publicat la 04.05.2015
publicat la 11.03.2015
publicat la 26.07.2014
Ai grija unde-ti directionezi astazi gandurile - sfaturile sunt rar binevenite şi cei care au cea mai mare nevoie de ele sunt întotdeauna cei oare le agreează cel mai puţin.
Bucataras.ro
[email protected]
Clatite Americane(Pancakes)
Intr-un castron mai mare se pune laptele, apoi zaharul, ouale, un praf de sare,margarina,zaharul vanilat si se mixeaza totul pana la omogenizare.Separat se amesteca faina cu praful de copt si se adauga acest amestec peste compozitia preparata mai devreme.Se mixeaza in continuare,dar de aceasta...
Prajitura Fina cu Nuci
Blatul: Se freaca margarina cu galbenusul,smantana si mierea.Se adauga faina si se amesteca bine cu o lingura de lemn.Va rezulta un aluat lipicios.Se pune aluatul intr-o folie si se da la frigider pentru o ora.Dupa o ora se pune aluatul pe masa tapetata cu faina si se framanta pana nu se mai...
Cici
Se fierbe fasolea in apa cu sare. Dupa ce s-a fiert strecuram boabele de fasole, iar apa in care s-a fiert se pune deoparte. Se pregatesc cici: intr-un vas se pune faina, sarea si apa cat cuprinde. Framantam pana obtinem un aluat elastic. Se ia cate o bucata de aluat si se intinde cat mai...
Tort pentru Bunica
Blatul: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate pana se intaresc bine.Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de lemn de jos in sus.Treptat se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt.Se omogenizeaza.In tava unsa cu ulei si...
Pariziene cu ciocolata
Facem maiaua cu drojdia,2 linguri de zahar,2 linguri de faina si putin lapte.Lasam la loc caldut(15-20 min)iar cand a crescut adaugam restul de faina,oul,untul topit, laptele,restul de zahar si sarea. Framantam un aluat pe care il l asam la crescut la loc caldut pana isi dubleaza volumul....
Rulada cu crema de vanilie
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare iar apoi se adauga zahaul lingura cu lingura pana obtinem o spuma lucioasa. Se adauga galbenusurile unul cate unul, cacaoa, iar apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt.Tapetam o tava cu folie de aluminiu/hartie de copt si putin ulei, turnam...
Pizza
Intr-un vas punem faina.In mijloc se face un loc in care se pune drojdia si putina apa calduta.Lasam sa dospeasca drojdia apoi adaugam putina sare si framantam cu apa calduta.Dupa ce am framantat lasam la dospit la loc cald.Intr-o tigaie punem ulei la inchis apoi adugam ceapa si lasam sa se...
Cozonac cu nuca,stafide si rahat
Daca folosim drojdie proaspata se face maia (drojdie + 1 lingurita zahar+1 lingurita faina peste care se torn laptele caldut si lasa 15 minute). Eu am folosit drojdie uscata pe care am amestecat-o cu faina, am lasat 15 minute apoi am adaugat restul ingredientelor cu exceptia untului. Formam un...
Peltea de Gutui
Gutuile se spala foarte bine,sa numai ramana puf pe ele.Se curata de coaja iar cotoarele se curata de samburi.Cojile si cotoarele se pun intr-o oala in care se adauga apa rece (se adauga apa atat cat sa fie acoperite bine, adica cu 2-3 degete peste).Se lasa la fiert pana se inmoaie bine, fara a...
Chiftele de cartofi
Curatam cartofii de coaja si ii dam pe razatoare.Intr-un castron punem cartofii razaliti,usturoiul pisat,oul,faina,sare si piper.Amestecam bine pana devine ca o pasta.Intr-o farfurie punem pesmetul.Ne dam pe maini cu faina si formam chiftelele.Le dam prin pesmet si apoi le punem la prajit in ulei...
Paine prajita(bake rolls)
Mi-a ramas de vineri o painica mai micuta,care s-a cam intarit.Am taiat-o feliute subtirele si am lasat-o deoparte.Intr-un bol am amestecat uleiul,usturoiul pisat,cateva frunze tocate de patrunjel si sare(dupa gust).Luam tava de la aragaz si o tapetatam cu hartie de copt.Luam fiecare bucatica de...
Fasole verde scazuta
Morcovul se taie cubulete si se fierbe impreuna cu fasolea si o foaie de dafin.Dupa ce s-a fiert fasolea si morcovul le scurgem de apa,iar apa o punem deoparte.Calim ceapa si ardeiul,adaugam pasta de rosii si fasolea fiarta cu morcovul si mai lasam la calit cca 5 minute.Apoi adaugam apa(cat sa se...
Chec cu morcovi si nuca
Intr-un vas amestecam faina, zaharul, praful de copt ,bicarbonatul, praful de sare si scortisoara. Adaugam morcovii, amestecam bine, apoi adaugam uleiul si ouale. Se amesteca cu o lingura de lemn (la inceput va fi mai uscat, dar pe parcurs morcovii lasa zeama).Tapetam o tava de chec cu hartie de...
Sarmale
Varza dulce se opareste si se pune sare de lamaie pentru a se acri.Morcovul se da pe razatoare,ardeiul si ceapa se taie marunt.Calim ceapa,apoi adaugam morcovul,ardeiul,vegeta si piper(dupa gust).Lasam sa se caleasca bine,apoi adaugam orezul si amestecam.Luam cratita de pe foc,adaugam carnea...
Prajitura Televizor
BLATUL ALB: Se bat albusurile spuma cu zaharul si un praf de sare.Dupa ce le-am batut bine,se adauga galbenusurile(amestecam cu o lingura de lemn).Apoi adaugam apa si faina amestecata cu praful de copt.Compozitia obtinuta o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ulei si o dam la...
Fursecuri
Amestecam ouale cu apa si zaharul apoi adaugam esenta de vanilie,coaja de lamaie si uleiul.Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cele 3 linguri de nuca de cocos.Aluatul nu trebuie sa fie nici moale,nici tare...cat sa stea pe lingura.Tapetam o tava cu hartie de copt si ulei,apoi ne ungem...
Gogosi
Intr-un vas in care framantam punem faina,iar cubuletul de drojdie si cele 4 linguri de zahar le punem in mijloc.Adaugam 100 ml apa calduta,amestecam si lasam putin sa “creasca” drojdia(10-15 minute).Adaugam apoi galbenusurile si laptele caldut si framantam.Apoi adaugam...
Cartofi Frantuzesti
Cartofii se curata de coaja,se spala,se taie felii subtiri si se pun la fiert in apa cu sare timp de 10-15 minute(pana cand furculita intra usor in ei).Salamul se curata si se da pe razatoare pe ochiul mare,la fel si cascavalul.Ouale se curata de coaja si se sfaramiteaza cu o furculita.Cele 3 oua...
Budinca de mere
Curatam merele de coaja si le dam pe razatoare.Dupa ce le-am dat pe razatoare se adauga putina scortisoara si 1-2 linguri de zahar(depinde cat de dulci sunt merele),se amesteca si se lasa deoparte. Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.Frecam...
Reteta de preparare a papanasilor
Reteta de preparare a papanasilor Se amesteca branza cu grisul,50 g zahar,zaharul vanilat,oul si faina.Se lasa deoparte cateva minute.Se pune apa la fiert intr-o cratita mare.Se topeste untul intr-o tigaie,se adauga pesmetul,zaharul(25 g)si se prajeste cca 5 minute(Atentie!!!sa nu se arda)Cu...
Varza umpluta cu piept de pui
Varza se spala,se curata apoi incepem sa o scobim pana cand raman doar cateva straturi de frunze(eu am inceput prin a taia cotorul,apoi am scobit cu cutitul si lingura).Pieptul de pui se da prin masina de tocat carne,apoi se amesteca cu un ou,sare,piper,patrunjel.Ceapa tocata marunt se...
Zacusca de Vinete
Vinetele coapte,gogosarii,ceapa si morcovii se curata si se dau rand pe rand prin masina de tocat carne.Intr-o oala mare se pune uleiul la incins,se adauga ceapa si morcovul,se lasa putin la inmuiat apoi se adauga gogosarii si apoi vinetele.Se lasa la fiert,iar cand sunt calite legumele...
Tort pentru surioara mea
BLAT: se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza iar pana se intaresc foarte bine.Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de jos in sus.Treptat se adauga faina amestecata cu praf de copt. Se amesteca bine. In tava unsa,tapetata cu hartie de copt,se...
Prajitura cu crema de vanilie
BLATUL : se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza iar pana se intaresc bine. Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de jos in sus. Treptat se adauga faina amestecata cu cacao. Se omogenizeaza. In tava unsa, tapetata cu faina si cu hartie de copt pe...