Ehei, ce mai improviza mama in bucatarie...Eram trei copii la masa si nu mai stia ce gustari sa ne mai faca. De exemplu, daca aveam cornuri in casa, le cresta si le umplea cu branza sau gem si le punea nitel in cuptor. Facea un aluat de chec, dar fara zahar si punea in el si niste cascaval si sunca si iesea o bunatate de chec aperitiv. Sau din painea mai uscata ne facea repede niste friganele dulci...ce ne mai bateam pe ele...
Azi i-am facut si eu Ioanei friganele, pe care le-a mancat cu un pahar cu lapte.
Am pregatit 4 felii de paine.
Oul l-am batut intr-un castron, am adaugat laptele si putin zahar si am amestecat.
Am pus feliile de paine la inmuiat, intorcandu-le pe ambele parti.
Am pus vasul Zepter pe foc, cu capacul pe el. Cand acul indicator a ajuns in zona verde, am pus putin ulei, cat sa acopere baza lui si am asezat feliile de paine. Le-am lasat la prajit fara capac, pana au devenit aurii si le-am intors. Am oprit focul.
In scurt timp s-au rumenit si pe partea cealalta si le-am scos pe un prosop de hartie, pentru a absorbi uleiul in exces.
Le-am presarat cu putin zahar, asa cum mancam in copilarie.
Acum fiecare poate adauga ce-i mai face pofta, ori o dulceata, ori niste fructe. Eu, peste una am turnat putina crema cu cafea (pentru cine cunoaste Crema de la "Bunatati din natura"). Dulce a mai fost!