publicat la 04.05.2015
publicat la 11.03.2015
publicat la 26.07.2014
Ai grija unde-ti directionezi astazi gandurile - sfaturile sunt rar binevenite şi cei care au cea mai mare nevoie de ele sunt întotdeauna cei oare le agreează cel mai puţin.
Bucataras.ro
[email protected]
Profiterol
Gogoselele: Intr-o oala se amesteca apa cu uleiul si cu un praf de sare, se pun la foc si se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se ia deoparte. Se adauga faina cernuta si se mixeaza foarte bine. Se lasa la racit. Dupa ce s-a racit putin, adaugam ouale unul cate unul, mixand foarte bine...
Placinte cu cartofi si ceapa verde
Aluatul: Cernem faina in vasul in care framantam. Facem o gropita in mijloc si punem acolo drojdia sfaramitata, putina apa si amestecam. Lasam 10 minute sa creasca drojdia, dupa care vom pune sarea, restul de apa(putin cate putin) si incepem sa farmantam astfel incat sa ne rezulte un aluat...
Budinca de branza cu oreo sau dulce de leche
Punem branzica intr-un castron, adaugam smantana, zaharul ,coaja de lamaie si amestecam totul cu blenderul. Adaugam apoi ouale si grisul si omogenizam. Dezlipim biscuiti de crema si ii rupem in bucatele potrivite. Tapetam o tava de briose cu unt si asezam compozitia. Punem bucatelele de biscuiti...
Chec cu rahat
Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare. Adaugam uleiul, apoi laptele.Faina o amestecam cu praful de copt, si lingura cu lingura o adaugam peste compozitia precedenta. Punem intr-un castonel 3 linguri din compozitie, peste care adaugam pliculetul de nesquik.Taiem in bucatele potrivite...
Prajitura delicioasa cu piersici
Turnam continutul conservei intr-un strecurator si lasam sa se scurga bine sucul intr-un alt recipient. Taiem bucatile de fructe in bucatele potrivite. Batem bine margarina cu zaharul si praful de sare, adaugam ouale si amestecam pana s-a dizolvat complet zaharul. Faina se amesteca cu...
Supa crema de legume
Spalam legumele si apoi le taiem cubulete(toate in afara de rosii). Le punem la fiert intr-o oala cu apa si putina sare. Cand sunt fierte bine, adaugam o lingura de ulei si mai lasam 1 minut la fiert. Intr-o oala mai mica punem rosiile, le acoperim cu apa si le punem la fiert pana se inmoaie....
Foi cu miere de albine
Foile: Se freaca spumos oul cu zaharul, apoi se adauga margarina, mierea, laptele si bicarbonatul stins cu otet. Se amesteca toate, apoi punem vasul pe baie de aburi timp de 10 minute. Punem faina intr-un vas, turnam deasupra compozitia fiarta pe baie de aburi si omogenizam. Framantam un...
Vinete umplute cu piept de pui
Legumele si pieptul de pui se taie cubulete mici, in afara de usturoi si morcov care se dau pe ochiul mic al razatorii. Intr-o tigaie mai mare punem uleiul la incins, adaugam legumele si condimentam cu putina sare. Lasam legumele sa se inmoaie putin, apoi adaugam pieptul de...
Drob de pui
Pregatim doua craticioare ,in una se pun ficateii la fiert , iar in cealalta pipotele. Dupa ce s-au fiert ,se scurg, si se dau prin masina de tocat carne impreuna cu usturoiul,ceapa,patrunjelul si mararul.Apoi adaugam ouale si condimentam cu sare si piper. Tapetam o tava de cozonac cu...
Tort cu crema de ciocolata
Blat: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate pana se intaresc bine.Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de lemn de jos in sus.Treptat se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt.Se omogenizeaza.In tava unsa cu ulei si...
Tort Somloi
*Blat de vanilie: Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul (lingura cu lingura) si batem in continuare pana obtinem o spuma tare si lucioasa. Incorporam pe rand galbenusurile, apoi adaugam apa fierbinte, esenta de vanilie,...
Cartofi in crusta de mustar
Curatam si spalam cartofii.Ii taiem felii mai groase,dupa care ii punem la fiert in apa cu sare.Nu-i lasam sa fiarba prea mult,ci doar cat sa intre furculita in ei. Intre timp pregatim sosul de mustar. Intr-un vas amestecam mustarul cu uleiul,adaugam usturoiul pisat,sare,putin...
Paine cu iaurt
Cernem faina in vasul in care framantam aluatul.Facem o gropita in mijloc si punem acolo drojdia sfaramitata si 1-2 linguri de iaurt.Lasam 10 minute sa creasca drojdia,dupa care vom pune sarea si iaurtul ramas si incepem sa farmantam un aluat bun de modelat.La final adaugam uleiul pe margina si...
Mancare de legume cu orez
Alegem orezul.Curatam ceapa si o taiem marunt.Spalam ardeii,ii curatam de seminte si ii taiem cubulete,apoi spalam morcovul si il dam prin razatoare pe ochiu mic.Intr-o cratita punem cele 4 linguri de ulei,adaugam ceapa si lasam 3-4 minute la calit.Apoi adaugam morcovul si ardeiul,presaram putina...
Melcisori din pizza
Intr-un vas punem faina.In mijloc se face un loc in care se pune drojdia si putina apa calduta.Lasam sa dospeasca drojdia,apoi adaugam putina sare si framantam cu apa calduta pana cand aluatul nu se mai prinde de mana.Lasam la dospit,la loc cald pana cand aluatul isi dubleaza volumul. Intre...
Rulada "Krem a la Krem"
Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga usor zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma tare si lucioasa.Galbenusurile se freaca cu uleiul,apoi se toarna peste spuma de ou.Se amesteca usor cu o lingura de lemn.La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se amesteca...
Cornulete fragede cu nuca
Intr-un vas se pune untura,praful de copt stins cu otet si apa si se freaca cu o lingura pana compozitia devine omogena(va arata ca o maioneza).Se adauga faina cernuta si se framanta cu mana pana aluatul este omogen.Framantam aluatul cca 5 minute,pentru ca acesta nu trebuie sa se lipeasca de...
Cartofi in straturi cu piept de pui si cascaval
Pieptul de pui se taie cubulete si se prajeste in putin ulei.Se condimenteaza cu sare si piper.Cartofii se curata de coaja si se taie felii subtiri.Se bat ouale cu smantana si putina sare.Ungem un vas(de lut/yena)cu putin unt,punem 1-2 straturi de cartofi,pieptul de pui,jumatate din compozitia de...
Chec zebra
Untul moale(la temperatura camerei) il mixam cu zaharul,pana capata o consistenta pufoasa(cca.5 minute).Apoi adaugam ouale unul cate unul,mixand mai departe pana la omogenizare.Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt.Compozitia astfel obtinuta se imparte in 2 parti egale.O parte o...
Biscuiti umpluti cu ciocolata de casa
Pentru stratul de ciocolata alba: Intr-o cratita se pune apa cu zaharul pe foc si lasam sa se topeasca zaharul(sa fiarba cca 10 minute).Luam de pe foc,adaugam untul la temperatura camerei si taiat cubulete,laptele praf si amestecam energic pana la omogenizare. Se tapeteaza o tava cu folie...
Paine de casa
Cernem faina in vasul in care framantam aluatul.Facem o gropita in mijloc si punem acolo drojdia sfaramitata.Lasam 10 minute sa creasca drojdia,dupa care vom pune sarea si apa(putin cate putin)si incepem sa farmantam.Ne rezulta un aluat care nu se prinde de maini.Lasam aluatul la crescut la loc...
Crenvursti in aluat
Intr-un vas punem faina.In mijloc se face un loc in care se pune drojdia si putina apa calduta.Lasam sa dospeasca drojdia(10-15 minute)apoi adaugam putina sare si framantam cu apa calduta.La sfarsit adaugam uleiul(50 ml).Trebuie sa ne rezulte un aluat care sa nu se prinda de maini.Dupa ce am...
Tarta cu Mere si Crema de Vanilie
Intr-un vas punem untul taiat cubulete,oul,zaharul si un praf de sare.Se amesteca cu mixerul pana la omogenizare.Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se framanta cu mana pana rezulta o coca destul de tare. Coca se inveleste in folie de plastic si se pune in frigider timp de 30 de...
Orez cu lapte pane
Orezul spalat se pune la fiert. Cand orezul este fiert se da de pe foc si se adauga cele 5 linguri de zahar, pliculetul de zahar vanilat, coaja de portocala. Intr-un castron punem 2 linguri de orez fiert si cele 5 linguri de lapte praf si amestecam cu blenderul pentru a nu se forma cocoloase....
Lasagna cu piept de pui si foi proaspete
Foi: Faina se pune intr-un castron,iar in mijloc se pune ouale si putina sare.Se framanta energic,pana rezulta un aluat tare.Se lasa 10-15 minute la odihnit in vasul in care l-am framantat acoperit cu folie de plastic,pentru a evita uscarea. Se imparte aluatul in doua parti si se intinde o...
Bomboane Asortate
Bomboane din biscuiti: Jumatate din biscuiti se sfarma fin cu sucitoarea,iar cealalta jumatate se rupe in bucatele mai mici.Intr-un ibric se pune laptele si zaharul si lasam putin la fiert.Dupa ce s-a topit zaharul se adauga cacaoa si untul si amestecam pana cand acesta se topeste.Dupa ce a...
Placinta cu piept de pui
ALUAT :Intr-un vas punem apa fiarta,praful de copt stins cu otet,praful de sare si uleiul.Amestecam bine,apoi adaugam faina pana obtinem un aluat fin care se desprinde usor de vas si nu se lipeste de mana.Punem aluatul rezultat in folie de plastic si dam la rece timp de 6 ore. UMPLUTURA...
Budinca de macaroane cu branza dulce si stafide
Stafidele se pun intr-un bol,adaugam peste cele 2 lingurite de esenta de rom si apa cat sa le acopere.Le lasam la inmuiat 50-60 de minute pentru a se inmuia bine,apoi le punem la scurs intr-un strecurator.Intr-o oala punem la fiert macaroanele cu putina sare si lasam 10-15 minute pana sau...
Negresa de post
Intr-un castron se pune zaharul si uleiul si se amesteca bine.Se adauga apa si faina amestecata cu praful de copt.Apoi se adauga cacaoa,gemul,nucile si stafidele.Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ulei.Se coace la foc potrivit timp de 30-35 de minute. Glazura:intr-un...
Cartofi umpluti cu piept de pui
Se aleg cartofii,se curata de coaja,se taie in doua si se unge fiecare jumatate de cartof cu margarina.Pe fiecare cartof se pune si cate un cubulet de margarina apoi ii punem intr-o tava tapetata cu folie de aliminiu si putina margarina.Se pun in cuptorul preincalzit si se lasa pana se coc.In...