Ciorba ungureasca cu galuste din cartofi

de Sidy in Ciorbe, 20 Feb 2013 | 11396 vizualizari

 

Bucataria ungureasca este variata, consistenta si rafinata. Mancarile nationale sunt ardeiate si piperate .
Supele si ciorbele specific unguresti au la baza legume , crutoane sau galuste de mai multe feluri.
Ele trebuie doar să deschidă apetitul mesenilor pentru felurile principale de mâncare.
Va poftesc la o cioba fierbinte gustoasa si aspectuoasa:

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi
  • 1 ceapa rosie
  • 1-2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1-2 oua
  • 3 linguri faina
  • 1-2 l supa( de carne sau legume)
  • 1 legatura patrunjel verde
  • piper negru Kotany
  • sare de mare
  • 1 lingura pasta crema Gulas iute
  • 1 lingura pasta ardei rosu- facuta in casa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura vegeta Bio
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba ungureasca cu galuste din cartofi:

Cartofii ii curatam , ii taiem cuburi si ii punem sa fiarba in apa cu sare.Dupa ce au fiert, ii strecuram , dar nu aruncam  apa de pe ei, o pastram iar pe ei ii lasam sa se raceasca.

Curatam ceapa si o taiem julien, apoi o sotam in putin ulei incalzit ,un minut.Adaugam pasta de ardei si pasta gulas, apa ramasa de la fiert cartofii si supa de carne.

Lasam sa fiarba cateva minute, la foc mic, acoperit.

Morcovii si patrunjelul ii curatam , ii spalam apoi ii taiem rondele si ii adaugam in ciorba care fierbe.

Lasam sa fiarba la foc mic , acoperit, 30 de minute pina cand zarzavatul este fiert.

Dupa ce s-au racit cartofii ii dam prin presa sau ii sfaramam cu furculita , ca pentru piureu.

Ii punem intr-un bol apoi , impreuna cu oul, faina si  sarea , ii omogenizam iar cu ajutorul unei lingurite .Mie mi s-a parut ca sunt prea tari galustele si nu se omogenizeaza , asa ca am mai adaugat un ou.

Formam in palma niste galuste mici ca si perisoarele, pe care le dam prin foarte putina faina.

Intr-o oala punem 2 l de apa la fiert cu o lingura vegeta Bio si in momentul cand aceasta clocoteste adaugam galustele din cartofi, lasam sa fiarba 10 minute, stingem focul si acoperim.Ele se vor ridica deasupra cand sunt fierte.

Galustele se vor mai umfla putin , din aceasta cauza nici nu le-am lasat in ciorba ci separat, in apa cu vegeta Bio.

La servire punem la o portie 3-4 faluste, ciorba fierbinte  si patrunjel verde tocat marunt, deasupra.

Servim cu ardei iute.

 Pofta mare sa aveti !!!

TIPS-URI

1

Cine doreste o mai poate acri putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ungureasca cu galuste din cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (27)

Krystyan Trendy 1

04.11.2013, 15:20

arata bine

Sidy 1

04.11.2013, 15:35

Si e si buna

kytz 1

15.09.2017, 09:19

Ce bună ar fi o ciorbă caldă !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de porc cu zeamă de varză