Pui la cocotte cu legume

de Sylvia in Pui, 8 Dec 2010 | 5788 vizualizari

 

V-am mai zic ca sunt tare mandra de aceasta achizitie, frumoasa mea cocotte de fonta emailata ( foarte grea dealtfel ) care merge excelent atat pe aragaz cat si in cuptor si face o minune de mancare. Datorita modului in care se incinge si difuzeaza caldura mancarea se face incet si foarte gustoasa, ca si in ceaunul de fonta romanesc. Focul trebuie sa fie foarte mic, pe minim dat pentr ca odata inmagazinata caldura aceasta este foarte bine redata si in mod uniform.

 

INGREDIENTE

  • un pui de casa( fermier am pus eu ) decupat in bucati,
  • o mana de ardei taiati fasii ( eu am pus ardei de mai multe culori ),
  • cativa hribi rehidratati,
  • o jumatate de cutie de rosii decojite in suc propriu,
  • sare,
  • piper,
  • boia,
  • 2 linguri ulei masline, 
  • o crenguta de cimbru uscat,
  • patrunjel verde,
  • 2 catei de usturoi.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la cocotte cu legume:

 Preparare :  bucatile de pui se condimenteaza bine cu sare, piper, putina boia, 2 linguri de ulei de masline, verdeata maruntita si se lasa sa stea putin la rece pana prind aroma. Se cladesc apoi in cocotte.

  Adaugam peste combinatia de legume, hribi si rosiile decojite taiae cubulete su turnam o canita de apa.  Adaugam si o creanga de cimbru uscat .

 Acoperim cu capac si deindata ce inceape sa fiarba dam focul pe minim si lasa asa pret de 45-60 minute ( depinde de pui, cel de casa fierbe putin mai greu ).

   Cu 2-3 minute inainte sa inchidem focul adaugam 2 catei de usturoi zdrobiti.Carnea iese extrem de frageda si de aromata, ma bucur sincer ca am vas. Aceasta mancare  a fost  felul principal pentru cina de Mos Nicolae   invitatilor mei le-a placut foarte mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cocotte cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

epurasha2bb 1

15.12.2010, 14:09

minunat Sylvia ! oftez acum ca nu sunt si eu in fata unei portii! 5f!

Bucataras Medi 1

19.12.2010, 14:45

Stiu ca nu mai ai dar asa pofta mi-ai facut ca nu ma pot abtine sa nu salivez............minunat mai arata si sunt convinsa ca este un deliciu..............

Sylvia 1

22.12.2010, 11:36

Medi si Roberta va mai fac o portie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pui cu ceapa