publicat la 04.05.2015
publicat la 11.03.2015
publicat la 26.07.2014
Daca ai nevoie de ajutorul unei persoane specializate, fa tot posibilul si obtine-l. Depinde numai de tine daca vei incalca sau nu anumite reguli, pentru a obtine ceea ce-ti doresti.
Bucataras.ro
[email protected]
File de pangasius in crusta crocanta
Lasam pestele la dezghetat, apoi il tamponam cu un servetel pentru a elimina excesul de apa. Intr-un bol punem pemetul, faina de malai, 1 praf de piper, 1 varf lingurita sare si amestecam bine. Batem oul bine cu un praf de sare. Condimentam pestele cu sare, apoi il trecem prin faina,...
Zacusca de vinete
Vinetele le coacem pe plita, le lasam se se raceasca apoi le decojim si le punem la scrs in strecuratoare. Curatam ceapa, o spalam si o dam prin masina de tocat carne. Gogosarii ii spalam, indepartam cotorul, ii taiem in 2 sau in 4 si ii dam si pe ei prin masina de tocat carne. Asezam o...
Piept de pui cu legume sub crusta de piure
Curatam si spalam cartofii, apoi ii taiem in cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare. Pieptul de pui il spalam si il taiem cubulete. Spalam legumele. Ceapa o taiem feliute, ardeiul fasiute iar rosiile le decojim apoi le taiem cubulete. Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei la incins,...
Salata de vinete (fara maioneza)
Coacem vinetele, apoi le curatam si le punem la scurs. Le tocam bine, apoi le punem intr-un vas. Ceapa o curatam, o spalam, o tocam marunt si o punem in vas peste vinete. Adaugam cate-o lingura de ulei si incepem sa amestecam (ca la maioneza). Potrivim cu sare dupa gust apoi servim....
Jumari
Se taie slanina cubulete, apoi se pune intr-un ceaun. Se tine la foc mediu pana cand grasimea se topeste si se formeaza jumarile. Dupa ce acestea sau rumenit se scot pe servetele pentru a absorbi excesul de grasime. Se presara sare dupa gust, apoi se poate servi. Sa aveti pofta!
Pancakes cu mascarpone
Intr-un bol punem mascarponele, zaharul si se mixeaza bine. Untul il topim partial putin la cuptorul cu microunde. Cernem faina impreuna cu praful de copt si praful de sare. Peste mascarpone adaugam ouale si mixam bine. Apoi adaugam faina cernuta si continuam sa mixam. Incorporam...
Tarta cu prune si crumble
Aluat: intr-un vas punem untul taiat cubulete, faina, praful de copt si sarea. Amestecam de 2-3 ori, astfel incat untul sa fie sfaramitat, dar nu de tot. Apoi turnam putin cate putin apa rece (se poate sa avem nevoie de toata) si cu o furculita, NU cu mana!! omogenizam aluatul....
Ciorba de legume cu carne de porc
Spalam si taiem carnea cubulete. Spalam legumele, le curatam, apoi le taiem cubulete. Intr-o oala punem uleiul, iar cand acesta s-a incins adaugam ceapa si o lasam sa se caleasca bine. Apoi adaugam adeiul, morcovul, cartofii si lasam sa se caleasca impreuna 5 minute. Adaugam cubulete...
Dovlecei pane
Spalam dovlecelul, il curatam de coaja si il taiem in feliute subtirele. Punem feliutele intr-un bol, adaugam putina sare si lasam sa stea 10-15 minute. Punem ouale intr-un bol, adaugam putina sare, un praf de piper si batem bine. Luam apoi fiecare feliuta de dovlecel, o dam prin faina,...
Tort cu crema de ciocolata si rom
Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa. Adaugam apoi apa rece si galbenusurile amestecate cu uleiul si amestecam usor cu...
Saratele cu Ceva Fin Delaco
Faina amestecata cu praful de copt o cernem intr-un vas. Adaugam untura, crema de branza cu smantana, cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mici, smantana, sarea si incepem sa framantam pana obtinem un aluat nelipicios. Aluatului obtinut ii dam forma de bila, il invelim in folie...
Prajitura cu crema de lamaie si Ceva fin Delaco
Blat: separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma impreuna cu sarea pana sau intarit. Adaugam treptat zaharul si mixam pana se incorporeaza complet si obtinem o spuma lucioasa. Amestecam galbenusurile cu uleiul ca la maioneza apoi adaugam apa si omogenizam....
Sarmale cu carne de curcan
Morcovul il dam pe razatoare, ardeiul si ceapa le taiem marunt. Calim ceapa pana se inmoaie, apoi adaugam morcovul, ardeiul, sare si piper dupa gust. Lasam sa se caleasca impreuna vreo 5 minute, apoi adaugam orezul si amestecam. Luam cratita de pe foc, adaugam carnea...
Penne cu ghebe
Reteta pentru sos am postat-o ieri si o gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/sos-cu-ghebe-pentru-paste-50421.html Intr-o oala punem apa la fiert impreuna cu sarea si uleiul. Cand aceasta incepe sa fiarba aduagam pastele si le lasam sa fiarba 8-10 minute. Apoi le scurgem de...
Sos cu ghebe pentru paste
Am pus ghebele la desarat in apa rece. Am schimbat de vreo 3-4 ori apa de pe ele. Apoi am scurs apa de pe ele si le-am taiat. Am curatat ceapa, am spalat-o si am taiat-o feliute. Rosiile le-am spalat, le-am decojit si le-am taiat cubulete. Intr-o tigaie punem uleiul la incins, apoi...
Clafoutis cu prune
Topim margarina si o lasam sa se raceasca. Mixam bine ouale cu praful de sare, apoi adagam faina. Dupa ce am incorporat faina, adaugam margarina topita si racita si continuam sa mixam. Adaugam zaharul treptat mixand foarte bine. Apoi adaugam laptele rece, mixam si lasam de-o parte...
Prajitura frageda cu mere
Aluat fraged: intr-un vas punem faina si sarea. Untura/untul o/il topim partial (la microunde) apoi o punem peste faina si incepem sa amestecam cu mana pana cand aluatul devine nisipos. Apoi adaugam zaharul, omogenizam iar apoi adaugam si praful de copt stins cu lingura de otet. Adaugam...
Biscuiti sarati
Intr-un vas punem faina, praful de copt si sarea. Facem o gropita in mijloc si punem acolo untura, uleiul, apa si incepem sa framantam pana obtinem un aluat nelipicios (posibil sa mai adaugam putina apa sau faina). Intindem aluatul obtinut pe masa infainata si il taiem patratele. Ungem...
Cum se face sucul de rosii
Cum se face sucul de rosii. Spalam rosiile, indepartam coditele si le taiem in 2 sau in 4 daca sunt mai mari. Le trecem apoi prin masina speciala de tocat rosii. Sucul rezultat, fara coji si semnite il punem intr-o oala incapatoare si il punem la fiert la foc mediu. Cand sucul de rosii...
Prajitura cu Ceva fin Delaco, iaurt si mure
Aluat: intr-un vas punem untul taiat cubulete, faina si sarea. Amestecam de 2-3 ori, astfel incat untul sa fie sfaramitat, dar nu de tot. Turnam putin cate putin apa rece (se poate sa avem nevoie de toata) si cu o furculita, NU cu mana!! omogenizam aluatul. Aluatului rezultat i...
Clatite gratinate
Prima data pregatim clatitele dupa reteta preferata. Apoi curatam cepele, le spalam si le taiem feliute. Ardeiul in spalam si il taiem feliute si pe acesta. Ghebele le punem la desarat in apa rece, apoi le punem scurs si le tocat marunt. Punem uleiul la incins intr-o tigaie, apoi...
Chec cu vanilie
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu praful de sare, iar dupa ce s-au intarit incepem sa adaugam cate o lingura de zahar, apoi zaharul vanilat si continuam sa mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Am amestecat galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie,...
Penne cu sos de rosii
Reteta pentru sosul de rosii am postat-o in urma cu cateva zile, o puteti vedea aici http://www.bucataras.ro/retete/sos-de-rosii-pentru-paste-sau-pizza-50020.html Intr-o oala punem apa la fiert cu 1 lingura de ulei si 1/2 lingurita sare. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam pastele si...
Chec cu lamaie
Intr-un vas am pus coaja rasa de lamaie, untul, zaharul si am mixat foarte bine pana compozitia a devenit spumoasa. Am adaugat cate un ou si am mixat bine dupa fiecare. Apoi am adaugat faina amestecata cu praful de copt, am mixat pana la incorporarea completa, apoi am adaugat si zeama de la...
Porumb picant
Curatam porumbul de panusi si de matase (partea maro din capatul porumbului). Punem frunzele de la 4stiuleti pe fundul vasului in care vom fierbe porumbul. Asezam stiuletii intregi in oala, iar restul frunzelor peste ei, astfel incat sa-i acoperim. Punem apa cat sa se acopere totul...
Clatite cu sirop de visine
Oul se mixeaza cu zaharul pana cand acesta se topeste. Se adauga apoi praful de sare, laptele si se omogenizeaza. Faina cernuta se incorporeaza in compozitia lichida, mixand bine pentru a nu ramane cocoloase, apoi adaugam apa minerala si mai mixam putin. Ungem o tigaie cu foare...
Savarine cu crema de lamaie
Savarine: Intr-un vas punem faina si ouale. In alt vas punem laptele cu drojdia uscata si zaharul, amestecam si turnam peste faina. Amestecam alulatul cu o lingura deoarece este moale. Adaugam sarea si amestecam aluatul pentru 5 minute, apoi acoperim vasul cu un servest curat si...
Sos de rosii pentru paste sau pizza
Curatam si spalam cepele, apoi le taiem feliute. Intr-o cratita punem uleiul de masline la incins, apoi adaugam ceapa, usturoiul pisat si lasam sa se caleasca la foc mic, amestecand continuu. Spalam rosiile, le curatam de coaja si cotoare, le taiem in 2 sau in 4, le punem in vasul de la...
Carne de porc cu usturoi
Punem uleiul la incins intr-o cratita de tuci, apoi punem bucatile de carne si usturoiul tocat marunt. Acoperim cratita cu un capac, si lasam carnea la inabusit, amestecand din cand in cand pentru a nu se prinde. Dupa ce carnita s-a facut, adaugam peste ea boiaua de ardei, putina sare,...
Sandvis cu cascaval Delaco
Ungem 2 felii de paine cu unt, apoi asezam feliute de cascaval si acoperim cu celelalte felii. Le punem in sandwich makerul incalzit si le lasam sa se rumeneasca frumos. Le servim calde. Pofta buna!