Dovlecei pane cu sos de usturoi

de Julie in Aperitive / Garnituri, 9 Iun 2010 | 7985 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un dovlecel potrivit de mare
  • un ou
  • 4-5 linguri faina
  • 4-5  linguri pesmet
  • branza putin sarata ( aprox. o jumatate de cana)
  • sare, piper,vegeta
  • marar
  • patrunjel
  • ulei pentru prajit
  • Pentru sos:
  • 2-3 catei de usturoi
  • o rosie
  • un strop de ulei
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei pane cu sos de usturoi:

Spalam dovlecelul, il curatam de coaja  si il taiem in felii mai groase.

Batem bine oul cu sare,vegeta,piper si marar tocat fin.

Radem branza si o amestecam cu pesmetul.

Luam fiecare felie de dovlecel si o trecem  mai intai prin faina apoi prin ou apoi prin amestecul de branza cu pesmet.

Dupa ce terminam operatiunea...incingem uleiul si prajim dovleceii pana se rumenesc bine pe ambele parti.

Ii scoatem pe prosoape de hartie sa se  scurga de surplusul de ulei.

Pentru sos : 

Curatam usturoiul, il pisam,adaugam un praf de sare si un strop de  ulei  si frecam bine cu o lingurita. Cand s-a albit il amestecam si cu rosia  data pe razatoare.

Servim dovleceii calzi stropiti cu sosul de usturoi si decorati cu patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei pane cu sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

tiby 1

30.06.2010, 19:13

foarte intersanta combinatia de pesmet cu branza rasa au iesit super buni

Julie 1

30.06.2010, 19:31

Multumesc ,Tiby! Esti binevenit sa te servesti cu o portie.

Julie 1

30.06.2010, 19:31

Mihaela,pofta buna!

COMENTEAZA

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rosii prajite