Tarta cu branza dulce si capsuni

de Mihaela11_jo in Prajituri, 30 Ian 2011 | 6262 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat  

  • 150 grame faina  
  • 75 grame alune prajite fara sare
  • 5 grame unt  
  • 60 grame zahar  
  • 1 galbenus de ou  
  • 7-8 linguri lapte rece, cat cuprinde

Umplutura  

  • 400 grame capsuni proaspete  
  • 500 grame branza dulce de vaci  
  • 100 grame zahar  
  • 1 lingurita esenta de vanilie  
  • coaja rasa de la o lamaie  
  • 4 oua  
  • 30 grame  gris  
  • 200 ml frisca  lichida

Pentru ornare  

  • 100 grame capsuni proaspete  
  • 4 fructe kiwi  
  • frunze de menta  
  • 1 pachetel glazura rosie pentru tarte  
  • 250 ml apa  
  • 2 linguri de zahar
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza dulce si capsuni:

Se macina alunele fin.

Faina se pune intr-un bol si se amesteca  bine cu untul, zaharul si galbenusul; se adauga alunele macinate.

Se framanta bine si daca aluatul e prea uscat se adauga treptat  laptele.

Se  acopera cu folie de aluminiu si se lasa o ora la frigider.

Se intinde aluatul ceva mai mare dacat forma de tarta si se pune  in forma unsa cu unt.

Capsunile se spala, se feliaza si se pun intr-o strecuratoare sa se scurga .

Se amesteca branza cu zaharul , vanilia,coaja de lamaie,ouale, grisul si frisca lichida.

Se incorporeaza  capsunile si se aseaza in forma peste aluat.

Se da la cuptorul incins la 160 de grade timp de o ora.

Se lasa sa se raceasca in vas.

Se scoate tarta din forma si se aseaza pe un platou.

Se orneaza cu fructele de kiwi taiate in felii subtiri , capsuni si frunze de menta.

Continutul plicului de glazura il amestecam cu 250 ml de apa si 2 linguri de zahar.

Se pune la fiert, amestecand incontinuu.

Se lasa la racit 1 minut, apoi se pune cu o lingura peste fructe, incepand din centrul prajiturii spre exterior.

Se da la rece 1 ora .

Pofta  buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza dulce si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Eclere