat in apa calduta. Dupa 2 ore se scurge apa de pe bucatile de folie de caise ; bucatile inmuiate se pun in blender si se adauga...
"Carawe" - Desertul lehuzei
Intr-o cratita anti aderenta se pune apa cu zaharul la fiert; cand incepe sa fisrba se adauga orezul macinat inploaie si se amesteca bine sa nu se formeze cocoloase. Se adauga chiminul dulce si scortisoara si se fierbe 8-10 minute pana s-a ingrosat. Se pune budinca rezultata in cupe de...
Salata de laptuci
Frunzele de laptuca se rup de pe tulpina si se spala foarte bine. Ceapa verde se taie marunt. Ridichile se taie marunt. Intr-un bol se amesteca bine laptucile cu ceapa verde si ridichile. Separat se prepara sosul din ulei de masline, suc de lamaie,otet balsamic, sare si piper. Se aseaza...
Salata araba de castraveti
Intr-un bol se amesteca iaurtul cu sucul de lamaie,menta uscata, sarea, piperul si cateii de usturoi trecuti prin presa de usturoi. Castravetii se spala, se curata de coaja si se taie foarte marunt. Se adauga la sosul de iaurt si se amesteca bine. Se serveste langa fripturi, peste prajit,...
Salata de cartofi stil arab
Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare 25 de minute. Se trec prin presa de cartofi si apoi se pun intr-un bol. Se adauga untul moale, usturoiul,laptele ,sucul de lamaie si uleiul de masline si se amesteca bine. Se potriveste de sare si piper. Se decoreaza dupa gust cu...
Salata araba de rucola
Se spala si se curata de cozi rucola, apoi se taie mai mare; daca frunzele sunt mici se pot lasa intregi. Se taie marunt ceapa verde. Intr-un bol se amesteca rucola cu sumacul,sarea,sucul de lamaie si uleiul de masline. Se decoreaza dupa imaginatie, presarand inca putin sumac. Se...
Salata orientala de cartofi
Cartofii spalati se inteapa cu cutitul in 2-3 locuri. Se pun in cuptorul cu microunde la programul pentru cartofi copti in coaja 5 minute. Se scot si se invelesc in folie de aluminiu ; se lasa sa stea 5 minute ,apoi se curata de coaja. Ceapa verde se curata si se taie...
Salata de conopida cu pasta de susan –" Maqdous zahra"
Conopida se spala bine si se desface in buchetele mai mici. Se caleste conopida pana ia o culoare aurie si se aseaza pe hartie absorbanta de bucatarie. Intr-un castron se pune pasta de susan cu sarea si piperul si se amesteca adaugand treptat zeama de lamaie. Se subtiaza cu iaurt si se adauga...
Salata de rosii-stil arab
Se feliaza rosiile , se asezoneaza cu sarea si piperul;se stropesc cu otetul amestecat cu uleiul de masline. Se presara cu arpagicul taiat pestisori si se decoreaza cu frunze de menta verde. Se serveste langa fripturi, chiftele,pilafuri. Pofta buna!
"Salatit Khodar Meshakel" - Salata mixta -stil arab
Se spala salata verde si se taie marunt. Rosiile, castravetii( cu sau fara coaja),ridichile,ardeii,ceapa se taie marunt;se pun intr-un bol si se adauga patrunjelul, menta si mararul taiate de asemenea marunt. Se amesteca ingredientele si se stropesc cu vinegreta. Se decoreaza dupa gust si...
"Shankalish" - Aperitiv picant cu telemea de oaie
Telemeaua se pune intr-un bol si se sfarama cu o furculita. Se taie marunt ardeiul verde,ardeii iuti, rosia si ceapa verde. Se adauga in bol impreuna cu condimentele si se amesteca bine. Se orneaza dupa gust. Pofta buna! Shankalish este un aperitiv nelipsit de la mesele si bufeturile...
"Bagdunesieh"-Salata de patrunjel verde cu iaurt
Patrunjelul verde se spala ; se aleg frunzele si se toaca marunt cu cutitul sau intr-un blender. Intr-un bol se amesteca bine uleiul de susan cu sucul de lamaie;se subtiaza cu iaurtul care se adauga treptat la compozitie. Se adauga patrunjelul tocat si se potriveste de sare. Se serveste ca...
Pulpa de miel la cuptor cu legume si masline verzi
Carnea de miel se curata bine de grasime si se spala. Se impaneaza cu usturoi. Se sareaza si se condimenteaza cu condimentul mixt, cimbru , tarhon, ulei de masline si sucul de lamaie. ( Se poate condimenta si cu condiment pentru fripturi sau miel daca avem). Se aseaza intr-o tava si se...
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde
Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor si se framanta bine. Se intinde o foaie de aluat de 1cm si se taie pogacelele. Se aseaza in tava si se mai lasa cca 15 minute pentru a creste putin. Intre timp se incalzeste cuptorul si se coc la...
"Kofta bi tahini" - Chiftelute la cuptor cu sos de susan
Se macina carnea si se adauga patrujelul si o ceapa trecute prin masina de carne( sau mixer). Se adauga condimentele de kofta si sarea ; se amesteca bine. Cu mana inmuiata in apa ,se fac niste chiftelute la care li se da forma cilindrica si se aseaza intr-o tava de cuptor de jur imprejur. In...
"Daoud Pasha"- Chiftelute la cuptor cu sos de rosii
Se macina carnea si se adauga patrujelul si o ceapa trecute prin masina de carne( sau mixer). Se adauga condimentele de kofta si sarea ; se amesteca bine. Cu mana inmuiata in apa ,se fac niste chiftelute la care li se da forma cilindrica si se aseaza intr-o tava de cuptor de jur imprejur. In...
Cataief ”pasarele”-Cataief assafir-specific Ramadanului
Cataief Se dizolva drojdia si zaharul in 4 linguri de apa calduta.Faina se pune intr-un bol cu sarea si se adauga drojdia; amestecand cu o lingura se adauga treptat restul de apa.Se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa sa se odihneasca o ora , pana devine a crescut si s-au format...
"Cataief "cu nuca si branza dulce
Cataief Se dizolva drojdia si zaharul in 4 linguri de apa calduta.Faina se pune intr-un bol cu sarea si se adauga drojdia; amestecand cu o lingura se adauga treptat restul de apa.Se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa sa se odihneasca o ora , pana devine a crescut si s-au...
Dovlecei zucchini umpluti cu carne de vita in supa de iaurt cu garnitura de orez
Se scoate miezul si semintele dovleceilor cu un cutit semicircular special. Se spala dovleceii si se lasa la scurs. Umplutura Se pune uleiul la incins intr-o tigaie neaderenta si se adauga semintele de pin ; se prajesc usor pana iau o culoare aurie si se scot pe o farfurie. Se...
Salata Caesar
Crutoanele de casa Cele 2 bucati de toast se taie in bucati de cca 1,5 cm; se pun intr-o tava de aluminu pe hartie de copt si se stropesc cu 2 linguri de ulei de masline. Se dau la cuptor 10-15 minute pana iau o culoare aurie. Sosul Intr-un bol se mixeaza bine usturoiul taiat marunt cu 2...
"Maglubeh"
Carnea de vita se taie in bucati de cca 4 cm ; se spala si se pune la fiert cu apa si o lingurita de sare intr-o cratita de fiert subpresiune 45 de minute; se strecoara supa de carne si se pastreaza. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se pun semintele de pin ; se lasa doar sa ia o...
Paine cu usturoi la cuptor
Se amesteca intr-un bol untul moale scos din timp din frigider cu usturoiul granulat si oregano uscat, amestecat cu seminte de susan, prajite putin in tigaia fara ulei. Se unge un strat foarte subtire de unt pe ambele parti ale feliilor de franzela. Se pune painea intr-o tava in...
"Maftoul "cu pui- specific Palestinei
Puiul se curata, se taie in sferturi si se pune la fiert intr-o cratitat de fiert sub presiune in apa cu sare , 1 ceapa mare intreaga si 3 morcovi taiati in jumatati; se fierbe o jumatate de ora. Se strecoara supa de pui si se pune in cratita inferioara( cca 2/3 din capacitatea cratitei)....
"Şişbarak bi laban"- Placintele cu carne in supa de iaurt
Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã, 1 linguriţã sare si ½ canã apã rece. Se frãmânta uşor şi se întinde o foaie subţire de ½...
Prajitura cu capsuni in straturi
Biscuitii se pun intr-o punga de plastic si se piseaza cu ajutorul unei vergele. Intr-un vas se fierbe untul impreuna cu apa si zaharul. Se adauga la biscuitii pisati aseazati intr-un vas de sticla termorezistent si se amesteca bine pentru a se repartiza uniform.Se niveleaza cu ajutorul unei...
Crema de zahar ars cu dovleac
Se incepe cu prepararea piureului de dovleac. Dovleacul se taie in 2 jumatati; se curata de seminte si fibre cu ajutorul unei linguri . Se unge o tava de cuptor cu ulei; se tapeteaza cu folie de aluminiu, care la randul ei se unge cu ulei. Se aseaza dovleacul in tava cu scobitura in...