Cartofi frantuzesti cu carnati picanti de Plescoi

de Ksenya in Mancaruri cu carne, 20 Noi 2014 | 17420 vizualizari

 

M-am tot gandit eu demult la combinatia asta dar tot am amanat-o,acu ia sosit momentul.Imi pare rau ca tot am amanat-o.E super combinatia .Satisface papilele gustative chiar si celui mai pretentios gurmand. Zic eu,acu.... astept sa ma contraziceti :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 300 g smantana
  • 6 oua
  • 60 g unt
  • 3 linguri pesmet
  • 300 g carnati picanti de Plescoi (musai ) :)
  • sare
  • 1/2 lingurita nucsoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti cu carnati picanti de Plescoi:

Spalam bine cartofii,ii punem la fiert cu putina sare.Dupa ce au fiert ii scurgem de apa si-i lasam la racit,apoi ii curatam de coaja.Separat se fierb 4 oua,celelelte se bat cu smantana  se adauga nucsoara rasa si sare . Carnaciorii ii calim  in suc propriu mai intai la foc mic apoi la foc iute pana se rumenesc ,ii scoatem si ii punem pe un platou ca sa scurga de grasime. 

Topim untul ungem bolul de lut, tapetam cu pesmet si punem un rand de cartofi taiati rondele,apoi adaugam carnatii  taiati tot rondele ,ouale fierte taiate si ele rondele,iarasi cartofi si turman deasupara ouale batute  cu smantana. Bagam in cuptor incins la 180 grade si lasam pana se rumenesc deasupra.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti cu carnati picanti de Plescoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti cu ... pulpe de pui