Se pune mazarea la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet.Dupa ce a fiert se scurge de apa si se aseaza pe un platou.
Intr-o cratita antiaderenta se pune uleiul de porumb si se prajesc intai semintele de pin, apoi semintele de migdale.Ii dau o aroma speciala uleiului.
In acelasi ulei se adauga carnea cu 1 lingurita de sare si 2 lingurit condiment mixt; se prajeste bine , pana apa a scazut.
Se scoate pe un platou.
In aceeasi cratita se adauga apa, condimentele, sarea si cubul de Maggi.Cand apa incepe sa fiarba se adauga orezul basmati oparit si spalat.
Se fierbe 15 minute si se mai lasa in cratita 5 minute, acoperit cu carnea de vita si mazarea verde.
Se scoate intr-o tava cu peretii mai inalti si se amesteca cu carnea si mazarea, pentru a fi repartizate uniform.
Se aseaza pe o farfuire si se decoreaza cu semintele de pin si de migdale.
Este foarte usor de preparat, foarte aromat si aspectuos.
Se seveste ca garnitura la friptura de miel sau pui, piept de pui pregatiti la grill cu salata arabeasca, salata de rucola sau iaurt.
Pofta buna!
Acelasi orez se foloseste ca umplutura pentru pui sau miel la cuptor, in care caz orezul se fierbe doar 10 minute.