Pestele il spalam si-l filetam.
Amestecam intr-un castron toate ingredientele. Vom obtine o pasta.
Intr-un catron asezam pestele, apoi adaugam pasta si scaldam pestele in asa fel incat sa sa fie incorporat bine.
Dam pestele la rece pentru minim 3 ore, ideal ar fi sa-l pregatiti de cu...
Pregatim coca mai intai.
Dizolvam drojdia in apa calda, adaugam uleiul, sarea si amestecam totul.
Adaugam cate putina faina si amestecam ,pana obtinem un aluat ferm si neipicios,acoperim si-l lasam deoparte .
Pestele il saram ,piperam si -l tavalim prin faina, apoi in uleiul...
Pestele il spalam si-i inlaturam pielea si capul.
Intr-o tigaie adaugam uleiul si-l incalzim bine, adaugam bucatile de peste si-l prajim cate 3 minute pe ambele parti; adaugam rosiile date prin razatoarea cu ochiuri mari, adaugam vinul , lasam descoperit...
Pestele il decongelam si-l filetam, scoatem carnea de pe oase inlaturam pielea, inca odata verificam atent de oase. Va rezulta 700 g de file.
Painea o rupem bucatele si o punem la inmuiat cu laptele.
Ceapa o curatam, o spalam si o taiem grosier.
Morcovul il...
Pestele daca este intreg, il curatam bine, inlaturam capul si maruntaiele si-l filetam.
1/2 din fileu il portionam in bucati cam de 2 cm.
Intr- un borcan cu capac etans, asezam un rand de peste, apoi un rand de ceapa presaram putin coriandru macinat, stropim cu un pic de sos de rodii,...
Pestele se curata doar de solzi,se spala si se indeparteaza coada.
Apa se pune la fiert, se adauga sarea si zaharul, amestecam si lasam sa fiarba 2 minute, apoi o dam la o parte pana e racita complet.
Intr -un vas, gen caserola cu capac, asezam pestele, adaugam dafinul si ienibaharul,...
Sotam ceapa in ulei pana ceapa devine sticloasa,adaugam putina sare si apoi morcovii si foaia de dafin.
Sotam 4 minute adaugam si cartofii amestecam de cateva ori .
Completam cu stocul de legume sau dupa caz cu apa si adaugam vegeta,lasam la foc mic
15 -20 minute pana cartofii sunt...
Pestele il curatam de solzi, il evisceram, il spalam bine si-l filetam.
Scoatem atent cu ajutorul unei pensete de bucatarie toate oasele.
Il saram si-l piperam. Adaugam crenguta de rozmarin si-l dam la rece pentru 3 ore. Ideal ar fi sa-l pregatiti de cu seara.
Punem o tigaie pe foc si...
Crapul se spala, se curata de solzi, se fileteaza, se scot oasele cu ajutorul unei pensete, se sareaza si se adauga piper si o lingura de votca, se lasa la marinat de cu seara inante de preparare sau minim 2 ore.
Se incinge gratarul, se pune bucata de crap pe...
Pestele preparat si racit se alege atent de oase si se pune intr-un castron. Se adauga crema de branza. Se adauga smantana. Se adauga sucul de lamaie si coaja de lamaie, aici se poate jongla cu cantitatile dupa gust
Se amesteca bine compozitia.
Se condimenteaza cu sare...
Pestele il scurgem bine folosind mainile. Putem sa-l dam la robot (eu am preferat sa-l tai la cutit ) si il adaugam intr-un castron.
Adaugam treptat celelalte ingrediente. Amestecam bine, potrivim de sare si piper. Va rezulta o compozitie bine legata.
Lasam minim 30 minute,...
Pestele il verificam de oase ,saram si piperam si il lasam la frigider pentru a 2-a zi.A 2-a zi pregatim o marinada cu care vom unge fileurile din: coaja de lamaie ,sucul de lamaie,uleiul de masline si ardeiul iute.Pornim cuptorul la 180 grade.Tapetam o tava cu hartie de...
Pestele il decongelam il portionam si saram, piperam, lasam deoparte.
Intr-o oala punem la inabusit in ulei si o cescuta de apa, legumele taiate bucati (fara dovlecel), adaugam sare si inabusim 10 minute la foc mic, apoi mai adaugam supa de legume atat cat sa fie de un deget deasupra...
Pestele dupa ce l-am lasat 10 minute la marinat cu ingredientele mentionate la peste, il trecem prin malai sau pesmet si-l prajim la foc iute in 2 linguri de ulei ,cca 2+2 min apoi il scoatem pe un servetel absorbant.
In paralel, in alta tigaie prajim feniculul taiat felii si preserat cu...
Macrou la cuptor
Pestele il spalam si-l filetam. Amestecam intr-un castron toate ingredientele. Vom obtine o pasta. Intr-un catron asezam pestele, apoi adaugam pasta si scaldam pestele in asa fel incat sa sa fie incorporat bine. Dam pestele la rece pentru minim 3 ore, ideal ar fi sa-l pregatiti de cu...
Peste sub plapuma
Pregatim coca mai intai. Dizolvam drojdia in apa calda, adaugam uleiul, sarea si amestecam totul. Adaugam cate putina faina si amestecam ,pana obtinem un aluat ferm si neipicios,acoperim si-l lasam deoparte . Pestele il saram ,piperam si -l tavalim prin faina, apoi in uleiul...
Anghila in stil grecesc
Pestele il spalam si-i inlaturam pielea si capul. Intr-o tigaie adaugam uleiul si-l incalzim bine, adaugam bucatile de peste si-l prajim cate 3 minute pe ambele parti; adaugam rosiile date prin razatoarea cu ochiuri mari, adaugam vinul , lasam descoperit...
Chiftelute din peste
Pestele il decongelam si-l filetam, scoatem carnea de pe oase inlaturam pielea, inca odata verificam atent de oase. Va rezulta 700 g de file. Painea o rupem bucatele si o punem la inmuiat cu laptele. Ceapa o curatam, o spalam si o taiem grosier. Morcovul il...
Salata de scrumbie cu cartof copt
Pestele daca este intreg, il curatam bine, inlaturam capul si maruntaiele si-l filetam. 1/2 din fileu il portionam in bucati cam de 2 cm. Intr- un borcan cu capac etans, asezam un rand de peste, apoi un rand de ceapa presaram putin coriandru macinat, stropim cu un pic de sos de rodii,...
Scrumbie sarata
Pestele se curata doar de solzi,se spala si se indeparteaza coada. Apa se pune la fiert, se adauga sarea si zaharul, amestecam si lasam sa fiarba 2 minute, apoi o dam la o parte pana e racita complet. Intr -un vas, gen caserola cu capac, asezam pestele, adaugam dafinul si ienibaharul,...
Supa ruseasca de peste varianta express
Sotam ceapa in ulei pana ceapa devine sticloasa,adaugam putina sare si apoi morcovii si foaia de dafin. Sotam 4 minute adaugam si cartofii amestecam de cateva ori . Completam cu stocul de legume sau dupa caz cu apa si adaugam vegeta,lasam la foc mic 15 -20 minute pana cartofii sunt...
Pofta pescarului - dorada cu ardei copti si pesto de leurda
Pestele il curatam de solzi, il evisceram, il spalam bine si-l filetam. Scoatem atent cu ajutorul unei pensete de bucatarie toate oasele. Il saram si-l piperam. Adaugam crenguta de rozmarin si-l dam la rece pentru 3 ore. Ideal ar fi sa-l pregatiti de cu seara. Punem o tigaie pe foc si...
Saramura de crap a la Sulina
Crapul se spala, se curata de solzi, se fileteaza, se scot oasele cu ajutorul unei pensete, se sareaza si se adauga piper si o lingura de votca, se lasa la marinat de cu seara inante de preparare sau minim 2 ore. Se incinge gratarul, se pune bucata de crap pe...
Pate de peste
Pestele preparat si racit se alege atent de oase si se pune intr-un castron. Se adauga crema de branza. Se adauga smantana. Se adauga sucul de lamaie si coaja de lamaie, aici se poate jongla cu cantitatile dupa gust Se amesteca bine compozitia. Se condimenteaza cu sare...
Chiftele de peste
Pestele il scurgem bine folosind mainile. Putem sa-l dam la robot (eu am preferat sa-l tai la cutit ) si il adaugam intr-un castron. Adaugam treptat celelalte ingrediente. Amestecam bine, potrivim de sare si piper. Va rezulta o compozitie bine legata. Lasam minim 30 minute,...
File de biban la cuptor
Pestele il verificam de oase ,saram si piperam si il lasam la frigider pentru a 2-a zi.A 2-a zi pregatim o marinada cu care vom unge fileurile din: coaja de lamaie ,sucul de lamaie,uleiul de masline si ardeiul iute.Pornim cuptorul la 180 grade.Tapetam o tava cu hartie de...
Tocana de peste cu dovlecel
Pestele il decongelam il portionam si saram, piperam, lasam deoparte. Intr-o oala punem la inabusit in ulei si o cescuta de apa, legumele taiate bucati (fara dovlecel), adaugam sare si inabusim 10 minute la foc mic, apoi mai adaugam supa de legume atat cat sa fie de un deget deasupra...
File de biban de mare cu fenicul
Pestele dupa ce l-am lasat 10 minute la marinat cu ingredientele mentionate la peste, il trecem prin malai sau pesmet si-l prajim la foc iute in 2 linguri de ulei ,cca 2+2 min apoi il scoatem pe un servetel absorbant. In paralel, in alta tigaie prajim feniculul taiat felii si preserat cu...