Coacazele le spalam si le curatam de codite,le lasam la scurs ,apoi le intindem pe un prosop si le lasam la zvantat.
Intr-un castron de plastic sau sticla ,zdrobim coacazele cu o parte din zahar apeland la un zdobitor ( eu l-am folosit pe cel de la mojar).Apoi adaugam...
Maiaua- starter o amestecam cu apa ,apoi treptat adaugam faina acoperim cu un prosop si lasam la temperatura camerei 12 ore. Eu am activat-o seara, pana a 2-a zi.
Atentie! Recipientul trebuie sa fie incapator de 2 litri,va creste si va da pe afara daca este prea mic.
A doua zi avem...
Pregatim un recipient din sticla sau plastic cu capacitatea de 2 l in care v-om pregati maiaua.
Prima zi:
Amestecam bine 100 ml apa calduta cu 100g faina , consistenta trebuie sa fie ca o smantana,acoperim cu o folie perforata cu furculita din loc in loc ,apoi cu un...
Aluatul se prepara intocmai ca cel de la reteta mai sus mentionata, lasam la odihnit pentru min 30 minute apoi il impartim in 3 bile.
Ciresele le amestecam cu bicuitii dati la robot.
Fiecare bila o intindem foarte subtire pe un prosop special pentru patiserie pe care l -am...
Pornim cuptorul la 180 grade.
1.In apa se dizolva drojdia
2. Faina se cerne si se adauga sarea,se amesteca si se adauga uleiul.
3.Peste faina se adauga drojdia cu apa si se formeaza o coca elastica.
4.Se lasa la dospit minim o ora.
5.Se formeaza 5 bile.
6.Fiecare bila se intinde...
Humus reteta
Nautul il lasam in apa suficienta pana a 2-a zi.
A 2-a zi il clatim sub jet de apa,il punem la fiert in suficienta apa(2 degete deasupra ) la foc mic si-l fierbem pana este gata. Oprim intr-o cana putina zeama in care am fiert nautul si 2 linguri de naut pentru decor. Dam...
Mai intai facem bulgurul.
Punem intr-o cratita uleiul,rupem spaghetele bucati,le calim pana devin aurii,adaugam bulgurul amestecam si lasam 2 minute,adaugam scortisoara amestecam si turnam apa clocotita,acoperim si lasam la cel mai mic foc 15 min cand va fi gata
Intre timp pregatim...
Toate ingredientele de la chiftele se trec prin masina de tocat, se adauga oul si se amesteca, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se lasa la rece pentru 30 minute.
Intre timp curatam cartofii. Ungem o tava cu ulei, formam chiftelutelele si le asezam in tava (cei care au doar carne de...
Hribii se pun la fiert pentru 15 min separat cu un litru de apa.
Intr-o oala incapatoare se toaca legumele si se pun la fiert in 2 litri de apa cu un pic de sare pentru 10 min,se adauga ciupercile taiate si se lasa la foc mic pentru inca 20 min,se adauga .Hribii se scot se toaca si...
Se pune cucosul (asa ii zice) pregatit, in apa la fiert, cam doi litri cu o lingurita de sare. Se spumeste foarte bine, se micsoreaza flacara la minim. Se adauga ceapa intreaga si se fierbe acoperit cu capac cam atat cat sa intre furculita usor in carne la foc domol. Se scoate ceapa si se adauga...
Dam drumul la cuptor la temperatura de 180 grade.
Visinele curatate de samburi si decongelate le lasam la scurs intr-o sita. Batem bine albusurile cu zaharul, adaugam treptat galbenusurile, zaharul vanilat si sarea. Apoi, cu o spatula, incorporam treptat jumatate din faina si unt, apoi...
Mai intai frecam untul cu zahaharul, adaugam oul si smantana si amestecam din nou, adaugam apoi faina, sarea, zaharul vanilat si praful de copt si amestecam pana obtinem un aluat uniform. Il rasturnam pe o folie, impaturim si-l dam la frigider minim 30 minute. Intre timp pregatim umplutura....
Tragem crevetii in untul incins cam 3 min,saram ,piperam dupa gust,ii scoatem si-i dam deoparte,adaugam in locul lor brocoli spalat bine si rupt in bucatele.
Lasam 2 minute ,oprim cateva bucatele pentru ornat,apoi adaugam supa de legume ,faina desfacuta in apa ,laptele...
Mazarea o punem la inmuiat peste noapte.
A 2-a zi aruncam apa si turnam alta .La foc mic ,fierbem cam 40 minute pana cand mazarea se desface si devine ca un piure.
In alta oala frigem baconul pana devine crocant ,il scoatem si-l dam deoparte , in locul lui adaugam uleiul,i ceapa tocata si...
Se amesteca sarea cu faina si cu piperul . Se pudreaza bucatile de carnne,apoi se prajesc in ulei si unt intr-o tigaie, pana capata o culoare aurie, se da in alt castron.Repetam operatiunea pana terminam toate bucatile de carne.In uleiul ramas calim legumele taiate cubulete ,...
Puneti cuptorul la incalzit la 180 de grade. Separati ouale. Albusurile se bat spuma. Galbenusurile se freaca cu zaharul si untul. Ciocolata se topeste cu laptele la bain-marie, se lasa la racit putin, apoi se adauga mixtura cu galbenusurile, treptat, faina cu praful de copt se incorporeaza...
Pestele il decongelam il portionam si saram, piperam, lasam deoparte.
Intr-o oala punem la inabusit in ulei si o cescuta de apa, legumele taiate bucati (fara dovlecel), adaugam sare si inabusim 10 minute la foc mic, apoi mai adaugam supa de legume atat cat sa fie de un deget deasupra...
Se porneste cuptorul la 180 grade.Preparam aluatul din toate ingredientele cerute si formam o coca pe care o dam la frigider pentru 30 min.
Intre timp preparam umplutura din nucile macinate si magiun.
Intindem coca, nu inainte de a pastra o bucata pentru grilaj.Asezam coca intr-o tava de...
Pestele il filetam si contimentam cu sare, piperul ,coriandrul si piperul rosu ,dam la frigider pentru a 2-a zi.
Incingem tigaia -gratar,cand s-a incins bine punem fileurile cu pielea in jos , lasam cam 3 minute,intoarcem si mai lasam inca 2 min,dam deoparte . Ceapa si...
Spalam bine cartofii,ii punem la fiert cu putina sare.Dupa ce au fiert ii scurgem de apa si-i lasam la racit,apoi ii curatam de coaja.Separat se fierb 4 oua,celelelte se bat cu smantana se adauga nucsoara rasa si sare . Carnaciorii ii calim in suc propriu mai intai la foc mic apoi la...
Punem orezul la fiert respectand instructiunile de pe ambalaj.
Intr-o tigaie incapatoare turnam uleiul,punem ardeiul rosu tocat ,calim un minut ,adaugam coaja de la lamaie data prin razatoare la fel si usturoiul,tocam verdeata si o adaugam si pe ea,pastrand cateva fire pentru...
Plamadeala o adaugam la faina cu sarea si oul ,framantam un aluat adaugand cate putin din laptele cald pana obtinem un aluat elastic,il acoperim si-l dam la cald penru a creste.Intre timp pregatim umplutura.
Ceapa si mararul bine spalate si scurse de apa le tocam si adaugam la...
Mai intai facem aluatul. Oualele le frecam cu zaharul, adaugam treptat uleiul, apoi faina cu praful de copt si laptele, esenta de vanilie, praful de sare. Obtinem un aluat ceva mai gros decat cel de clatite. Tapetam o tava cu hartie de copt, turnam jumatate din cantitatea de aluat,dam la cuptor...
Taratza de ovaz se da prin rasnita pana obtinem faina ,adaugam toate ingridientele ,la sfarsit adaugam lapte pana obtinem un aluat mai tare,ca in poza.Lasam 20 minute la odihnit . Formam covrigeii si-i punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt,dam la cuptor pentru 20 minute ,la 160...
Curatam dovleceii de coaja si-i dam prin razatoarea mare/robot,ceapa o tocam ,morcovul il dam prin razatoarea mare/robot,ardeiul curatam si-l dam si pe el prin razatoare/robot,rosiile le dam prin blender dupa ce le-am scos pelita,ciupercile le spalam si le tocam mai mare .
Incingem uleiul...
Dovleceii ii curatam de coaja ,ii taiem in rondele si ii calim in ulei sub capac la foc mic pana devin un pic rumeni ,dam deoparte in alt bol.
In uleiul ramas calim morcovul dat prin razatoarea mare/robot cu ceapa taiata solzisori si calim la fel sub capac pana legumele devin moi .Trecem toate...
Se culeg agrisele dupa ce s-a ridicat roua ,se spala si se inlatura coditele si motul.
Cu o scobitoare se inteapa fiecare fructa la extrimitati,se adauga apa si se pune la frigider pentru a 2-a zi.
Se strecoara, si in lichidul format se adauga crenguta de visin si zaharul ,se pune la foc...
Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt,incingem cuptorul la 180 grade
Separam albusurile de galbenusuri,albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
Branza o dam la robot cu galbenusurile si zaharul pana obtinem o pasta de branza fina,adaugam zaharul vanilat sucul de lamaie....
Visinele le spalam, scoatem samburii cu o scobitoare pentru a ramane visina cat mai intacta si punem direct in borcane sterilizate,presam un pic.Puem zaharul in felul urmator:
la un borcan de 400 ml o lingurita rasa,
la un borcan de 800 ml o lingura rasa,
inchidem cu capac si...
Se pune sucul la fiert ,se adauga lamaia,se lasa la fiert cam 30 min la foc mic,amestecand din cand in cand,se adauga ciresele ,se lasa la fiert 20 minute ,se ia de pe foc si se lasa pana a 2-a zi,cand din nou o punem la fiert pentru inca 20 minute ,punem in borcane spalate si sterilizate...
Dulceata de coacaze negre fara fierbere
Coacazele le spalam si le curatam de codite,le lasam la scurs ,apoi le intindem pe un prosop si le lasam la zvantat. Intr-un castron de plastic sau sticla ,zdrobim coacazele cu o parte din zahar apeland la un zdobitor ( eu l-am folosit pe cel de la mojar).Apoi adaugam...
Paine de secara
Maiaua- starter o amestecam cu apa ,apoi treptat adaugam faina acoperim cu un prosop si lasam la temperatura camerei 12 ore. Eu am activat-o seara, pana a 2-a zi. Atentie! Recipientul trebuie sa fie incapator de 2 litri,va creste si va da pe afara daca este prea mic. A doua zi avem...
Maia de secara -Starter
Pregatim un recipient din sticla sau plastic cu capacitatea de 2 l in care v-om pregati maiaua. Prima zi: Amestecam bine 100 ml apa calduta cu 100g faina , consistenta trebuie sa fie ca o smantana,acoperim cu o folie perforata cu furculita din loc in loc ,apoi cu un...
Strudel cu cirese
Aluatul se prepara intocmai ca cel de la reteta mai sus mentionata, lasam la odihnit pentru min 30 minute apoi il impartim in 3 bile. Ciresele le amestecam cu bicuitii dati la robot. Fiecare bila o intindem foarte subtire pe un prosop special pentru patiserie pe care l -am...
Placinta ciobanului
Pornim cuptorul la 180 grade. 1.In apa se dizolva drojdia 2. Faina se cerne si se adauga sarea,se amesteca si se adauga uleiul. 3.Peste faina se adauga drojdia cu apa si se formeaza o coca elastica. 4.Se lasa la dospit minim o ora. 5.Se formeaza 5 bile. 6.Fiecare bila se intinde...
Humus reteta
Humus reteta Nautul il lasam in apa suficienta pana a 2-a zi. A 2-a zi il clatim sub jet de apa,il punem la fiert in suficienta apa(2 degete deasupra ) la foc mic si-l fierbem pana este gata. Oprim intr-o cana putina zeama in care am fiert nautul si 2 linguri de naut pentru decor. Dam...
Tocana de naut cu chorizo si bulgur
Mai intai facem bulgurul. Punem intr-o cratita uleiul,rupem spaghetele bucati,le calim pana devin aurii,adaugam bulgurul amestecam si lasam 2 minute,adaugam scortisoara amestecam si turnam apa clocotita,acoperim si lasam la cel mai mic foc 15 min cand va fi gata Intre timp pregatim...
Chiftele cu cartofi la cuptor
Toate ingredientele de la chiftele se trec prin masina de tocat, se adauga oul si se amesteca, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se lasa la rece pentru 30 minute. Intre timp curatam cartofii. Ungem o tava cu ulei, formam chiftelutelele si le asezam in tava (cei care au doar carne de...
Supa de ciuperci
Hribii se pun la fiert pentru 15 min separat cu un litru de apa. Intr-o oala incapatoare se toaca legumele si se pun la fiert in 2 litri de apa cu un pic de sare pentru 10 min,se adauga ciupercile taiate si se lasa la foc mic pentru inca 20 min,se adauga .Hribii se scot se toaca si...
Zeama de cocos in stil Basarabean
Se pune cucosul (asa ii zice) pregatit, in apa la fiert, cam doi litri cu o lingurita de sare. Se spumeste foarte bine, se micsoreaza flacara la minim. Se adauga ceapa intreaga si se fierbe acoperit cu capac cam atat cat sa intre furculita usor in carne la foc domol. Se scoate ceapa si se adauga...
Desert prajitura rapida cu visine
Dam drumul la cuptor la temperatura de 180 grade. Visinele curatate de samburi si decongelate le lasam la scurs intr-o sita. Batem bine albusurile cu zaharul, adaugam treptat galbenusurile, zaharul vanilat si sarea. Apoi, cu o spatula, incorporam treptat jumatate din faina si unt, apoi...
Cочники-Placinta ruseasca cu branza II
Mai intai frecam untul cu zahaharul, adaugam oul si smantana si amestecam din nou, adaugam apoi faina, sarea, zaharul vanilat si praful de copt si amestecam pana obtinem un aluat uniform. Il rasturnam pe o folie, impaturim si-l dam la frigider minim 30 minute. Intre timp pregatim umplutura....
Brokkolicremesuppe mit Garnelen- Supa crema de brocoli cu creveti
Tragem crevetii in untul incins cam 3 min,saram ,piperam dupa gust,ii scoatem si-i dam deoparte,adaugam in locul lor brocoli spalat bine si rupt in bucatele. Lasam 2 minute ,oprim cateva bucatele pentru ornat,apoi adaugam supa de legume ,faina desfacuta in apa ,laptele...
Supa de mazare cu bacon
Mazarea o punem la inmuiat peste noapte. A 2-a zi aruncam apa si turnam alta .La foc mic ,fierbem cam 40 minute pana cand mazarea se desface si devine ca un piure. In alta oala frigem baconul pana devine crocant ,il scoatem si-l dam deoparte , in locul lui adaugam uleiul,i ceapa tocata si...
Osso Buco Sicilian
Se amesteca sarea cu faina si cu piperul . Se pudreaza bucatile de carnne,apoi se prajesc in ulei si unt intr-o tigaie, pana capata o culoare aurie, se da in alt castron.Repetam operatiunea pana terminam toate bucatile de carne.In uleiul ramas calim legumele taiate cubulete ,...
Prajitura cu ciocolata
Puneti cuptorul la incalzit la 180 de grade. Separati ouale. Albusurile se bat spuma. Galbenusurile se freaca cu zaharul si untul. Ciocolata se topeste cu laptele la bain-marie, se lasa la racit putin, apoi se adauga mixtura cu galbenusurile, treptat, faina cu praful de copt se incorporeaza...
Tocana de peste cu dovlecel
Pestele il decongelam il portionam si saram, piperam, lasam deoparte. Intr-o oala punem la inabusit in ulei si o cescuta de apa, legumele taiate bucati (fara dovlecel), adaugam sare si inabusim 10 minute la foc mic, apoi mai adaugam supa de legume atat cat sa fie de un deget deasupra...
Tarta cu nuci si magiun de prune
Se porneste cuptorul la 180 grade.Preparam aluatul din toate ingredientele cerute si formam o coca pe care o dam la frigider pentru 30 min. Intre timp preparam umplutura din nucile macinate si magiun. Intindem coca, nu inainte de a pastra o bucata pentru grilaj.Asezam coca intr-o tava de...
Balık ekmek - Peste in paine a la Istambul
Pestele il filetam si contimentam cu sare, piperul ,coriandrul si piperul rosu ,dam la frigider pentru a 2-a zi. Incingem tigaia -gratar,cand s-a incins bine punem fileurile cu pielea in jos , lasam cam 3 minute,intoarcem si mai lasam inca 2 min,dam deoparte . Ceapa si...
Cartofi frantuzesti cu carnati picanti de Plescoi
Spalam bine cartofii,ii punem la fiert cu putina sare.Dupa ce au fiert ii scurgem de apa si-i lasam la racit,apoi ii curatam de coaja.Separat se fierb 4 oua,celelelte se bat cu smantana se adauga nucsoara rasa si sare . Carnaciorii ii calim in suc propriu mai intai la foc mic apoi la...
Calamari,creveti cu orez negru Nigella
Punem orezul la fiert respectand instructiunile de pe ambalaj. Intr-o tigaie incapatoare turnam uleiul,punem ardeiul rosu tocat ,calim un minut ,adaugam coaja de la lamaie data prin razatoare la fel si usturoiul,tocam verdeata si o adaugam si pe ea,pastrand cateva fire pentru...
Placinta bunicii cu branza ,marar si ceapa verde "
Plamadeala o adaugam la faina cu sarea si oul ,framantam un aluat adaugand cate putin din laptele cald pana obtinem un aluat elastic,il acoperim si-l dam la cald penru a creste.Intre timp pregatim umplutura. Ceapa si mararul bine spalate si scurse de apa le tocam si adaugam la...
Placinta cu branza
Mai intai facem aluatul. Oualele le frecam cu zaharul, adaugam treptat uleiul, apoi faina cu praful de copt si laptele, esenta de vanilie, praful de sare. Obtinem un aluat ceva mai gros decat cel de clatite. Tapetam o tava cu hartie de copt, turnam jumatate din cantitatea de aluat,dam la cuptor...
Covrigei Dukan
Taratza de ovaz se da prin rasnita pana obtinem faina ,adaugam toate ingridientele ,la sfarsit adaugam lapte pana obtinem un aluat mai tare,ca in poza.Lasam 20 minute la odihnit . Formam covrigeii si-i punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt,dam la cuptor pentru 20 minute ,la 160...
Zacusca de dovlecei cu hribi
Curatam dovleceii de coaja si-i dam prin razatoarea mare/robot,ceapa o tocam ,morcovul il dam prin razatoarea mare/robot,ardeiul curatam si-l dam si pe el prin razatoare/robot,rosiile le dam prin blender dupa ce le-am scos pelita,ciupercile le spalam si le tocam mai mare . Incingem uleiul...
Zacusca picanta de dovlecei
Dovleceii ii curatam de coaja ,ii taiem in rondele si ii calim in ulei sub capac la foc mic pana devin un pic rumeni ,dam deoparte in alt bol. In uleiul ramas calim morcovul dat prin razatoarea mare/robot cu ceapa taiata solzisori si calim la fel sub capac pana legumele devin moi .Trecem toate...
Dulceata de agrise
Se culeg agrisele dupa ce s-a ridicat roua ,se spala si se inlatura coditele si motul. Cu o scobitoare se inteapa fiecare fructa la extrimitati,se adauga apa si se pune la frigider pentru a 2-a zi. Se strecoara, si in lichidul format se adauga crenguta de visin si zaharul ,se pune la foc...
Placinta cu branza si visine
Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt,incingem cuptorul la 180 grade Separam albusurile de galbenusuri,albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Branza o dam la robot cu galbenusurile si zaharul pana obtinem o pasta de branza fina,adaugam zaharul vanilat sucul de lamaie....
Visine la borcan
Visinele le spalam, scoatem samburii cu o scobitoare pentru a ramane visina cat mai intacta si punem direct in borcane sterilizate,presam un pic.Puem zaharul in felul urmator: la un borcan de 400 ml o lingurita rasa, la un borcan de 800 ml o lingura rasa, inchidem cu capac si...
Dulceata de cirese fara zahar
Se pune sucul la fiert ,se adauga lamaia,se lasa la fiert cam 30 min la foc mic,amestecand din cand in cand,se adauga ciresele ,se lasa la fiert 20 minute ,se ia de pe foc si se lasa pana a 2-a zi,cand din nou o punem la fiert pentru inca 20 minute ,punem in borcane spalate si sterilizate...