Lasagna cu piept de pui si foi proaspete

de Angelina_Elena in Lasagna, 21 Ian 2012 | 5174 vizualizari

 

Multumesc pentru reteta Miha,a iesit o lasagna delicioasa!

 

INGREDIENTE

Pentru foi:
  • 300 g faina
  • 2 oua
  • sare
Pentru umplutura:
  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 2 catei de usturoi
  • 400 ml suc de rosii(sau rosii in bulion)
  • sare
  • piper
  • patrunjel uscat
Pentru sosul Bechamel:
  • 50 g margarina rama
  • 50 g faina
  • 500 ml lapte
  • sare
  • piper
Pentru deasupra:
  • 100 g cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu piept de pui si foi proaspete:

Foi:

Faina se pune intr-un castron,iar in mijloc se pune ouale si putina sare.Se framanta energic,pana rezulta un aluat tare.Se lasa 10-15 minute la odihnit in vasul in care l-am framantat acoperit cu folie de plastic,pentru a evita uscarea.

Se imparte aluatul in doua parti si se intinde o foaie subtire si se taie in forma dreptunghiulara(eu nu am avut masina de paste asa ca le-am intins cat de subtire am putut).Pana pregatim umplutura lasam foile la uscat.

Umplutura:

Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei.Peste ceapa se adauga morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici si usturoiul si le lasam sa se caleasca impreuna cateva minute.Adaugam apoi sucul de rosii si pieptul de pui dat prin masina de tocat carne.Se condimenteaza dupa gust cu sare,piper si patrunjel uscat.Se da in cateva clocote,pana scade zeama(sucul de rosii).

Sosul Bechamel:

Intr-o oala mai mica se pune margarina la topit la foc mic.Dupa ce s-a topit,se ia de pe foc si adaugam faina amestecand continuu,sa nu se formeze cocoloase.Mai amestecam putin(1 minut)apoi turnam laptele putin cate putin.Condimentam sosul cu sare si piper si fierbem pana se ingroasa.Se lasa la racit.

Asamblare:

Intr-o oala se pune apa la fiert cu putina sare.Cand apa incepe sa fiarba se pun 2-3 foi de lasagna si se lasa la fiert timp de 3 minute(foile sunt fierte cand se ridica la suprafata).Se scot si se pun pe un prosop de bucatarie curat sau pe folie de plastic.

Intr-un vas termorezistent(de lut sau de yena)punem un strat de bechamel,un strat de foi,un strat de carne si continuam asa pana terminam.Ultimul strat va fi de foi,peste care intindem restul de sos ce ne-a mai ramas.

Dam vasul la cuptorul preincalzit,timp de 15-20 de minute,dupa care scoatem vasul din cuptor si presaram cascavalul deasupra.Mai lasam la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra.Se serveste calda!

 

TIPS-URI

1

Foile de lasagna se fierb pe rand,cate 2-3 odata.

2

Daca atunci cand fierbeti sosul Bechamel se fac cocolosi,nu va speriati!Puteti sa ii "distrugeti" cu blenderul!:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu piept de pui si foi proaspete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu suc de rosii