publicat la 30.04.2017
publicat la 10.05.2016
publicat la 23.08.2015
Astazi daca simti ca nu ti se acorda suficienta atentie, te porti ca un copil razgaiat ce esti! Plangi, bati din picior, arati cu degetul si zici doar “Vreau, vreau, vreau”!
Bucataras.ro
[email protected]
Desert tort Padurea Neagra
Pregatirea aluatului fraged: Pe o placa de lucru, se pune faina, cacao, 3 gr. praf de copt (1 lingurita rasa). In mijloc, se adauga 50 gr zahar, zaharul vanilat si untul rece (se taie in bucati mici). Se amesteca toate ingredientele, pana se formeaza un aluat. Daca aluatul se lipeste de...
Salutari din inima
Pregatim un aluat din ingredientele de mai sus. Pentru framantarea aluatului eu folosesc mixer-ul. Dupa ce aluatul este gata framantat ,il dam la rece la frigider aproximativ doua ore. Dupa cele doua ore, il scoatem de la frigider si pe o planseta presarata cu putina faina, intindem o...
Ciocanele de pui crocante.
Curatam ciocanelele ,le spalam si le tapetam cu un prosop de hartie,pentru a le zvanta. Asezam ciocanelele pe un platou si le condimentam cu sare si piper. Ouale le condimentam cu sare si piper si le amestecam bine cu furculita. Faina si pesmetul le punem separat in cate un castronel....
Bowle cu capsuni
Spalam capsunile si le curatam coditele verzi. Taiem capsunile in bucati mai mici. Punem capsunile intr-un castron mai mare de sticla . Presaram peste capsuni doua linguri de zahar. Treisfert din vin turnam peste capsuni si zahar si amestecam putin. Punem si frunzele de menta in...
Dulceata de capsuni reteta
Dulceata de capsuni reteta Avem nevoie de 10 borcane a 440 grame. Borcanele ,le spalam si le sterilizam la cuptor,la o temperatura de 100 de grade,aproximativ 10-15 minute. Capsunile culese proaspat din gradina,le spalam si curatam de partea verde. Intr-o oala de 6 litri punem...
Carne de porc prajita cu ceapa
Intr-o cratita cu pereti mai grosi punem untura la incins pe aragaz. Spalam carnea ,o condimentam cu sare si piper. Punem carnea la prajit,aproximativ 7-8 minute pe ambele parti. Intre timp curatam ceapa,o spalam si o taiem fideluta. Curatam si usturoiul si il taiem bucati mai mici....
Salata de rosii,castravete si cascaval Delaco.
Spalam rosiile si le taiem felii. Curatam castravetele si-l taiem rondele. Cascavalul se taie cubulete. Schnittlauchul si mararul le spalam si le taiem marunt. Punem toate aceste ingrediente intr-un bol. Condimentam cu otet balsamic,ulei de masline si putina sare . Amestecam...
Aprikosenparfait Torte (Tort parfait de caise)
Mod de preparare blat: Ciocolata o taiem bucatele mici si o punem impreuna cu uleiul intr-un castron de inox la topit pe baie de abur,cu flacara aragazului pe minim,amestecand continuu pana se topeste,dupa care o dam la o parte de pe foc. Amarettini il punem intr-o punga de plastic mai...
Omleta cu ceapa verde,bacon si polenta (mamaliga )
Mod de preparare omleta: Intr-o tigaie prajim feliile de bacon pe ambele parti ,pana devin maroniu deschis. Dupa ce s-au prajit, le punem separat pe farfurie. Separat ouale, smantana,sarea ,piperul si ceapa verde, le amestecam cu furculita si le turnam la prajit,in tigaia in care am...
Sandvis cu cascaval si sunca Serrano
Felia de paine o ungem cu unt ,punem felia de cascaval deasupra ,apoi frunza de salata verde si deasupra cele doua felii de sunca Serrano.
File de cod prajit cu salata de cartofi
Modul de pregatire al pestelui: Spalam pestele cu apa rece, dupa care il zvantam cu un prosop de hartie. Asezam bucatile de peste pe un castron si le condimentam cu: sare,piper,zeama de lamaie si le stropim cu cateva picaturi de worcestershire sauce. Separat intr-o tigaie, punem uleiul...
Friptura din carne de mistret
Toate ingredientele pentru bait se pun intr-un castron si se amesteca . Carnea se spala cu apa rece si se pune in castron in acest amestec de mirodenii . Se acopera castronul cu un capac sau cu folie pana a doua zi. A doua zi ,scoatem carnea din bait(de la marinat) ,o spalam cu apa...
Salata de tomate cu mozzarella
Mod de preparare: Spalam tomatele si le taiem felii. Ceapa o curatam de coaja,o spalam si o taiem felii subtiri. Mozzarella o taiem felii ca si tomatele. Pe un platou,punem o felie de tomata rosie,una de tomata galbena si una de mozzarella pana la terminare. Deasupra punem...
Zwiebelrostbraten(Friptura de vita cu ceapa prajita) si cartofi gratin
Carnea de vita o spalam cu apa rece si cu un prosop de hartie o tamponam pentru a elimina surplusul de apa . Asezam carnea pe un platou si o condimentam pe ambele parti cu sare si piper. Ceapa o curatam de coaja si o taiem felii subtiri. Intr-o tigaie punem doua linguri de ulei si punem...
Supa de gaina de casa cu galuste de pesmet
Intr-o oala de 5 litri punem apa impreuna cu sarea la fiert. Spalam carnea cu apa rece si cand incepe apa din oala, pentru supa sa fiarba, adaugam carnea si lasam sa fiarba aproximativ o ora. Intre timp curatam zarzavatul,il spalam bine si il taiem in bucati mai mici, daca este mare si...
Ciorba de zarzavat si piept de curcan.
Spalam carnea cu apa rece, dupa care o taiem cubulete. Curatam zarzavatul (ceapa,morcovii,patrunjelul,telina), le spalam, dupa care le taiem marunt. Tomatele le curatam de coaja si le taiem cubulete. Spalam ardeiul si il curatam de samburi, dupa care-l taiem marunt ca pe zarzavat....
Gulas
Se taie ceapa si celelalte legume dupa preferinta. Carnea de porc se taie cubulete. Intr-o oala de 5 l se pune uleiul de masline ,se lasa la incins,apoi se adauga ceapa tocata marunt,se caleste foarte bine apoi se adauga lingurita de boia si pasta de tomate,se mai caleste usor apoi se pune...