Ksenya

5

Bucataras
senzational

Acum in Bacau

Bucataras din 05.04.2012

RETETE265
PRIETENI135
Retete / Peste

Macrou la cuptor

In Peste la 3 Dec 2021

Pestele il spalam si-l filetam. Amestecam intr-un castron toate ingredientele. Vom obtine o pasta. Intr-un catron asezam pestele, apoi adaugam pasta si scaldam pestele in asa fel incat sa sa fie incorporat bine. Dam pestele la rece pentru minim 3 ore, ideal ar fi sa-l pregatiti de cu...

Peste sub plapuma

In Crap / Caras la 25 Mar 2021

 Pregatim coca mai intai. Dizolvam drojdia in apa calda, adaugam uleiul, sarea si amestecam totul. Adaugam cate putina faina si amestecam ,pana obtinem un aluat ferm si neipicios,acoperim si-l lasam deoparte . Pestele il saram ,piperam si -l tavalim prin faina, apoi  in uleiul...

Anghila in stil grecesc

In Peste la 31 Aug 2020

    Pestele il spalam si-i inlaturam pielea   si capul.  Intr-o tigaie   adaugam uleiul si-l incalzim bine, adaugam bucatile de peste si-l prajim cate 3 minute pe ambele parti; adaugam rosiile date prin razatoarea cu ochiuri mari, adaugam vinul , lasam descoperit...

Chiftelute din peste

In Peste la 12 Mai 2020

  Pestele il decongelam si-l filetam, scoatem carnea de pe oase inlaturam pielea, inca odata verificam atent de oase. Va rezulta 700 g de file.  Painea o rupem bucatele si o punem la inmuiat cu laptele.  Ceapa o curatam, o spalam si o taiem grosier.  Morcovul il...

Salata de scrumbie cu cartof copt

In Peste la 2 Apr 2020

Pestele daca este intreg, il curatam bine, inlaturam capul si maruntaiele si-l filetam. 1/2 din fileu il portionam in bucati cam de 2 cm. Intr- un  borcan cu capac etans, asezam un rand de peste, apoi un rand de ceapa presaram putin coriandru macinat, stropim cu un pic de sos de rodii,...

Scrumbie sarata

In Peste la 24 Mar 2020

Pestele se curata doar de solzi,se spala si se indeparteaza coada. Apa se pune la fiert, se adauga sarea si zaharul, amestecam si lasam sa fiarba 2 minute, apoi o dam la o parte pana e racita complet. Intr -un vas, gen caserola cu capac, asezam pestele, adaugam dafinul si ienibaharul,...

Supa ruseasca de peste varianta express

In Peste la 22 Dec 2019

Sotam ceapa in ulei pana ceapa devine sticloasa,adaugam putina sare si apoi morcovii si foaia de dafin. Sotam 4 minute adaugam si cartofii amestecam de cateva ori . Completam cu stocul de legume sau dupa caz cu apa si adaugam vegeta,lasam la foc mic  15 -20 minute pana cartofii sunt...

Pofta pescarului - dorada cu ardei copti si pesto de leurda

In Peste la 19 Apr 2019

Pestele il curatam de solzi, il evisceram, il spalam bine si-l filetam. Scoatem atent cu ajutorul unei pensete de bucatarie toate oasele. Il saram si-l piperam. Adaugam crenguta de rozmarin si-l dam la rece pentru 3 ore. Ideal ar fi sa-l pregatiti de cu seara. Punem o tigaie pe foc si...

Saramura de crap a la Sulina

In Crap / Caras la 30 Aug 2018

  Crapul se spala, se curata de solzi, se fileteaza, se scot oasele cu ajutorul unei pensete, se sareaza si se adauga piper si o lingura de votca, se lasa la marinat de cu seara inante de preparare sau minim 2 ore. Se incinge gratarul, se pune bucata de crap pe...

Pate de peste

In Peste la 16 Mar 2018

  Pestele preparat si racit se alege atent de oase si se pune intr-un castron. Se adauga crema de branza. Se adauga smantana. Se adauga sucul de lamaie si coaja de lamaie, aici se poate jongla cu cantitatile dupa gust Se amesteca bine compozitia. Se condimenteaza cu sare...

Chiftele de peste

In Peste la 4 Dec 2017

Pestele il scurgem bine folosind mainile. Putem sa-l dam la robot (eu am preferat sa-l tai la cutit ) si il adaugam intr-un castron. Adaugam  treptat celelalte ingrediente. Amestecam bine, potrivim de sare si piper. Va rezulta o compozitie bine legata. Lasam minim 30 minute,...

File de biban la cuptor

In Peste la 14 Oct 2015

Pestele il verificam de oase  ,saram si piperam si il lasam la frigider pentru a 2-a zi.A 2-a zi pregatim o marinada cu care vom unge fileurile din: coaja de lamaie ,sucul de lamaie,uleiul de masline  si ardeiul iute.Pornim cuptorul la  180 grade.Tapetam o tava cu hartie de...

Tocana de peste cu dovlecel

In Peste la 13 Dec 2014

Pestele il decongelam il portionam si saram, piperam, lasam deoparte. Intr-o oala punem la inabusit in ulei si o cescuta de apa, legumele taiate bucati (fara dovlecel), adaugam sare si inabusim 10 minute la foc mic, apoi mai adaugam supa de legume atat cat sa fie de un deget deasupra...

File de biban de mare cu fenicul

In Peste la 30 Mar 2014

Pestele dupa ce l-am lasat 10 minute la marinat cu ingredientele mentionate la peste, il trecem prin malai sau pesmet si-l prajim la foc iute  in 2 linguri de ulei ,cca 2+2 min apoi il scoatem pe un servetel absorbant. In paralel, in alta tigaie prajim feniculul taiat felii si preserat cu...

Afisate 1 - 14 din 14 retete    
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]