Paine de casa

de Angelina_Elena in Piine, 11 Feb 2012 | 5059 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 250 ml apa calduta
  • 15 g drojdie
  • 1 lingurita sare
  • un ou si jumatate lingurita de ulei pentru uns
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Cernem faina in vasul in care framantam aluatul.Facem o gropita in mijloc si punem acolo drojdia sfaramitata.Lasam 10 minute sa creasca drojdia,dupa care vom pune sarea si apa(putin cate putin)si incepem sa farmantam.Ne rezulta un aluat care nu se prinde de maini.Lasam aluatul la crescut la loc cald pana cand acesta isi dubleaza volumul.

Dupa ce si-a dublat volumul,impartim aluatul in doua bucati,le facem sul si le vom impleti apoi ca la cozonac.Tapetam o tava(de cozonac) cu folie de aluminiu/hartie de copt si ulei,apoi punem aluatul in tava si lasam la crescut inca 30 de minute.Dupa ce a crescut,ungem cu oul amestecat cu jumatate de lingurita de ulei si coacem 30-40 deminute la cuptorul preincalzit,pana se rumeneste deasupra.

Dupa ce s-a copt,scoatem paine din tava,o ungem cu putina apa rece si o acoperim cu un prosop curat.Se taie dupa ce s-a racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa cu lapte (impletita)