Sursa:Reteta de Acasa!
Se aleg cartofii,se curata de coaja,se taie in doua si se unge fiecare jumatate de cartof cu margarina.Pe fiecare cartof se pune si cate un cubulet de margarina apoi ii punem intr-o tava tapetata cu folie de aliminiu si putina margarina.Se pun in cuptorul preincalzit si se lasa pana se coc.In timp ce se coc cartofii pregatim umplutura:pieptul de pui impreuna cu ceapa se toaca marunt,se trec prin masina de tocat carne.Dupa ce le-am tocat se amesteca cu ouale si verdeata si se potriveste cu sare si piper.Cartofii se incearca cu o furculita,iar daca furculita intra usor in ei,inseamna ca acestia sunt copti.Se scot din cuptor si se lasa la racit.Dupa ce s-au racit se golesc la mijloc cu o lingurita(cu atentie pentru a nu se rupe).Dupa ce i-am golit la mijloc ii umplem cu compozitia de carne,iar apoi ii punem intr-o tava.Intr-un ibric punem untul la topit la foc mic,iar cand s-au topit se ia ibricul de pe foc,se aduga faina si se amesteca repede pentru a nu se face cocoloase.Se pune din nou la foc mic si se mai amesteca putin apoi se toarna laptele si se amesteca pana se ingroasa.Acest sos se toarna peste cartofi si se dau la cuptor pentru 10-15 minute.Cand s-au gratinat deasupra sunt gata.Se servesc calzi cu cascaval sau branza rasa,smantana.
1
Dupa 25-30 de minute dupa ce am bagat cartofii la cuptor,ii scoatem si punem deasupra cubulete de margarina(ca la inceput).