Am gasit o reteta deosebita pe un site pe care mai intru din cand in cand, pentru inspiratie (Maya's world).
Imi plac foarte mult pastele. Imi plac foarte mult si legumele, asa ca am facut o combinatie intre ele. Va garantez ca a iesit ceva deosebit.
Am folosit spaghete mai subtirele, unele care fierb foarte repede.
Am pus apa la fiert intr-un vas. In momentul in care a inceput sa clocoteasca am pus pastele, am acoperit vasul cu capacul si am oprit focul. Spaghetele s-au inmuiat imediat in apa fierbinte.
Vanata am spalat-o si i-am taiat capetele.
Am taiat cateva rondele dinspre coada, cu tot cu coaja, le-am pus separat pe o farfuriuta, piar restul vinetei am curatat-o de coaja. Am taiat vanata felii, le-am sarat si le-am lasat putin la scurs.
Dupa ce s-au scurs nitel, am taiat feliile cubulete.
in alt vas am pus putin ulei si cand s-a incins am adaugat vinetele, amestecand. Cand s-au colorat usor, am adaugat usturoiul taiat, sucul de rosii si un praf de sare. Am acoperit vasul cu capacul si am oprit focul. In felul acesta sosul l-am preparat inabusit.
Rondelele de vinete taiate la inceput le-am uns cu putin ulei si le-am fript rapid in vasul incins, pe ambele parti. Odata cu rondelele am fript si un catel de usturoi, taiat felii.
Am scurs pastele, le-am adaugat putin unt si le-am amestecat bine, sa nu se lipeasca intre ele.
Peste spaghete am pus cateva linguri de sos de vinete cu rosii si am decorat cu rondelele de vinete si cateva felii usor rumene de usturoi. Am presarat si putin busuioc si reteta e gata!
Poftim la masa!
1
eu nu pun foarte multa sare la mancare, imi place sa simt gustul dulceag al legumelor
2
daca sucul de rosii e prea gros, puteti adauga o cescuta de apa
3
puteti adauga putin parmezan ras pe deasupra