Chec zebra

de Angelina_Elena in Prajituri, 19 Feb 2012 | 5072 vizualizari

 

Aceasta reteta delicioasa am vazut-o la Miremirc,am incercat-o,mi-a placut si a ramas printre preferatele mele...Multumesc Miremirc:*

 

INGREDIENTE

  • 300 g unt moale
  • 300 g zahar
  • 360 g faina
  • 6 oua
  • 60 g cacao
  • 1 plic praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec zebra:

Untul moale(la temperatura camerei) il mixam cu zaharul,pana capata o consistenta pufoasa(cca.5 minute).Apoi adaugam ouale unul cate unul,mixand mai departe pana la omogenizare.Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt.Compozitia astfel obtinuta se imparte in 2 parti egale.O parte o amestecam cu cacao.

Tapetam o tava cu hartie de copt/folie de aluminiu si ulei.Asezam compozitia astfel:folosim o lingura pentru aluatul alb si o lingura pentru aluatul maro si asezam in mijlocul tavii o lingura din compozitia alba,o lingura din compozitia maro,una peste alta pana terminam.

Dam tava la cuptor si coacem pentru 30-35 de minute.Dupa ce s-a racit il putem glazura cu ciocolata sau putem presara zahar pudra deasupra.Se serveste simplu sau cu o cana de lapte sau ceai.

TIPS-URI

1

Timpul de coacere difera de la cuptor la cuptor.

2

Vasul in care s-a copt checul are diametrul de 24 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec zebra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

pe 27.04 la 19:29

Tort cu mure si ciocolata - Deliciu festiv cu fructe

de oanapl 8

pe 26.04 la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec zebra