Mihaela11_jo

1

Bucataras
incepator

Amman

Bucataras din 12.07.2010

RETETE196
PRIETENI170
Retete

"Egeh zahrah"-Conopida pane-specifica tarilor arabe

In Aperitive / Garnituri la 31 Mai 2011

Conopida se desface in buchetele . Buchetelele de conopida se fierb in apa si sare 10 minute.Se pun  intr-o strecuratoare sa se scurga bine de apa si  sa se raceasca. Ceapa, usturoiul, frunzele de menta si patrunjel se maruntesc intr-o masina de taiat vegetale. Se pun intr-un bol...

Tocanita cu piept de pui

In Pui la 31 Mai 2011

Se caleste ceapa in uleiul de masline intr-o cratita de fiert subpresiune. Cand ceapa devine sticloasa se adauga boia de ardei si carnea de pui; se mai lasa 4-5 minute . Se adauga apa numai cat sa acopere carnea, se poriveste de sare si piper. Se fierbe 30 de minute. La...

"Mlukhieh"-Supa de iuta cu pui-specific tarilor arabe

In Supe la 31 Mai 2011

Se spala puiul si se pune la fiert in apa cu sare impreuna cu ceapa, rosiile intregi( doar crestate putin)  si condimentele  intr-o cratita de fiert sub presiune 30 de minute. Cand puiul este fiert se scoate intr-un vas termorezistent, se asezoneaza cu ketchup, se sareaza si...

Salata de laptuci cu ceapa verde si nuci

In Salate la 25 Mai 2011

Laptucile se spala , se taie cozile si se pun intr-un bol de salata. Nucile se zdrobesc si se adauga laptucilor. Ceapa verde se taie marunt si se caleste in uleiul de masline 2-3 minute; se adauga zaharul, otetul balsamic si berea. Se potriveste de sare si piper si se lasa sa fiarba 5...

Sandviciuri cu ton la cuptor

In Ton la 22 Mai 2011

Tonul   se scurge de ulei si se sfarma cu o furculita. Ouale fierte tari de asemenea se sfarma cu furculita. Ceapa verde se taie marunt. Intr-un bol se amesteca bine tonul, ouale fierte, ceapa verde si maioneza pana se obtine o pasta omogena. Se gusta si se potriveste de...

"Bagleh"- Mancare de laptuci-reteta araba

In Mancaruri de post la 22 Mai 2011

Laptucile se spala bine si se taie cozile imediat dupa ultimele frunze; partea superioara se pastreaza. Se lasa sa se scurga bine, apoi se taie marunt impreuna cu portiunea de cozi care s-a pastrat. Rosiile se taie marunt. Se pune la incins uleiul de masline intr-o cratita antiaderenta si se...

Tort cu crema de lamaie

In Torturi la 14 Mai 2011

Blatul Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat apa si zaharul pana spuma devine lucioasa. Se adauga galbenusele, faina, coaja rasa de lamaie si portocala,praful de copt stins cu zeama de lamaie si zaharul vanilat. Dupa ce am amestecat bine compozitia...

Salata mixta cu pasta de susan- specifica tarilor arabe

In Salate la 14 Mai 2011

Se taie marunt toate vegetalele. Intr-un bol se pune pasta de susan cu sarea si piperul si se adauga treptat sucul de lamaie. La inceput pasta se ingroasa, dar pe masura ce se adauga sucul de lamaie devine spumoasa; daca ni se pare ca este prea consistent se mai pot adauga 2-3 linguri de apa....

“M’nazaleh batatas”- Gulaş arabesc

In Vita la 14 Mai 2011

Se incinge uleiul de masline intr-o cratita de fiert subpresiune si se caleste ceapa 2-3 minute apoi se adauga carnea de vita si se mai lasa la calit 5 minute. Se adauga boiaua,condimentele,frunza de dafin si rozmarinul, sarea si piperul si se toarna apa fierbinte atat cat sa acopere...

Desert cu crema de capsuni

In Prajituri la 14 Mai 2011

Se bate frisca cu zaharul pudra la inceput la viteza moderata si apoi la viteza mare; se adauga coaja rasa de lamaie si portocal, sucul de lamie si vanilia; se lasa la rece pana pregatim capsunile. Capsunile se spala, se curata de codite si se taie in sferturi, pastrand cateva pentru decor. Se...

“Coşut “cu ulei

In Prajituri la 7 Mai 2011

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga coaja rasa de lamaie si portocala si treptat zaharul. Se mixeaza bine pana se dizolva zaharul si amestecul devine lucios. Se adauga in continuare galbenusurile si uleiul,fulgii de cocos, apoi faina cernuta si bicarbonatul dizolvat in...

Biban prajit cu garnitura de rosii scazute si cartofi prajiti -reteta araba

In Peste la 5 Mai 2011

Pestele prajit Pestele   se curata de solzi si de organele interne; se spala si se taie felii mai mari si se pune intr-o tava . Se sareaza, se condimenteaza si se stropeste cu sucul de lamaie. Se lasa 3-4 ore sa fie patruns bine de condiment, intorcandu-l din cand in cand de pe o...

Mancare de dovlecei cu ou-specific arabeasca

In Aperitive / Garnituri la 5 Mai 2011

Intr-o tigaie wok se pune uleiul de masline la incins sic and ia o culoare aurie se adauga miezul de dovlecel. Se sareaza si se pipereaza dupa gust; cand dovleceii au inceput sa fiarba se reduce focul, se acopera tigaia si se lasa 20 de minute sa se caleasca. Se adauga 2 oua battue si se mai...

Crema de iaurt cu capsuni

In Dulciuri la 5 Mai 2011

Se taie capsunile felii, pastrand cateva intregi pentru decor. Se presara cu zahar si se zdrobesc sau se mixeaza. Se imparte piureul in doua. Se bate frisca si se amesteca cu iaurtul;se adauga jumatate din piureul de capsuni si se incorporeaza bine. La cealalta jumatate de piureu se adauga...

"Sambusek" cu carne-specific arabesti

In Aperitive / Garnituri la 5 Mai 2011

Se pune la incins intr-o tigaie anti aderenta uleiul de masline si se caleste ceapa 2-3 minute, apoiu se adauga carnea toccata, sarea si condimentele si se lasa sa se prajeasca inca 5-6 minute. Se scoate intr-un bol si se lasa sa se raceasca. Se ia cate o foaie de aluat si se umple cu 1...

Ciorbita de conopida si morcovi cu bors

In Ciorbe la 5 Mai 2011

Conopida se spala si se desface in buchete mici. Morcovii se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se pune intr-o cratita uleiul de masline la incins si se adauga ceapa taiata marunt si morcovul. Se calesc pana ceapa ia culoare aurie; in acest fel supa va lua culoare de la morcovul...

Cheesecake cu capsuni

In Prajituri la 30 Apr 2011

Blatul Se pun piscoturile intr-o punga  si se zdrobesc ,apoi  intr-un bol si se mixeaza bine cu untul moale si zaharul. Se toarna  intr-o forma de tort cu diametrul de 25cm si peretii detasabili si se preseaza bine cu ajutorul unei linguri. Se pune la frigider pana...

Prajitura cu caise

In Prajituri la 28 Apr 2011

Blatul Caisele se oparesc si se decojesc; se taie in jumatati si se scot samburii. Se pun intr-o strecuratoare sa se scurga de lichid. Untul se freaca spuma ,apoi se adauga treptat zaharul. Se incorporeaza ouale intregi si se mixeaza bine pana la dizolvarea completa a...

Ciorbita de perisoare cu bors

In Vita la 28 Apr 2011

Se pune uleiul de masline la incins si se caleste ½ ceapa taiata marunt si morcovul ras pe razatoarea mare. Se amesteca incontinuu cca 2-3 minute , apoi se adauga apa fierbinte,sare dupa gust si cubul de Maggi. Intr-un bol se amesteca ½ ceapa taiata marunt, orezul,carnea...

Vinete umplute la cuptor-reteta araba

In Vita la 28 Apr 2011

Se curata vinetele de coaja si se taie in jumatati. Se scoate miezul vinetelor si se aseaza intr-o tava de cuptor antiaderenta. Vinetele se sareaza si se lasa 20 de minute pe un gratar sa se scurga de lichid. Intr-o cratita antiaderenta se incinge uleiul de porumb si se calesc vinetele pe...

Bonet

In Prajituri la 26 Apr 2011

Se caramelizeaza zaharul si se repartizeaza uniform pe baza si peretii laterali ai unei tavite de chec cu dimensiunile de 12/22 cm. Se amesteca ouale cu zahaulr,vanilia,esenta de rom si coaja rasa de portocala. Se adauga cacao cernuta,laptele rece si  biscuitii dati prin robot. Se toarna...

Tiramisu reţetă clasica

In Prajituri la 25 Apr 2011

Tiramisu reţetă clasica Se prepara cafeaua amara cu un aparat pentru cafea filtru si se lasa sa se raceasca. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se dizolva complet si iau o culoare albicioasa. Se adauga branza crema scoasa din...

Tort cu crema de cacao si cafea

In Torturi la 25 Apr 2011

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin pufoase. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza bine. Se adauga albusurile, apa,coaja de lamaie si portocala; apoi faina cernuta si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se toarna intr-o forma de tort cu peretii detasabili cu diametrul de 26...

Sarmalute in foi de vita cu carne de oaie

In Oaie la 25 Apr 2011

Frunzele de vita se oparesc, apoi se scot pe un platou. Orezul se opareste , apoi se spala bine si se pune intr-un bol. Ceapa se taie marunt si se pune intr-o tigaie antiaderenta cu uleiul de masline si se prajeste putin pana ia culoare aurie. Se adauga orezul si se mai lasa 2-3 minute, doar sa...

"Mamool"- Prajituri arabesti de Sarbatori

In Prajituri la 23 Apr 2011

Intr-un bol se pun grisul cu faina si se amesteca bine cu margarina si uleiul.Se adauga zaharul, apa de roze si flori de portocal,mahlab si se continua cu amestecatul pana se obtine un aluat omogen si moale. Se acopera cu un servet curat de bucatarie si se lasa sa se odihneasca 24 de ore. Se...

Micul dejun arab-6."Maqdus"- vinete umplute in ulei de masline

In Muraturi la 6 Apr 2011

Vinetele se spala si le se taie codita. Intr-o cratita mare se pune apa la fiert si cand aceasta clocoteste se adauga vinetele. Se lasa la foc mediu cca 25 de minute. Se scot vinetele pe o tava si se lasa sa se raceasca. Se cresteaza vinetele si in buzunarul obtinut se introduce putina sare. Se...

Micul dejun arab-5.Ridichi albe murate

In Muraturi la 5 Apr 2011

Ridichile se curate de coaja si se spala. Se taie in functie de marime in sferturi sau optima si se pun intr-un vas cu sare( cca 400 grame de sare). Se lasa pana a doua zi; ridichile lasa foarte multa apa. A doua zi se spala bine in apa rece si se pun in borcane alternative cu sfecla rosie...

Micul dejun arab-4.“Fattet hummus”-Pasta de naut cu iaurt si “faramituri “(crutoane) de paine

In Mancaruri de legume la 4 Apr 2011

Cu o seara inaintea prepararii, se curata boabele de naut de impuritati, se spala bine in mai multe ape si se lasa intr-un bol la inmuiat in apa in care am dizolvat o lingura de bicarbonat de sodiu. A doua zi dimineata se spala din nou cu apa si se mai lasa la inmuiat cca 2 ore; semintele de...

“Fatayer sabanegh”-Placinte arabesti cu spanac

In Mancaruri de legume la 3 Apr 2011

Aluatul Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta 20 de minute. Se presara cu faina,se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa sa se dospeasca  la cald cca 1 ora. In acest timp se pregateste spanacul....

Micul dejun arab -3."Falafel"-Chifteluţe de naut si bob(fava beans)-de post

In Mancaruri de post la 2 Apr 2011

Boabele de naut si bob ( fava beans) se lasa la inmuiat in apa rece de pe o zi pe alta. Se scurge apa si se dau prin masina de tocat carne; se pun intr-un bol. Ceapa, usturoiul,frunza de patrunjel si coriandru se mixeaza intr-un blender; se adauga la pasta de naut si bob impreuna cu...

Afisate 91 - 120 din 196 retete    

Postari recente

publicat la 15.05.2015

Bomboane Raffaello 2

publicat la 15.05.2015

Bomboane Raffaello 1

Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

Pentru ca să nu rămâi de căruţă şi săptămâna asta, va trebui să ţii două pietre în gură de fiecare dată când te sună vreun obsedant. E bine să le fierbi în prealabil. Dacă n-ai prealabil, dă-le un pic prin muştar

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]