Stiu ca ar fi fost mai buni cu un pic de suncuta aruncata printre ei, dar au fost buni si asa!
Merg foarte bine cu o salata alaturi sau o muratura, ca tot incepe sezonul lor, sau chiar garnitura la o bucatica de carnita. ;)
Reteta asta de cartofi taranesti e o nebunie, eu una nu ma pot opri din mancat...
Cartofii, ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie dupa bunul plac al fiecaruia. Eu am taiat cartofii pe lungime, ceapa pestisor, iar usturoiul l-am lasat intreg, pentru ca imi place sa-i simt gustul in manancare.
Am pus vasul Zepter pe foc si l-am acoperit cu capacul. Cand acul indicator a ajuns in zona verde, cam la jumatatea ei, am pus ulei in vasul gata incins si am adaugat cartofii, ceapa si usturoiul.
Nu am pus nici o picatura de apa,totul s-a gatit la abur!
Am acoperit vasul si am oprit focul.
Vasul a stat pe foc cam 1-15 minute, iar gatitul fara foc a mai durat aproximativ 45 minute.
Vasul fiind incins ceapa aproape s-a caramelizat, iar cartofii au prins o culoare frumoasa.
La final am presarat patrunjel tocat pe deasupra.
Pofta buna!