Friptura din carne de mistret

de Aurelia 07_07 in Mancaruri cu carne, 13 Oct 2013 | 18865 vizualizari

 

O versiune de friptura care este foarte delicioasa:)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru baitul in care trebue sa stea carnea de pe o zi pe alta:
  • 1 kg pulpa de mistret
  • sare
  • piper macinat
  • 1 ceapa mijlocie curatata de coaja si taiata marunt
  • 1 catel de usturoi curatat de coaja si taiat marunt
  • 2 cl.whiskey sau coniac
  • 250 ml vin rosu
  • 5-6 boabe de ienupar
  • 5-6 boabe de piper
  • 2 cuisoare
  • 1 lingurita boabe de mustar
  • Ingrediente pentru friptura:
  • 2 morcovi
  • 3 patrunjei
  • 3 tomate
  • 3 cepe mici
  • frunze de telina
  • frunze de leustean
  • cimbru
  • magheran
  • rozmarin
  • 1/2 lingura mondamin sau faina alba
  • 100 ml smantana lichida proaspata
  • 2 linguri de untura sau 4-5 linguri de ulei
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura din carne de mistret:

Toate ingredientele pentru bait se pun intr-un castron si se amesteca .

Carnea se spala cu apa rece si se pune in castron in acest amestec de mirodenii .

Se acopera castronul cu un capac sau cu folie pana a doua zi.

A doua zi ,scoatem carnea din bait(de la marinat) ,o spalam cu apa rece si o uscam cu un prosop de bucatarie din hartie.

Curatam zarzavatul, il spalam si il taiem rondele,ceapa pestisor iar tomatele curatate de coaja ,le taiem cubulete mici.

Separat , intr-o cratita  de 4 litri , punem untura sau uleiul la incins si prajim carnea pe amandoua partile .

Prajirea se face ,aproximativ 4 minute pe fiecare parte.

Adaugam pe rand la prajit: morcovul,patrunjelul si ceapa.

Le prajim pana au o culoare maroniu deschis.

Taiem marunt cimbrul,magheranul si rozmarinul si le adaugam la prajit cu celelalte.

Adaugam apoi tomatele si lasam sa fiarba pana scade cam trei sfert lichidul din cratita.

Adaugam vinul si cand a dat in clocot adaugam 1-1,5 litru apa ,sare dupa gust si lasam sa fiarba aproximativ o ora pana carnea devine frageda.

Scoatem carnea pe o farfurie,strecuram legumele iar zeama rezultata o punem iar in cratita,punem si carnea sa dea iar in clocot.

 1/2 lingura de amidon sau faina alba o diluam cu smantana si o turnam peste continutul din cratita si cu telul amestecam repede sa nu se faca cocoloase pana da in clocot .

Oprim focul de sub cratita si putem servi cu:pireu de cartofi,spätzle, orez fiert sau orice garnitura dupa preferinta si salata de sezon.

 Eu am servit cu:spätzle si garnitura de ciuperci .

 

 

 

TIPS-URI

1

Friptura se poate servi in combinatii de garnituri si salate de diferite feluri

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura din carne de mistret" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de caprioara cu tarhon si taietei subtiri