publicat la 04.04.2016
publicat la 15.03.2016
publicat la 07.03.2016
Ai trecut de vârsta la care erai sigur că în dulapul cu haine sau sub pat se ascunde un monstru, însă venirea ta acasă cu două ore mai devreme îţi poate rezerva o mare surpriză legată de acest subiect.
Bucataras.ro
[email protected]
Biscuiti cu ovaz si ciocolata
Cei mai buni biscuiti, ever! Nu degeaba prefer eu dulciurile facute in casa. Am incins intai cuptorul la 180 grade. Am pus untul topit impreuna cu zaharul si le-am mixat, dupa care am adaugat ouale, praful de sare, faina alba si praful de copt. Am incorporat apoi faina de ovaz, nuca si...
Ciorba de pui a la grec
Am pregatit carnea si legumele pentru ciorba. Carnea am pus-o la fiert si am spumuit-o. Intre timp am curatat legumele si le-am taiat cubulete, iar orezul l-am spalat bine, pana a ramas apa limpede. Am adaugat legumele si orezul in vasul Zepter si am acoperit cu capacul. Cand acul...
Reteta delicioasa de melci cu nuca - Desert gustos si aromat
Cum se prepara Reteta delicioasa de melci cu nuca - Desert gustos si aromat Foaia decongelata am intins-o si am uns-o cu putin unt topit, pentru a se lipi mai bine nuca. Am presarat peste foaie nuca macinata, cat sa o acopere bine, praf de scortisoara si zahar brun. Cred ca fiecare poate...
Ciorba de cartofi cu smantana
La mama acasa mai toate ciorbitele erau drese cu bors si cu smantana. Asa le prefer si in ziua de azi... Am curatat si spalat legumele, dupa care le-am taiat cubulete. Intr-un vas Zepter am pus apa, am adaugat legumele si l-am pus pe foc. Am acoperit vasul cu capacul. Cand acul indicator...
Piure de mazare cu cartofi
Am pus cartofii si mazarea la fiert separat, pentru ca mazarea fierbe mai repede. Am pus apa in vas, am adaugat cartofii, am acoperit cu capacul si am lasat vasul la incins pana acul indicator a ajuns in zona verde a butonului. Am oprit focul iar cartofii au fiert sub capac. La fel am...
Tocanita cu muschiulet de purcel
Am curatat muschiuletul de porc de pielite si l-am taiat cubulete. Am uns cubuletele de carne cu putin ulei. Am spalat si curatat legumele, dupa care le-am taiat : ceapa pestisor, ardeiul capia fasii, rosiile in sferturi, iar mararul l-am tocat marunt. Cateii de usturoi i-am lasat intregi....
Supa de curcan
Am spalat carnea de curcan si am pus-o in vasul cu apa rece pe foc. Am acoperit cu capacul si am lasat-o la foc mediu, pana acul indicator a ajuns spre sfarsitul zonei verzi. Am oprit focul si am lasat carnea sa se patrunda bine. Daca as fi folosit carne de pui, care fierbe mai repede, as fi...
Orez cu lapte si mere coapte
Special pentru draga mea Ioana! Am spalat orezul si l-am pus la fiert: la o portie de orez trei de apa. Merele le-am curatat de cotor si le-am pus la cuptor cu putin zahar pe deasupra. Le-am copt bine, pana s-au inmuiat destul de mult. Dupa ce a fiert orezul am adaugat laptele, mai...
Tocanita de pui cu legume
O mancare pe care o fac cu placere de fiecare data. Fiecare leguma vine cu gustul , culoarea si savoarea ei intr-o tocanita. Am spalat bine carnea, iar legumele le-am curatat si taiat. Am pus un vas Zepter pe foc, acoperit cu capacul. Cand acul indicator a ajuns in zona verde am...
Supa crema de legume
Am curatat si spalat bine legumele si le-am pus intr-un vas cu apa, pe foc. Am acopertit vasul cu capacul si am lasat sa fiarba. In scurt timp, acul indicator a ajuns in zona verde, intrucat si cantitatea de legume si apa e destul de mica si am oprit focul. Cand acul coboara in zona galbena...
Friganele
Azi i-am facut si eu Ioanei friganele, pe care le-a mancat cu un pahar cu lapte. Am pregatit 4 felii de paine. Oul l-am batut intr-un castron, am adaugat laptele si putin zahar si am amestecat. Am pus feliile de paine la inmuiat, intorcandu-le pe ambele parti. Am pus vasul Zepter pe...
Paste cu branza cu mucegai
Am pus pastele intr-un vas Zepter impreuna cu apa, am acoperit cu capacul si l-am pus pe foc. Dupa 5 minute acul indicator a urcat in zona verde (cantitatea de apa fiind foarte mica) si am oprit focul. Am lasat vasul acoperit. Pentru ca pastele erau proaspete,...
Mancare de mazare cu pui in vas Zepter
Am pus putin ulei in vasul Zepter si cand s-a incins am pus pulpele de pui. Dupa ce s-au colorat nitel, le-am intors si am acoperit cu capacul. Cand acul indicator a ajuns in zona verde am oprit vasul, iar carnea a continuat sa se gateasca in vasul acoperit. Intre timp am taiat...
Chiftelute cu spaghete in vas Zepter
De cate ori pregatesc chiftelute cu spaghete imi vine in minte scena din desenul animat "Doamna si vagabondul", in care trag amandoi, el si ea din aceeasi pasta, pana li se ating boticurile...Si apoi el impinge cu boticul ultima chifteluta catre ea... Ce dragut... ;;) Hai sa lasam...
Somon cu sos de mustar si miere
Am pregatit intai vasul de frigere. Rondelele de somon le-am spalat, le-am uns cu putin ulei si le-am presarat cu sare. In vasul incins am pus rondelele la fript. Am acoperit cu capacul. Cnd s-a rumenit pestele usor, l-am intors pe partea cealalta, am pus din nou capacul si am...
Ostropel de pui cu mamaliguta
Am spalat si curatat bucatile de pui. Am pus vasul Zepter pe foc, l-am lasat putin sa se incinga, moment in care am adaugat ulei si bucatile de pui. Vasul fiind incins, uleiul s-a incins si el repede, iar puiul s-a rumenit imediat. L-am intors si pe partea cealalta, am acoperit vasul cu...
Spaghete cu sos de vinete
Imi plac foarte mult pastele. Imi plac foarte mult si legumele, asa ca am facut o combinatie intre ele. Va garantez ca a iesit ceva deosebit. Am folosit spaghete mai subtirele, unele care fierb foarte repede. Am pus apa la fiert intr-un vas. In momentul in care a inceput sa clocoteasca am...
Mancare de pipotele cu piure de cartofi
Nu-i deloc complicata mancarica asta si iese atat de buna! Trebuie doar sa ai rabdare sa fiarba bine pipotelele, asta-i tot! Am spalat bine cartofii si i-am pus la fiert intr-un vas cu apa. Am acoperit vasul cu capacul si am lasat la fiert pana acul indicator de pe capac a ajuns la sfarsitul...
Tarta cu prune
Am navigat o vreme printre retetele voastre de tarte cu prune, care de care mai buna. O vreme am salivat, dupa care am pus mana sa-mi fac si eu... si de atunci nu ma mai opresc! :)) Reteta asta de aluat am mai folosit-o si cu alte ocazii. Iese un aluat fraged si bun, iar prunele se pot inlocui...
Zacusca de vinete si masline
Ce sa va mai povestesc, ca doar stiti si voi cum am facut-o...Multumesc de ajutor, dragilor! Am spalat toat legumele si le-am pus la copt in cuptor: vinete, ardei, gogosari, rosii. Ceapa am curatat-o, am spalat-o si am lasat-o deoparte, acoperita. Legumele coapte le-am scos in doua...
Cartofi taranesti
Merg foarte bine cu o salata alaturi sau o muratura, ca tot incepe sezonul lor, sau chiar garnitura la o bucatica de carnita. ;) Reteta asta de cartofi taranesti e o nebunie, eu una nu ma pot opri din mancat... Cartofii, ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie dupa bunul plac al...
Ciorba de legume
Nimic mai simplu de facut decat o ciorbita usoara de legume. Noi o mancam de obicei rece. Acum, ca scriu reteta, bag seama ca nu am poze cu toate ingredientele, dar se vad in poza finala... :) Am curatat repejor legumele si le-am taiat. Am pus apa in vasul Zepter, am adaugat...
Tocanita de curcan
Tocanita asta am facut-o mai demult, la vremea cand inca mai gaseai ceapa verde in piata... :D Tocmai am descoperit pozele si m-am gandit ca e pacat sa nu o mai postez, nu? Am gatit tot intr-un vas Zepter, in caz ca va intereseaza... :P Am spalat pulpa de curcan si am taiat-o felii....
Vinete parmigiana
E ceva de migalit la reteta de vinete parmigiana, dar merita tot efortul! Vinetele, taiate felii pe lungime, le-am sarat si le-am lasat la scurs. Intre timp am preparat sosul de rosii: Am calit putin ceapa si usturoiul tocate marunt, am adaugat rosiile decojite (eu le dau pe razatoare)...
Tarta cu rondele de mere
Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma, am adaugat 3 linguri de zahar, apoi pe rand galbenusurile. La final, am adaugat usor faina in ploaie. Am turnat aluatul intr-o tava unsa cu unt. Merele le-am curatat de coaja si am inlaturat cotoarele. Le-am...
Paine umpluta cu mozzarella si rosii uscate
Ma apucasem sa fac o paine in casa, am framantat aluatul si, cand sa-l las la crescut, mi s-a aprins beculetul! Jumatate de aluat pentru o paine normala si din restul facem un fel de gustare. Asa ca, am intins usor aluatul, am aranjat felii de mozzarella si fasii de rosii uscate, am...
Macrou fript cu legume in vas Zepter
Ma uit cateodata in frigider si habar n-am ce sa mai gatesc...cunoasteti senzatia, nu? Aia am mai facut-o, de aia n-am pofta si totusi ce pui pe masa? Pentru situatii din astea e bine sa ai la indemana o bucatica de carnita, vreo doua legume si incropesti ceva cat ai zice "...
Tarta cu ciuperci
Am spalat si curatat de pielita ciupercile, le-am scos coditele, dupa care le-am feliat. Ceapa am taiat-o pestisor. Ouale le-am batut si amestecat cu smantana. Am aranjat foaia de tarta intr-o tava unsa cu putin unt. Intr-o tigaie am pus ulei la incins, am adaugat ceapa si dupa ce s-a...
Tarta cu piersici in vas Zepter
Pentru ca a trecut muuulta vreme de cand n-am mai facut ceva bun, am inceput cu ceva usor si bun de tot, o tarta cu piersici. Am separat albusurile de galbenusuri, piersicile le-am spalat bine de puf si le-am taiat in bucati mari. Fiind coapte bine, am reusit destul de repede sa fac...
Snitele din piept de curcan in vas Zepter
Pieptul de curcan spalat si curatat il tai fasii, ca pentru pui Shanghai si il bat bine. Il condimentez cu sare. Sparg ouale intr-un bol si le amestec. Pieptul de curcan il dau prin faina apoi prin ou. Pregatesc vasul Zepter si il pun la foc mic. Cand acul indicator al...