Ksenya

5

Bucataras
senzational

Acum in Bacau

Bucataras din 05.04.2012

RETETE265
PRIETENI125
Retete

Dulceata de coacaze negre fara fierbere

In Conserve la 17 Iul 2015

Coacazele le spalam si le curatam de codite,le lasam la scurs ,apoi  le intindem pe un prosop si le lasam la zvantat. Intr-un  castron de plastic sau sticla ,zdrobim coacazele cu o parte din zahar  apeland la un zdobitor ( eu l-am folosit pe cel  de la mojar).Apoi adaugam...

Paine de secara

In Piine la 23 Iun 2015

Maiaua- starter o amestecam cu apa ,apoi treptat adaugam faina  acoperim cu un prosop si lasam la temperatura camerei 12 ore. Eu am activat-o seara, pana a 2-a zi. Atentie! Recipientul trebuie sa fie incapator de 2 litri,va creste si va da pe afara daca este prea mic. A doua zi avem...

Maia de secara -Starter

In Piine la 18 Iun 2015

Pregatim un recipient din sticla sau plastic cu capacitatea de 2 l in care v-om pregati maiaua. Prima zi: Amestecam  bine  100 ml apa calduta  cu 100g faina , consistenta trebuie sa fie ca o smantana,acoperim cu o folie perforata  cu furculita din loc in loc ,apoi cu un...

Strudel cu cirese

In Dulciuri la 15 Iun 2015

Aluatul se prepara intocmai ca cel de la reteta mai sus mentionata, lasam la odihnit pentru min 30 minute apoi il impartim in 3 bile. Ciresele le amestecam cu bicuitii dati la robot.  Fiecare bila o intindem foarte subtire pe un prosop special pentru patiserie pe care l -am...

Placinta ciobanului

In Piine la 9 Iun 2015

Pornim cuptorul la 180 grade. 1.In apa se dizolva drojdia 2. Faina se cerne si se adauga sarea,se amesteca si se adauga uleiul. 3.Peste faina se adauga drojdia cu apa si se formeaza o coca elastica. 4.Se lasa la dospit minim o ora. 5.Se formeaza 5 bile. 6.Fiecare bila se intinde...

Humus reteta

In Aperitive / Garnituri la 21 Apr 2015

Humus reteta Nautul il lasam in apa suficienta pana a 2-a zi. A 2-a zi il clatim sub jet de apa,il punem la fiert in suficienta apa(2 degete deasupra ) la foc mic si-l fierbem pana este gata. Oprim intr-o cana putina zeama in care am fiert nautul si 2 linguri de naut pentru decor. Dam...

Tocana de naut cu chorizo si bulgur

In Reteta de vedeta la 8 Apr 2015

Mai intai facem bulgurul. Punem intr-o cratita uleiul,rupem spaghetele bucati,le calim pana devin aurii,adaugam bulgurul amestecam si lasam 2 minute,adaugam scortisoara amestecam si turnam apa clocotita,acoperim si lasam la cel mai mic foc 15 min cand va fi gata Intre timp pregatim...

Chiftele cu cartofi la cuptor

In Mancaruri cu carne la 7 Apr 2015

Toate ingredientele de la chiftele se trec prin masina de tocat, se adauga oul si se amesteca, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se lasa la rece pentru 30 minute. Intre timp curatam cartofii. Ungem o tava cu ulei, formam chiftelutelele si le asezam in tava (cei care au doar carne de...

Supa de ciuperci

In Supe la 31 Mar 2015

Hribii se pun la fiert pentru 15 min separat cu un litru de apa. Intr-o oala incapatoare se toaca legumele  si se pun la fiert in 2 litri de apa cu un pic de sare pentru 10 min,se adauga ciupercile  taiate si se lasa la foc mic pentru inca 20 min,se adauga .Hribii se scot se toaca si...

Zeama de cocos in stil Basarabean

In Ciorbe la 20 Mar 2015

Se pune cucosul (asa ii zice) pregatit, in apa la fiert, cam doi litri cu o lingurita de sare. Se spumeste foarte bine, se micsoreaza flacara la minim. Se adauga ceapa intreaga si se fierbe acoperit cu capac cam atat cat sa intre furculita usor in carne la foc domol. Se scoate ceapa si se adauga...

Desert prajitura rapida cu visine

In Prajituri la 6 Mar 2015

Dam drumul la cuptor la temperatura de 180 grade. Visinele curatate de samburi si decongelate le lasam la scurs intr-o sita. Batem bine albusurile cu zaharul, adaugam treptat galbenusurile, zaharul vanilat si sarea. Apoi, cu o spatula, incorporam treptat jumatate din faina si unt, apoi...

Cочники-Placinta ruseasca cu branza II

In Prajituri la 18 Feb 2015

Mai intai frecam untul cu zahaharul, adaugam oul si smantana si amestecam din nou, adaugam apoi faina, sarea, zaharul vanilat si praful de copt si amestecam pana obtinem un aluat uniform. Il rasturnam pe o folie, impaturim si-l dam la frigider minim 30 minute. Intre timp pregatim umplutura....

Brokkolicremesuppe mit Garnelen- Supa crema de brocoli cu creveti

In Supe la 12 Feb 2015

Tragem crevetii in untul incins cam 3 min,saram ,piperam   dupa gust,ii scoatem  si-i dam deoparte,adaugam in locul lor brocoli spalat bine si rupt in bucatele. Lasam 2 minute ,oprim cateva bucatele pentru ornat,apoi adaugam supa de legume  ,faina desfacuta  in apa ,laptele...

Supa de mazare cu bacon

In Supe la 26 Ian 2015

Mazarea o punem la inmuiat peste noapte. A 2-a zi aruncam apa si turnam alta .La foc mic ,fierbem cam 40 minute pana cand mazarea se desface si devine ca un piure. In alta oala frigem baconul pana devine crocant ,il scoatem si-l dam deoparte , in locul lui adaugam uleiul,i ceapa tocata si...

Osso Buco Sicilian

In Vita la 5 Ian 2015

Se amesteca sarea cu faina si cu piperul . Se pudreaza bucatile de carnne,apoi se prajesc in  ulei  si unt intr-o tigaie, pana capata o culoare aurie, se da in alt castron.Repetam operatiunea pana terminam toate bucatile de carne.In uleiul ramas calim legumele taiate cubulete  ,...

Prajitura cu ciocolata

In Prajituri la 23 Dec 2014

Puneti cuptorul la incalzit la 180 de grade. Separati ouale. Albusurile se bat spuma. Galbenusurile se freaca cu zaharul si untul. Ciocolata se topeste cu laptele la bain-marie, se lasa la racit putin, apoi se adauga mixtura cu galbenusurile, treptat, faina cu praful de copt se incorporeaza...

Tocana de peste cu dovlecel

In Peste la 13 Dec 2014

Pestele il decongelam il portionam si saram, piperam, lasam deoparte. Intr-o oala punem la inabusit in ulei si o cescuta de apa, legumele taiate bucati (fara dovlecel), adaugam sare si inabusim 10 minute la foc mic, apoi mai adaugam supa de legume atat cat sa fie de un deget deasupra...

Tarta cu nuci si magiun de prune

In Prajituri la 7 Dec 2014

Se porneste cuptorul la 180 grade.Preparam aluatul din toate ingredientele cerute si formam o coca pe care o dam la frigider pentru 30 min. Intre timp preparam umplutura din nucile macinate si magiun. Intindem coca, nu inainte de a pastra o bucata pentru grilaj.Asezam coca intr-o tava de...

Balık ekmek - Peste in paine a la Istambul

In Sandvisuri la 29 Noi 2014

Pestele il filetam si contimentam cu sare, piperul ,coriandrul si piperul  rosu  ,dam la frigider pentru a 2-a zi. Incingem  tigaia -gratar,cand s-a incins bine punem fileurile cu pielea in jos , lasam cam 3 minute,intoarcem si mai lasam inca 2 min,dam deoparte . Ceapa  si...

Cartofi frantuzesti cu carnati picanti de Plescoi

In Mancaruri cu carne la 20 Noi 2014

Spalam bine cartofii,ii punem la fiert cu putina sare.Dupa ce au fiert ii scurgem de apa si-i lasam la racit,apoi ii curatam de coaja.Separat se fierb 4 oua,celelelte se bat cu smantana  se adauga nucsoara rasa si sare . Carnaciorii ii calim  in suc propriu mai intai la foc mic apoi la...

Calamari,creveti cu orez negru Nigella

In Fructe de mare la 17 Noi 2014

Punem orezul la fiert  respectand instructiunile de pe ambalaj. Intr-o tigaie  incapatoare turnam uleiul,punem ardeiul rosu tocat ,calim  un minut ,adaugam coaja de la lamaie data prin razatoare la fel si usturoiul,tocam verdeata si o adaugam si pe ea,pastrand cateva fire pentru...

Placinta bunicii cu branza ,marar si ceapa verde "

In Piine la 5 Noi 2014

Plamadeala o adaugam la faina cu sarea   si oul ,framantam un aluat adaugand  cate putin din laptele cald pana obtinem un aluat elastic,il acoperim si-l dam la cald penru a creste.Intre timp pregatim umplutura. Ceapa si mararul bine spalate si scurse de apa le tocam si adaugam la...

Placinta cu branza

In Prajituri la 3 Noi 2014

Mai intai facem aluatul. Oualele le frecam cu zaharul, adaugam treptat uleiul, apoi faina cu praful de copt si laptele, esenta de vanilie, praful de sare. Obtinem un aluat ceva mai gros decat cel de clatite. Tapetam o tava cu hartie de copt, turnam jumatate din cantitatea de aluat,dam la cuptor...

Covrigei Dukan

In Dulciuri la 23 Sep 2014

Taratza de ovaz se da prin rasnita pana obtinem faina ,adaugam toate ingridientele ,la sfarsit adaugam lapte pana obtinem un aluat mai tare,ca in poza.Lasam 20 minute la odihnit . Formam covrigeii si-i punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt,dam la cuptor pentru 20 minute ,la 160...

Zacusca de dovlecei cu hribi

In Mancaruri de post la 12 Aug 2014

Curatam dovleceii de coaja si-i dam prin razatoarea mare/robot,ceapa o tocam ,morcovul il dam prin razatoarea mare/robot,ardeiul curatam si-l dam si pe el prin razatoare/robot,rosiile le dam prin blender dupa ce le-am scos pelita,ciupercile le spalam si le tocam mai mare . Incingem uleiul...

Zacusca picanta de dovlecei

In Zacusca la 31 Iul 2014

Dovleceii ii curatam de coaja ,ii taiem in rondele si ii calim in ulei sub capac la foc mic pana devin un pic rumeni ,dam deoparte in alt bol. In uleiul ramas calim morcovul dat prin razatoarea mare/robot cu ceapa taiata solzisori si calim la fel sub capac pana legumele devin moi .Trecem toate...

Dulceata de agrise

In Dulceata / Gem la 16 Iul 2014

Se culeg agrisele dupa ce s-a ridicat roua ,se spala si se inlatura coditele si motul. Cu o scobitoare se inteapa fiecare fructa la extrimitati,se adauga apa si se pune la frigider pentru a 2-a zi. Se strecoara, si in lichidul format se adauga crenguta de visin si zaharul ,se pune la foc...

Placinta cu branza si visine

In Dulciuri la 8 Iul 2014

Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt,incingem cuptorul la 180 grade Separam albusurile de galbenusuri,albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Branza o dam la robot cu galbenusurile si zaharul  pana obtinem o pasta de branza fina,adaugam zaharul vanilat sucul de lamaie....

Visine la borcan

In Sirop / Compot la 3 Iul 2014

Visinele le spalam, scoatem samburii cu o scobitoare pentru a ramane visina cat mai intacta  si punem  direct in borcane sterilizate,presam un pic.Puem zaharul in felul urmator: la un borcan de 400 ml o lingurita rasa, la un borcan de 800 ml o lingura rasa, inchidem cu capac si...

Dulceata de cirese fara zahar

In Dulceata / Gem la 20 Iun 2014

Se pune sucul la fiert ,se adauga lamaia,se lasa la fiert cam 30 min la foc mic,amestecand din cand in cand,se adauga ciresele ,se lasa la fiert 20 minute ,se ia de pe foc si se lasa pana a 2-a zi,cand din nou o punem la fiert pentru inca 20 minute ,punem in borcane spalate si sterilizate...

Afisate 211 - 240 din 265 retete    
 

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]