Humus reteta
O reteta buna ca antreu.Se face rapid .
Humus reteta
Nautul il lasam in apa suficienta pana a 2-a zi.
A 2-a zi il clatim sub jet de apa,il punem la fiert in suficienta apa(2 degete deasupra ) la foc mic si-l fierbem pana este gata. Oprim intr-o cana putina zeama in care am fiert nautul si 2 linguri de naut pentru decor. Dam boabele la robot/masina de tocat.dupa care il subtiem cu putina zeama din cana.Lasam sa raceasca urmand sa adaugam cele doua linguri de pasta de susan potrivim de sare adaugam sucul de la jumatate de lamaie,amestecam si lasam deoparte pentru 15 minute.
Separat intr-o tigaie ,punem uleiul ,cand s-a incins suficient adaugam ceapa taiata semiluna si usturoiul zdrobit,adaugam putina sare,lasam sa inmoiae ceapa,adaugam boiaua de ardei,fulgii de ardei iute si lingura de bulion,lasam pe foc inca 5 minute potrivim de sare. Pe um platou cu asezam pasta de naut si susan ,adaugam compozitia din tigaie,ornam cu boabele de de naut si cu mult patrunjel tocat. Se poate stropi cu ulei de masline .Se serveste cu lipii si cu cealata jumatate de lamaie taiata in 2 felii.Pofta buna!