Ksenya

5

Bucataras
senzational

Acum in Bacau

Bucataras din 05.04.2012

RETETE265
PRIETENI135
Retete

Sirop de trandafiri

In Sirop / Compot la 7 Iun 2014

Alegem petalele si inlaturam partea alba cu un foarfec. Punem la clocotit apa. Cand apa clocoteste adaugam petalele,lasam sa fiarba 7 min (nu oprim flacara), adaugam sucul de la lamaie si o lasam pana a 2-a zi. Stoarcem bine petalele obtinand un concentrat roz pe care il punem la fiert cu...

Coltunasii Bunicii

In Paste la 3 Iun 2014

Se framanta aluatul din toate ingridientele  si se lasa la frigider  o jumatate de ora. Se pregateste umplutura . Aluatul se intinde pe o planseta si se decupeaza cu o cana cu marginile mai ascutite,se pune in mijloc branza si se lipesc marginile, ca in poza , se pun la fiert in...

Fudulii picante de tauras in stil spaniol- EL TORO ROJO

In Vita la 19 Mai 2014

Fuduliile le spalam bine si le scoatem pelita,apoi le taiem rondele si adaugam berea ,piperul,sarea si le lasam la frigider 3 ore. Dupa ce s-au marinat le lasam la scurs  si le prajim in ulei ,le scoatem intr-un castron  si le dam deoparte.Acu pregatim sosul. Ceapa o taiem solzi si o...

Desert placinta ruseasca cu branza

In Dulciuri la 7 Mai 2014

Stafidele se pun la inmuiat. Se pune grisul intr-un castron cu smantana, se incorporeaza si se lasa la odihnit minim 30 minute. Branza se da prin sita sau la robot pana devine o crema. Ouale se bat bine cu zaharul, zaharul vanilat si sarea. Se adauga la crema de branza, adaugand si smantana cu...

Salata de avocado

In Mancaruri de post la 14 Apr 2014

Avocado il curatim de coaja si-i scoatem samburele, il pasam, adaugam ceapa tocata marunt, usturoiul la fel tocat si el marunt, uleiul, sarea si piperul si amestecam totul. La sfarsit adaugam rosiile taiate in patru. Pofta buna!

Bors de urzici cu fasole

In Ciorbe la 3 Apr 2014

Tocam ceapa si o punem in ulei la calit cu putina sare si jumatate de cescuta apa, cand ceapa devine sticloasa adaugam radacinoasele date prin razatoare, lasam totul la inabusit la foc mic cca 7 minute. Adaugam rosiile tocate de la borcan sau 4 linguri bulion, lasam din nou sa omogenizeze, apoi...

File de biban de mare cu fenicul

In Peste la 30 Mar 2014

Pestele dupa ce l-am lasat 10 minute la marinat cu ingredientele mentionate la peste, il trecem prin malai sau pesmet si-l prajim la foc iute  in 2 linguri de ulei ,cca 2+2 min apoi il scoatem pe un servetel absorbant. In paralel, in alta tigaie prajim feniculul taiat felii si preserat cu...

Supa de hribi (Грибная юшка)

In Mancaruri de post la 28 Mar 2014

Ceapa se toaca si se caleste cu uleiul adaugand un pic de sare,turnam putina apa (jumatate de cescuta) si lasam sa inabuse ,adaugam legumele date prin razatoare si iar inabusim la foc mic cca 10 min Hribii ii spalam si tocam mai grosier,adaugam peste legumele inabusite,apoi adaugam si supa de...

Parjolute vegetariene de post (falafel)

In Mancaruri de post la 12 Ian 2014

Nautul il punem la inmuiat pentru 24 ore ,dupa care il scugem de apa, si-l punem in blender, adaugam toate  ingredientele si -l dam totul prin blender pana se formeaza o pasta ca in poza,daca vi se pare un pic uscata compozitia adaugati un pic de apa.La sfarsit adaugam susanul si amestecam...

Ghebe la borcan

In Conserve la 27 Sep 2013

Ghebele le spalam si le fierbem 20 minute de la primul clocot  la foc mic, scoatem spuma care se formeaza ,le scurgem  ,le spalam si le lasam din nou la scurs.(ghebele astfel preparate se pot lasa si pe a 2-a zi daca nu aveti timp) Preparam marinada respectand proportiile...

Midii cu orez ala Burgas

In Fructe de mare la 25 Sep 2013

Mai intai de toate curatam midiile de nisip si de mustati si le lasam in apa. Intr-o tigaie punem  50ml ulei ,cand uleiul s-a incins adaugam sofranul ,lasam cateva clipe 4-5 sec ,adaugam o ceapa si  4 catei usturoi tocat marunt,la foc moderat.Cand incepe ceapa sa rumenesca...

Tiramisu reţetă adaptata

In Prajituri la 24 Sep 2013

Tiramisu reţetă adaptata Se pun prunele intr-o oala la foc mic acoperita cu capac, adaugam tuica,se lasa 15 minute pe foc,apoi se dau prin blender obtinem o pasta mai subtire,daca pasta este groasa adaugam jumatate de cana de apa plata.Lasam la racitit. Intre timp pregatim crema,batem...

Tocanita de ardei copti

In Mancaruri de post la 12 Aug 2013

Tocam ceapa si o calim in ulei pana devine un pic maronie,adaugam rosiile fara coaja si taiate marunt,lasam 10 min la inabusit la foc mic,adaugam ardeiii copti curatati de coaja si fara seminte,taiati fasii ,adaugam si ardeiul iute tocat marunt,lasam 10 minute,apoi adaugam smantana cu faina...

Tarta cu piersici

In Dulciuri la 9 Aug 2013

Culegem piersicile din cele mai tari le spalam si le asezam pe un prosop. Intre timp facem blatul pentru tarta ,urmand pasii de la reteta mea" tarta cu capsuni" si o lasam la racit. Crema o facem din 4 galbenusuri pe care le batem cu zaharul ,adaugam treptat laptele si...

Salata de iutari la borcan

In Mancaruri de post la 8 Aug 2013

Culegem ciupecile din cele mai sanatoase. Le curatam de pamant,le spalam in cateva ape,le punem intr-o oala incapatoare,de la momentul de cand da in clocot lasam inca 15 min. Le scoatem si le scurgem intr-o sita,lasam sa se racoreasca pentru a putea la le taiem felii mai mari. Feliile le...

Tarta cu capsuni

In Prajituri la 26 Iun 2013

Spalam capsunele le punem intr-o oala si adaugam laptele si amidonul si zaharul,dam cu blederul pana se omogenizeaza compozitia,punem pe foc mic si amestecam continuu (pentru a evita formarea cocoloaselor) circa 10-15 minute.Luam de pe foc si o lasam sa se raceasca.Intre timp.. Pregatim...

Pasca cu branza de vaci si ciocolata.

In Prajituri la 4 Mai 2013

Incepem cu aluatul, punem toate ingredientele intr-un castron si facem o coca pe care o dam la frigider invelita cu o folie, pentru 35 minute. Intre timp pregatim umplutura : Amestecam cu o paleta toate ingredientele ,la urma adaugam ciocolata. Intindem coca pe o planseta, apoi o punem...

Paste cu conopida si branzeturi

In Paste la 30 Mar 2013

Spalam si taiem conopida buchetele mici. Punem o oala mare cu multa apa la foc cu putina sare.Cand apa fierbe dam drumul la paste si conopida impreuna si respectam timpul de preparare  indicat pe ambalajul pastelor. Separat intr-o tigaie punem,cascavalul,parmezanul ,smantana ,branza...

Creveti cu taitei din orez

In Fructe de mare la 25 Mar 2013

Se spala crevetii si se pun la prajit la foc mediu in ulei cca  3 minute, se scot pe un platou si se lasa la racit, apoi ii curatam si ii adaugam in uleiul ramas in care s-au calit morcovul si ghimbirul, flambam cu cognacul, apoi adaugam sosul de soia, sosul dulce -picant, potrivim cu sare....

Salata japoneza cu sparanghel si tofu

In Salate la 21 Mar 2013

Se spala sparanghelul si se taie oblic.Se pune la fiert intr-un litru de apa, se adauga o lingura de sos de soia si se fierbe 5 minute, apoi se lasa la scurs. Se amesteca restul de sos de soia, sucul de lamaie, coaja de lamaie, zaharul si uleiul, adaugam tofu taiat cubulete si ceapa taiata...

Covrigei umpluti cu carne

In Aperitive / Garnituri la 3 Ian 2013

Covrigeii se pun la inmuiat in lapte cald, apoi se ia fiecare covrigel  in parte si se umple cu carnea tocata,se aseaza pe o  tava tapetata cu hartie pergament.Oul il batem spuma si ungem covrigeii .Dam la cuptorul preancalzit  la 200 grade timp de  10 min. Se servesc atat...

Vol-au-vents cu hribi sau Mont Blanc

In Aperitive / Garnituri la 28 Dec 2012

Intr-o tigaie prajim hribii taiati in unt,adaugam sare si piper.Prajim cam 7 min la foc moderat.Scoatem ciupercile din tigaie intr-un bol .Separat intr-un castron frecam branza cu piper,boia de ardei,lichidul  ramas de la ciuperci ,sare si piper. Umplem cosuletele cu pasta de...

Paste cu brazeturi sau Quattro formaggi

In Paste la 27 Dec 2012

Punem pastele la fiert intr-o oala mare respectand instructiunile de pe ambalaj. Intr-o tigaie adanca punem smantana adaugam branzeturile taiate bucati mici si amestecam pana se topesc ,adaugam pastele fierte si scurse,si mai amestecam 1 minut pana se omogenizeaza cu pastele. Se servesc...

Placinta cu mere Mama Lucia

In Prajituri la 19 Dec 2012

Framantam un aluat din ingredintele de mai sus, adaugand apa pana devine neted si elastic,apoi formam o minge ,pe care o ungem cu ulei si o lasam sa odihneasca intr-un loc rece si intunecos. Intre timp decojim merele ,indepartam cotoarele si le taiem felii subtiri,eu le mai dau si prin ...

Pasca cu branza fara aluat

In Dulciuri la 10 Apr 2012

Branza   se freaca cu zaharul, galbenusurile si untul topit. Se adauga faina, praful de copt stins cu putina zeama lamaie si sarea , grisul, laptele praf coaja de portocala ,esenta de vanilie   si stafidele si se omogenizeaza cu mixerul. Se adauga albusurile batute spuma,...

Afisate 241 - 265 din 265 retete    
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]