Spalam capsunile si le curatam coditele verzi.
Taiem capsunile in bucati mai mici.
Punem capsunile intr-un castron mai mare de sticla .
Presaram peste capsuni doua linguri de zahar.
Treisfert din vin turnam peste capsuni si zahar si amestecam putin.
Punem si frunzele de menta in castron.
Acoperim cu un capac si punem la frigider, pentru o ora.
Restul de vin si sampania le punem la rece ,la frigider.
Restul de zahar cu 75 de ml de apa il fierbem pana devine un sirop.
Acest sirop il punem la racit.
Dupa o ora ,vinul care a fost pus la rece cu sampania,le punem peste capsuni in castron si amestecam.
Adaudam si siropul si mai amestecam putin.
Impartim compozitia in pahare si putem servi.
Avem nevoie si de cate o lingurita pentru a putea servi capsunile.
Pentru lichidul din pahare putem folosi pai din plastic.
1
O bautura racoritoare ,in zilele de canicula .