Gulas

de Aurelia 07_07 in Porc, 24 Aug 2013 | 9258 vizualizari

 

cred ca oricui ii place gulas,va servesc cu mare drag :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc
  • 5 cepe de marime medie
  • 3-4 morcovi marime mijlocie
  • 2 rosii
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei rosu
  • usturoi
  • boia
  • pasta de tomate
  • muscat
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • 50 ml vin alb
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas:

Se taie ceapa si celelalte legume dupa preferinta.

Carnea de porc se taie cubulete.

Intr-o oala de 5 l se pune uleiul de masline ,se lasa la incins,apoi se adauga ceapa tocata marunt,se caleste foarte bine apoi se adauga lingurita de boia si pasta de tomate,se mai caleste usor apoi se pune carnea  si vinul si se caleste bine.

Se adauga  apa ,circa 700 ml.

Se lasa sa fiarba.Dupa o jumatate de ora se adauga si legumele si condimentele ,dupa gust.

Se lasa sa fiarba inca o ora ,pana isi formeaza sucul propriu.

Cand este gata se adauga si patrunjel verde ,tocat marunt sau alte verdeturi ,dupa gust.

Se serveste langa o garnitura de cartofi sau orez,spätzle sau paste.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Carnea se lasa sa fiarba separat,apoi se adauga legumele si condimentele.

2

50 ml de vin alb,ii da un gust mai aromat.

3

ulei de masline,este sanatos .

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gulas ca la Timisoara