Pestele se curata de solzi si de organele interne.
Se sareaza si se condimenteaza cu condimentele pentru peste la exterior si in interior.
Se stropeste cu suc de lamaie si se lasa sa se patrunda de arome 3-4 ore, intorcandu-l de pe o parte pe alta din timp in timp.
In blender se mixeaza frunza de patrunjel,semintele de nuca, migdale si usturoiul ; se adauga 1 lingurita de condiment pentru peste si sare dupa gust.
Se umple pestele si se aseaza intr-o tava de cuptor din sticla termorezistenta .
De jur imprejurul pestelui se aseaza straturi alternative de cartofi, ardei iute,rosii, felii de lamaie,masline verzi si negre.
Se presara sare si piper peste legume.
Se adauga in tava supa de peste ; se stropesc pestele si legumele cu ulei de masline, se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade 45 de minute.
Dupa 45 de minute se scoate folia de aluminiu si se mai lasa pestele in cuptor cca 15 minute sau pana s-au rumenit pestele si legumele.
Se serveste cu mamaliguta sau cartofi prajiti, salata mixta cu pasta de susan si muraturi.
Eu l-am servit cu cartofi stil libanez si iahnie de rosii cu ardei.
Cartofii se curata, se feliaza si se presara cu un condiment libanez pentru cartofi :piper, scortisoara, ghimbir, cuisoare,usturoi granulat.
Se prajesc in ulei pana iau o culoare aurie.
Pofta buna!