Cartofi noi cu lamaie la cuptor

de Julie in Mancaruri de post, 31 Mai 2010 | 4513 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi noi
  • zeama de la o jumatate de lamaie ( mica)
  • 50 g unt
  • 3 linguri ulei
  • o jumatate cana cu apa
  • sare,piper,busuioc
  • 2 catei de usturoi
  • marar
  • patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi cu lamaie la cuptor:

Spalam cartofii curatati de coaja si  ii taiem in bucati mai maricele sau ii lasam intregi. Ungem cu unt un vas termorezistent , asezam cartofii, turnam peste ei apa si uleiul  apoi ii condimentam cu sare, piper, vegeta si busuioc.
Asezam capacul vasului si il dam la cuptor pentru 15 minute, pana scade apa.
Scoatem apoi capacul si adaugam zeama de lamaie ,usturoiul pisat si putin marar tocat fin.
Mai dam la cuptor pentru inca 15 minute.

Servim cartofii presarati cu patrujel verde deasupra sau cu muraturi ,diferite salate

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi cu lamaie la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi cu marar trasi la tigaie