Cartofi frantuzesti

de Julie in Aperitive / Garnituri, 8 Iun 2010 | 12751 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5-6 cartofi potrivit de mari
  • 5 oua
  • 300 ml smantana
  • 100 ml lapte dulce
  • 50 g unt
  • 40 g pesmet
  • 3-4 linguri suc de rosii
  • sare,vegeta, piper
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti:

Cartofii se curata de coaja ,se taie felii mai groase si se pun la fiert in apa cu sare. Fierbem si 4 oua timp de 6-7 minute, apoi le punem in apa rece. Le curatam de coaja , le taiem felii subtiri si le presaram cu sare si piper. Intr-o tigaie prajim pesmetul in unt ,pana se rumeneste putin.

Batem oul crud ramas ,cu sare, piper,vegeta .Il amestecam apoi  cu laptele,  smantana si putin patrunjel verde tocat marunt.

Ungem un vas termorezistent cu unt si il presaram cu putin pesmet. Asezam jumatate din cantitatea de cartofi, jumatate din cantitatea de oua felii si apoi jumatate din amestecul de smantana.Apoi restul cartofilor , restul feliilor de oua si restul amestecului de smantana si ou.
Deasupra repartizam pesmetul prajit si sucul de rosii.

Dam vasul la cuptor pentru 15-20 minute.

Servim in stare calda ,cu smantana si patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu ciuperci