Prajitura cu nuci si rahat

de Julie in Prajituri, 28 Mai 2010 | 10072 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri cu ulei
  • 8 linguri zahar farin
  • 150 g margarina
  • un praf de sare
  • un praf de copt
  • esenta de vanilie
  • aprox doua cani cu faina
  • Umplutura:
  • gem de prune (cam 6-7 linguri)
  • 3-4 linguri cu nuci maruntite
  • 3 bucati cu rahat taiat marunt
  • 4 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • o cana cu nuci macinate
  • Decor:
  •  50 g margarina,
  • 2 linguri cu lapte,
  • 3 linguri cu zahar, 
  •  faina

 

Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuci si rahat:

Preparam mai intai blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul si apoi se adauga restul ingredientelor.Se framanta bine , se intinde o foaie si se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Peste aluatul din tava  se pun apoi:gemul de prune,nucile, rahatul si albusurile batute spuma cu 8 linguri de zahar si amestecate ca cacaua si nucile.

Mai facem o coca tare din margarina, lapte, zahar si faina pe care o vom rade deasupra prajiturii.

Coacem prajitura la foc potrivit aprox.25 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuci si rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Rocsi 1

28.05.2010, 11:25

tare buna mai este

dicarmencitta1957 1

28.05.2010, 15:08

Foarte buna si foarte aspectoasa.Am lasat si eu 5 furculite.

nadina73 1

30.05.2010, 18:04

foarte bine arat 5 furcu am trecut-o la favo

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuci si smantana