Batem bine albusurile cu zaharul. Adaugam cacaua, nessul dizolvat in cafea,cardamomul si faina amestecata cu praful de copt.
Ungem o tava de chec cu ulei si o tapetam cu faina. Turnam compozitia si deasupra repartizam alunele maruntite. Introducem tava in cuptor.
Glazura:...
Spalam fasolea verde,ii rupem coditele si o taiem in bucati mai mici.
Cartofii curatati si spalati ii taiem in cuburi mici.
Punem un vas cu apa si sare la fiert si cand aceasta da in clocot adaugam
fasolea,cartofii si amestecul mexican(mazare, porumb,ardei gras,morcov)
Lasam sa fiarba...
Facem o maia din drojdie, zahar,putin lapte caldut si o lasam sa creasca. Punem faina intr-un castron,adaugam oul,sarea, restul de lapte, untul moale si maiaua. Framantam bine aluatul si il lasam 20-30 minute la dospit.
Umplutura o preparam amestecand toate ingredientele.
Din aluat...
Pregatim mai intai jeleul.
Punem intr-un vas compotul ,zaharul si praful de budinca. Amestecam bine si fierbem amestecul ,amestecand continuu pana se ingroasa. Daca folosim suc natural de visine vom pune zahar numai daca este nevoie. Oprim focul si lasam jeleul sa se raceasca.
Pentru...
Procedam ca si la compotul de cirese .
Punem in borcanele sterilizate, visinele spalate si fara codite. In fiecare borcan vom pune apoi cate 5 linguri cu zahar . La cirese am pus doar 4, dar visinele sunt foarte acre anul asta... Umplem borcanele cu apa ,le punem capacele si le...
Spalam dovleceii, le taiem un capacel apoi le scoatem miezul ajutandu-ne de un cutit si o lingurita. Ii presaram cu sare si ii lasam cu gura in jos sa se scurga de apa.
Pentru umplutura:
Tocam toate legumele in cuburi mici, inclusiv miezul scos de la dovlecei. Le calim apoi in 2 linguri...
Se face un aluat ca la clatite din oua,sos de soia, mustar, marar,sare, piper si faina.
Se taie pieptul de pui in fasii subtiri. Se ia fiecare bucata de carne si se trece intai prin aluat si apoi prin susan.
Se prajesc in ulei incins.
Sunt la fel de...
Amestecam laptele condensat cu untul moale, laptele praf si nuca de cocos. Lasam compozitia obtinuta la frigider pentru 10-15 minute sa se intareasca putin. O luam din frigider,ne udam mainile cu apa rece si incepem sa modelam mici bile in mijlocul carora vom pune cate o aluna. Le tavalim apoi...
Cartofii curatati si spalati ii taiem si ii prajim. Ii scoatem din tigaie si ii lasam deoparte.
In 3 linguri ulei punem ciupercile taiate felii, ardeiul gras taiat fasii, carnatii rondele,parizerul cuburi si ardeiul iute ,intreg sau taiat mic.
Lasam sa se caleasca si sa...
Pregatim mai intai patul pestelui :) Spalam si curatam legumele. Dovlecelul,morcovul,telina si ardeiul le taiem fasii. Ceapa o taiem pestisori. Usturoiul felii subtiri.
Calim legumele ,6-8 minute,in putin ulei. Amestecam usor. Adaugam sucul de rosii si potrivim gustul cu sare si piper....
Taiem ciupercile felii si le calim putin intr-o lingura cu unt.
Batem bine ouale cu sare,piper si le amestecam cu marar si patrunjel tocat.
Dupa ce s-au calit ciupercile punem amestecul de oua si il intindem bine pe toata suprafata tigaii.
Prajim omleta pe ambele...
Batem ouale cu zaharul ,adaugam untul frecat,zeama de lamaie,laptele, esenta si faina amestecata cu praful de copt,sarea si praful de cardamom. Framantam bine aluatul si il lasam la frigider aprox 20 min, timp in care noi vom taia alunele in bucati mai mici.
Scoatem aluatul din frigider...
Spalam macroul , il desfacem , ii curatam bine interiorul si ii indepartam capul. Il lasam sa se usuce bine de apa, il presaram cu sare si il punem pe gretar. Punem pe gratar si rosia.
Pentru saramura:
Punem apa la fiert impreuna cu sare, vegeta, boabe de piper, un ardei iute,...
Fasolea o spalam, ii rupem capetele si o taiem in bucati mai mici. Dovlecelul si telina le curatam de coaja si le taiem in cuburi. Un morcov il taiem rondele iar pe al doilea il taiem cuburi. Tocam ceapa marunt. Spalam orezul in mai multe ape.
Punem apa cu un praf de sare la fiert...
Batem bine untul cu zaharul,apoi adaugam ouale,esenta, coaja de lamaie, apa si praful de copt amestecat cu faina. Framantam bine.Aluatul obtinut il punem in folie alimentara si il tinem la frigider pana ne ocupam noi de umplutura.
Spalam ciresele,le rupem coditele si le scoatem samburii. Le...
Spalam bine fasolea , ii rupem varfurile si o lasam intreaga sau o rupem in doua.
Punem apa cu un praf de sare la fiert. Cand aceasta da in clocot adaugam fasolea si o lasam sa fiarba 8-10min. O lasam sa fie al dente, nu vrem sa o fierbem prea mult si sa-si piarda din...
Nucile trebuiesc culese la inceputul lunii iunie,atunci cand coaja nu este complet formata.
Daca nu vrem sa ne patam pe maini si toata lumea sa stie ce am facut,
ne inarmam cu una -doua perechi de manusi din material plastic mai gros.
Vom curata nucile cu un cutit pana dam de partea...
Eu o fac asa:
Pun la fiert 1.5 l apa in care adaug 2 linguri ulei si o lingurita cu concentrat de supa. Sare adaug numai daca e nevoie.
Intr-un bol bat bine un ou cu o lingura de ulei si un praf de sare. Apoi putin cate putin adaug grisul amestecand in continuare.Cantitatea de gris...
Spalam dovlecelul, il curatam de coaja si il dam pe razatoarea cu ochiurile mari. Il punem intr-o sita si il presam bine sa se scurga toata
zeama.
Curatam si morcovul si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Pisam usturoiul si tocam marunt verdeata.
Intr-un bol amestecam dovlecelul cu...
Pentru blat:
Batem bine untul cu zaharul si galbenusurile. Adaugam esenta, coaja de lamaie,macul,praful de copt stins in zeama de lamaie si faina. Framantam bine sa ne iasa un aluat mai moale ,nu foarte vartos pe care il vom intinde si il vom pune intr-o forma unsa cu ulei si tapetata cu...
Punem pe foc apa si zaharul si lasam sa fiarba pana se formeaza un sirop mai gros.
Spalam ciresele, le rupem coditele si le scoatem samburii. Pe cat posibil sa ramana intregi. Le stropim cu zeama de lamaie pentru a nu se innegri.
Cand siropul este gata, adaugam ciresele cu tot cu...
Spalam si curatam legumele. Taiem cuburi : cartofii, dovlecelul,morcovul,telina,pastarnacul,ardeiul gras, iar ceapa si verdeata le tocam fin.
Pastaile de bob le spalam si le rupem capetele( ca la pastaile de fasole) apoi le taiem rondele mai mici. De la pastaile mai batrane vom folosi doar...
Batem bine ouale cu zaharul . Punem laptele intr-un bol si il aromatizam cu esenta de vanilie. Luam cate o felie de paine ,o trecem mai intai prin lapte si apoi prin ou. Le prajim in ulei incins pana se rumenesc pe ambele parti. Le scoatem pe servete de hartie.
Ca fructe putem folosi de care...
Curatam dovlecelul de coaja ,il spalam apoi il taiem in patru. Scoatem semintele mai mari,cu ajutorul unui cutit. Punem apa la fiert cu un praf de sare si cand da in clocot punem dovlecelul. Lasam sa fiarba pana se inmoaie putin,nu mai mult de 7-8 minute.
Scoatem bucatile de...
Batem bine ouale cu sare, piper ,marar si patrunjel tocate fin. Prajim din acest amestec, doua omlete peste care radem imediat branza si rulam.
Cele doua omlete le vom taia apoi rondele. Le asezam intr-un bol si peste ele punem rosia si castravetii felii, patrunjel si marar...
Tocam usturoiul foarte fin si il punem sa se prajeasca in uleiul incins. Adaugam foaia de dafin , putin cimbru (verde, daca avem) si lasam la prajit pana se rumeneste usturoiul.
Separat fierbem apa cu sare,vegeta si putin patrunjel tocat,pe care o adaugam peste usturoiul prajit.Lasam sa dea un...
Se bat bine ouale cu zaharul apoi se adauga uleiul, laptele, esenta, bicarbonatul de amoniu stins in zeama de lamaie si faina cat cuprinde, pentru a iesi un aluat potrivit de moale. Se framanta bine.
Intindem apoi o foaie din care taiem...
Mai intai ciupercile spalate si scurse de apa, se pun intr-o tava,se presara cu sare sau delikat si se stropesc cu putin ulei.
Apoi merg la cuptor pentru 20 min (Nu prea mult sa nu-si piarda din proprietati.)
Se fierb pastele in apa cu sare si se clatesc cu apa rece....
5 albusuri se bat cu 10 linguri de zahar tos pana se obtine bezeaua.
Se adauga 5 linguri de ulei si praful de copt stins in zeama de lamaie,
apoi se pun 6 linguri de faina amestacand usor.
Se imparte compozitia in doua.
In prima se pun lamaia rasa si esenta de vanilie,iar in a...
Spalam carnea de pui ,o crestam putin si o condimentam cu sare, piper, condimente pentru carne de pui. O asezam apoi in gril si o lasam sa se rumeneasca, intorcand-o din cand in cand.
Intre timp pregatim saramura. Intr-un vas punem o cana cu apa apoi:usturoiul taiat felii subtiri, ardeiul...
Chec cu ness si cardamom
Batem bine albusurile cu zaharul. Adaugam cacaua, nessul dizolvat in cafea,cardamomul si faina amestecata cu praful de copt. Ungem o tava de chec cu ulei si o tapetam cu faina. Turnam compozitia si deasupra repartizam alunele maruntite. Introducem tava in cuptor. Glazura:...
Ghiveci de legume
Spalam fasolea verde,ii rupem coditele si o taiem in bucati mai mici. Cartofii curatati si spalati ii taiem in cuburi mici. Punem un vas cu apa si sare la fiert si cand aceasta da in clocot adaugam fasolea,cartofii si amestecul mexican(mazare, porumb,ardei gras,morcov) Lasam sa fiarba...
Melci cu branza si chimen
Facem o maia din drojdie, zahar,putin lapte caldut si o lasam sa creasca. Punem faina intr-un castron,adaugam oul,sarea, restul de lapte, untul moale si maiaua. Framantam bine aluatul si il lasam 20-30 minute la dospit. Umplutura o preparam amestecand toate ingredientele. Din aluat...
Briose cu jeleu de visine
Pregatim mai intai jeleul. Punem intr-un vas compotul ,zaharul si praful de budinca. Amestecam bine si fierbem amestecul ,amestecand continuu pana se ingroasa. Daca folosim suc natural de visine vom pune zahar numai daca este nevoie. Oprim focul si lasam jeleul sa se raceasca. Pentru...
Compot de visine
Procedam ca si la compotul de cirese . Punem in borcanele sterilizate, visinele spalate si fara codite. In fiecare borcan vom pune apoi cate 5 linguri cu zahar . La cirese am pus doar 4, dar visinele sunt foarte acre anul asta... Umplem borcanele cu apa ,le punem capacele si le...
Dovlecei patison umpluti cu legume
Spalam dovleceii, le taiem un capacel apoi le scoatem miezul ajutandu-ne de un cutit si o lingurita. Ii presaram cu sare si ii lasam cu gura in jos sa se scurga de apa. Pentru umplutura: Tocam toate legumele in cuburi mici, inclusiv miezul scos de la dovlecei. Le calim apoi in 2 linguri...
Pui Shanghai
Se face un aluat ca la clatite din oua,sos de soia, mustar, marar,sare, piper si faina. Se taie pieptul de pui in fasii subtiri. Se ia fiecare bucata de carne si se trece intai prin aluat si apoi prin susan. Se prajesc in ulei incins. Sunt la fel de...
Raffaello
Amestecam laptele condensat cu untul moale, laptele praf si nuca de cocos. Lasam compozitia obtinuta la frigider pentru 10-15 minute sa se intareasca putin. O luam din frigider,ne udam mainile cu apa rece si incepem sa modelam mici bile in mijlocul carora vom pune cate o aluna. Le tavalim apoi...
Omleta mexicana
Cartofii curatati si spalati ii taiem si ii prajim. Ii scoatem din tigaie si ii lasam deoparte. In 3 linguri ulei punem ciupercile taiate felii, ardeiul gras taiat fasii, carnatii rondele,parizerul cuburi si ardeiul iute ,intreg sau taiat mic. Lasam sa se caleasca si sa...
Pangasius pe pat de legume
Pregatim mai intai patul pestelui :) Spalam si curatam legumele. Dovlecelul,morcovul,telina si ardeiul le taiem fasii. Ceapa o taiem pestisori. Usturoiul felii subtiri. Calim legumele ,6-8 minute,in putin ulei. Amestecam usor. Adaugam sucul de rosii si potrivim gustul cu sare si piper....
Omleta cu ciuperci
Taiem ciupercile felii si le calim putin intr-o lingura cu unt. Batem bine ouale cu sare,piper si le amestecam cu marar si patrunjel tocat. Dupa ce s-au calit ciupercile punem amestecul de oua si il intindem bine pe toata suprafata tigaii. Prajim omleta pe ambele...
Fursecuri cu cardamom si alune
Batem ouale cu zaharul ,adaugam untul frecat,zeama de lamaie,laptele, esenta si faina amestecata cu praful de copt,sarea si praful de cardamom. Framantam bine aluatul si il lasam la frigider aprox 20 min, timp in care noi vom taia alunele in bucati mai mici. Scoatem aluatul din frigider...
Saramura de macrou
Spalam macroul , il desfacem , ii curatam bine interiorul si ii indepartam capul. Il lasam sa se usuce bine de apa, il presaram cu sare si il punem pe gretar. Punem pe gratar si rosia. Pentru saramura: Punem apa la fiert impreuna cu sare, vegeta, boabe de piper, un ardei iute,...
Ciorba de fasole verde cu dovlecel
Fasolea o spalam, ii rupem capetele si o taiem in bucati mai mici. Dovlecelul si telina le curatam de coaja si le taiem in cuburi. Un morcov il taiem rondele iar pe al doilea il taiem cuburi. Tocam ceapa marunt. Spalam orezul in mai multe ape. Punem apa cu un praf de sare la fiert...
Tarta cu cirese
Batem bine untul cu zaharul,apoi adaugam ouale,esenta, coaja de lamaie, apa si praful de copt amestecat cu faina. Framantam bine.Aluatul obtinut il punem in folie alimentara si il tinem la frigider pana ne ocupam noi de umplutura. Spalam ciresele,le rupem coditele si le scoatem samburii. Le...
Fasole verde rasol
Spalam bine fasolea , ii rupem varfurile si o lasam intreaga sau o rupem in doua. Punem apa cu un praf de sare la fiert. Cand aceasta da in clocot adaugam fasolea si o lasam sa fiarba 8-10min. O lasam sa fie al dente, nu vrem sa o fierbem prea mult si sa-si piarda din...
Dulceata de nuci verzi
Nucile trebuiesc culese la inceputul lunii iunie,atunci cand coaja nu este complet formata. Daca nu vrem sa ne patam pe maini si toata lumea sa stie ce am facut, ne inarmam cu una -doua perechi de manusi din material plastic mai gros. Vom curata nucile cu un cutit pana dam de partea...
Supa cu galusti
Eu o fac asa: Pun la fiert 1.5 l apa in care adaug 2 linguri ulei si o lingurita cu concentrat de supa. Sare adaug numai daca e nevoie. Intr-un bol bat bine un ou cu o lingura de ulei si un praf de sare. Apoi putin cate putin adaug grisul amestecand in continuare.Cantitatea de gris...
Chiftelute din dovlecei cu garnitura de legume
Spalam dovlecelul, il curatam de coaja si il dam pe razatoarea cu ochiurile mari. Il punem intr-o sita si il presam bine sa se scurga toata zeama. Curatam si morcovul si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Pisam usturoiul si tocam marunt verdeata. Intr-un bol amestecam dovlecelul cu...
Tarta cu visine si bezea
Pentru blat: Batem bine untul cu zaharul si galbenusurile. Adaugam esenta, coaja de lamaie,macul,praful de copt stins in zeama de lamaie si faina. Framantam bine sa ne iasa un aluat mai moale ,nu foarte vartos pe care il vom intinde si il vom pune intr-o forma unsa cu ulei si tapetata cu...
Dulceata de cirese galbene
Punem pe foc apa si zaharul si lasam sa fiarba pana se formeaza un sirop mai gros. Spalam ciresele, le rupem coditele si le scoatem samburii. Pe cat posibil sa ramana intregi. Le stropim cu zeama de lamaie pentru a nu se innegri. Cand siropul este gata, adaugam ciresele cu tot cu...
Ciorba de bob
Spalam si curatam legumele. Taiem cuburi : cartofii, dovlecelul,morcovul,telina,pastarnacul,ardeiul gras, iar ceapa si verdeata le tocam fin. Pastaile de bob le spalam si le rupem capetele( ca la pastaile de fasole) apoi le taiem rondele mai mici. De la pastaile mai batrane vom folosi doar...
Pain perdu
Batem bine ouale cu zaharul . Punem laptele intr-un bol si il aromatizam cu esenta de vanilie. Luam cate o felie de paine ,o trecem mai intai prin lapte si apoi prin ou. Le prajim in ulei incins pana se rumenesc pe ambele parti. Le scoatem pe servete de hartie. Ca fructe putem folosi de care...
Dovlecel cu maioneza
Curatam dovlecelul de coaja ,il spalam apoi il taiem in patru. Scoatem semintele mai mari,cu ajutorul unui cutit. Punem apa la fiert cu un praf de sare si cand da in clocot punem dovlecelul. Lasam sa fiarba pana se inmoaie putin,nu mai mult de 7-8 minute. Scoatem bucatile de...
Salata din omleta
Batem bine ouale cu sare, piper ,marar si patrunjel tocate fin. Prajim din acest amestec, doua omlete peste care radem imediat branza si rulam. Cele doua omlete le vom taia apoi rondele. Le asezam intr-un bol si peste ele punem rosia si castravetii felii, patrunjel si marar...
Supa de usturoi
Tocam usturoiul foarte fin si il punem sa se prajeasca in uleiul incins. Adaugam foaia de dafin , putin cimbru (verde, daca avem) si lasam la prajit pana se rumeneste usturoiul. Separat fierbem apa cu sare,vegeta si putin patrunjel tocat,pe care o adaugam peste usturoiul prajit.Lasam sa dea un...
Rulouri cu crema
Se bat bine ouale cu zaharul apoi se adauga uleiul, laptele, esenta, bicarbonatul de amoniu stins in zeama de lamaie si faina cat cuprinde, pentru a iesi un aluat potrivit de moale. Se framanta bine. Intindem apoi o foaie din care taiem...
Paste cu ciuperci si soia
Mai intai ciupercile spalate si scurse de apa, se pun intr-o tava,se presara cu sare sau delikat si se stropesc cu putin ulei. Apoi merg la cuptor pentru 20 min (Nu prea mult sa nu-si piarda din proprietati.) Se fierb pastele in apa cu sare si se clatesc cu apa rece....
Prajitura in trei culori
5 albusuri se bat cu 10 linguri de zahar tos pana se obtine bezeaua. Se adauga 5 linguri de ulei si praful de copt stins in zeama de lamaie, apoi se pun 6 linguri de faina amestacand usor. Se imparte compozitia in doua. In prima se pun lamaia rasa si esenta de vanilie,iar in a...
Saramura de pui
Spalam carnea de pui ,o crestam putin si o condimentam cu sare, piper, condimente pentru carne de pui. O asezam apoi in gril si o lasam sa se rumeneasca, intorcand-o din cand in cand. Intre timp pregatim saramura. Intr-un vas punem o cana cu apa apoi:usturoiul taiat felii subtiri, ardeiul...