Placinta bunicii cu branza ,marar si ceapa verde "

de Ksenya in Piine, 5 Noi 2014 | 17811 vizualizari

 

Placinta asta imi da mereu peste cap toate dietele , de fiecare data cand o scoate pe masa mama.Nu pot sa-i rezist :-??.Reteta o are de la bunica,de curand am prelauat-o si eu :)

 

INGREDIENTE

Pentru aluat

  • plamadeala sau dospeala (fiecare cum o numeste in felul sau) din grau cat un pumn mare
  • 1 kg faina
  • 1 ou
  • lapte cald cam 300-400 ml
  • o lingurita sare

Pentru umplutura

  • 1 kg branza de vaci bine scursa
  • 2 oua
  • 1,5 lingurita sare , dupa gust
  • 50 ml ulei floarea soarelui nerafinat presat la rece
  • o legatura marar
  • o legatura ceapa verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta bunicii cu branza ,marar si ceapa verde ":

Plamadeala o adaugam la faina cu sarea   si oul ,framantam un aluat adaugand  cate putin din laptele cald pana obtinem un aluat elastic,il acoperim si-l dam la cald penru a creste.Intre timp pregatim umplutura.

Ceapa si mararul bine spalate si scurse de apa le tocam si adaugam la branza. Adaugam si  amestecam cu cele 2 oua si sarea .

Din aluatul crescut impartim in patru bile si le intindem pe rand cate o turta cu gosimea de 2,5 mm ungem cu pensula suprafata cu ulei,insa pastram marginile neatinse , intindem pe toata suprafata  umputura cu o spatula,rulam si o asezam usor in tava .O ungem cu ulei  si la fel procedam si cu celelalte bile.Lasam in tava cam 30 minute iintre timp incingem cuptorul la 180 grade,introducem tava si coacem cam 40 de minute la 160 de grade spre sfarsit ridicam din nou la 180 de grade,  pentru a prinde culoarea frumoasa.

Scoatem tava o rasturnam cu fundul sus ,acoperim cu prosop de bucatarie si lasam sa raceasca.Dupa ce s-a mai racit o taiem felii .

Pofta Buna!

 

 

TIPS-URI

1

se srveste si calda cu smantana

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta bunicii cu branza ,marar si ceapa verde "" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Plăcintă bătrânească cu brânză şi smântână (pe plită)