1. Punem varza in apa la desarat peste seara. Dimineata se spala bine si e rup frunzele una cate una
2 Punem la hidratat granule de soia timp de 20 min in apa care fierbe.
3. Curatam, spalam bine si tocam ceapa, usturoiul, morcovul si ciupercile.
4. Intr-o tigaie cu ulei incins calim...
1. Se curata doveceul, cartoful, morcovul, ceapa, telina si radacina de patrnjel. Se taie cubulete si se pune la fiert in 500-800 ml de apa timp de 120 de minute la foc mic si semiacoperit.
2. Oul il punem la fiert, timp de 15-20 de min.
3. Cand legumele sunt fierte bine le tocam marunt in...
1. Carnea se spala bine, se usuca pe un prosop absorbant, se taie in felii groase de 2 cm si o batem bine. Feliile de carne bine batute se pun la marinat impreuna cu iaurtul, cateii de usturoi pisati, boia dulce si picanta, sare ( se poate inlocui cu sos de soia) si chimenul. Se lasa peste...
1. Se curata ceapa, morcovul, usturoiul si se spala bine impreuna cu ciupercile.
2. Ceapa si ciupercile se taie marunt, ustruroiul feliute si morcovul fasii subtiri cu ajutorul curatatorului.
3. Se pune la calit in uleiul de masline ceapa si usturoiul, la foc mediu-mare. Cand ceapa...
Mousse de banane
1. Gelatina se pune la hidratat 10 minute in 100 ml de apa rece
2. Galbenusurile, zaharul si margarina se pun intr-un vas cu fund dublu, la foc moderat. Amestecam din cand in cand cu o lingura din lemn ca sa nu se prinda. Compozitia este gata cand trecem cu...
Se testeaza calitatea tuicii :)
1. Ceapa o curatam, o taiem marunt si o punem la calit in ulei incins impreuna cu putina sare.
2. Adaugam carnea taiata cubulete si lasam se faca in siuc propriu amestecand din cand in cand.
3. Cand sucul a scazut putin adaugam si usturoiul taiat feliute....
1. Cartofii si morcovul se curata, se spala si se pun la fiert.
2. Se adauga dafin, curry si sare dupa gust.
3. Cand morcovul si cartofii sunt bine fierti se adauga in apa cateii de usturoi bine pisati si se mai lasa pe foc 3 minute.
4. Indepartam oala de pe foc, scurgem bine apa,...
1. Soia se pune la fiert in apa cu sare timp de 30 de minute.
2. Curatam si spalam ciupercile, ceapa, usturoiul si morcovul, apoi le tocam marunt - eu am folosit blenderul.
3. Ceapa si usturoiul se calesc cu putin praf de sare-sa nu se arda-, adaugam morcovul si ciupercile lasandu-le la...
1.Granulele de soia le punem la fiert in apa cu sare timp de 30 de minute.
2.Curatam morcovii, ceapa, radacinile de patrunjel, pastarnac si telina.
3. Ceapa se taie marunt (eu am folosit blenderul) si cantitatea rezultata se imparte in doua, iar morcovii, patrunjelul, telina si...
1. Se curata morcovii si zucchini. Se spala si se tai pe lung fasii subtiri cu un curatator de cartofi.
2. Pe o hartie de copt alternam feliile de morcov si de zucchini. Asezam fileul de peste la capatul superior al legumelor, il stropim cu putina lamaie, ulei de masline. Asezonam cu sare si...
1. Puiul se taie ( eu am folosit pulpele, aripioarele si pieptul de pui dezosat), se spala bine si se usuca pe un prosop absorbant.
2. Ceapa se curata, se unge bine cu putin ulei de masline si se aseaza intr-un vas termorezistent impreuna cu o cana de sos de rosii.
3. Puiul se aseaza...
1. Faina cernuta se pune intr-un vas inalt si se amesteca cu drojdia si sarea.
2. Se adauga laptele caldut (sa nu fie mai mult de 40 C) si se framanta bine.
3. Se adauga apoi uleiul. Dupa ce aluatul este uns bine cu ulei se lasa la dospit acoperit, intr-un loc caldut...
1. Cartofii se curata se spala si se taie cubulete, apoi se adauga in apa rece.
2. Ceapa se curata se spala si se taie maruntel.
3. Se pune oala pe foc, se pune putin ulei si se adauga ceapa.
4. Cand ceapa este un pic sticloasa se adauga cartofii si 2 cani de apa rece
5. Odata...
Punem pastele in supa care fierbe timp de 12 min, la foc mediu
Dupa cele 12 min luam pastele de pe foc si le spalam bine, punem putin ulei de masline. Se servesc imediat cu putina banza de vaci frecata cu putin iaurt.
Prima data preparam ciocolata astfel:
1. se curata fructele si se scot samburii
2. se pun in blender impreuna cu cacao, zaharul si esenta de vanilie dupa gust.*
Tarta se prepara astfel:
1. taiem foaia de napolitana in forma rotunda 12 bucati de aceeasi circumferinta cu ananasul...
Dupa o masa copioasa in familie ne-am dat seama ca ne trebui ceva usor si nu foarte dulce asa ca am facut ceva rapid cu cateva fructe.
1. Marul si para se spala bine, mandarina se curata si impreuna cu ananasul si putina esenta de rom se dau prin blender. Astfel primul strat se aseaza in cesti...
1. Amestecam laptele, smantana, uleiul si ouale unul cate unul.
2. Adaugam faina cernuta si amestecata in prealabil cu praful de copt amestecand incontinuu.
3. Apoi introducem sunca presata, ceapa, ardeiul (taiate marunt - eu am folosit blenderul), branza de vaci, mararul, sare si boia....
Sarmale de post cu usturoi
1. Punem varza in apa la desarat peste seara. Dimineata se spala bine si e rup frunzele una cate una 2 Punem la hidratat granule de soia timp de 20 min in apa care fierbe. 3. Curatam, spalam bine si tocam ceapa, usturoiul, morcovul si ciupercile. 4. Intr-o tigaie cu ulei incins calim...
Supa crema cu ou
1. Se curata doveceul, cartoful, morcovul, ceapa, telina si radacina de patrnjel. Se taie cubulete si se pune la fiert in 500-800 ml de apa timp de 120 de minute la foc mic si semiacoperit. 2. Oul il punem la fiert, timp de 15-20 de min. 3. Cand legumele sunt fierte bine le tocam marunt in...
Snitele de porc in crusta aromata
1. Carnea se spala bine, se usuca pe un prosop absorbant, se taie in felii groase de 2 cm si o batem bine. Feliile de carne bine batute se pun la marinat impreuna cu iaurtul, cateii de usturoi pisati, boia dulce si picanta, sare ( se poate inlocui cu sos de soia) si chimenul. Se lasa peste...
Orez cu vin
1. Se curata ceapa, morcovul, usturoiul si se spala bine impreuna cu ciupercile. 2. Ceapa si ciupercile se taie marunt, ustruroiul feliute si morcovul fasii subtiri cu ajutorul curatatorului. 3. Se pune la calit in uleiul de masline ceapa si usturoiul, la foc mediu-mare. Cand ceapa...
Sarlota Vlad
Mousse de banane 1. Gelatina se pune la hidratat 10 minute in 100 ml de apa rece 2. Galbenusurile, zaharul si margarina se pun intr-un vas cu fund dublu, la foc moderat. Amestecam din cand in cand cu o lingura din lemn ca sa nu se prinda. Compozitia este gata cand trecem cu...
Gulas de porc cu zacusca si tuica
Se testeaza calitatea tuicii :) 1. Ceapa o curatam, o taiem marunt si o punem la calit in ulei incins impreuna cu putina sare. 2. Adaugam carnea taiata cubulete si lasam se faca in siuc propriu amestecand din cand in cand. 3. Cand sucul a scazut putin adaugam si usturoiul taiat feliute....
Bulgarasi si baghete de cartofi
1. Cartofii si morcovul se curata, se spala si se pun la fiert. 2. Se adauga dafin, curry si sare dupa gust. 3. Cand morcovul si cartofii sunt bine fierti se adauga in apa cateii de usturoi bine pisati si se mai lasa pe foc 3 minute. 4. Indepartam oala de pe foc, scurgem bine apa,...
Piftele din soia cu ciuperci
1. Soia se pune la fiert in apa cu sare timp de 30 de minute. 2. Curatam si spalam ciupercile, ceapa, usturoiul si morcovul, apoi le tocam marunt - eu am folosit blenderul. 3. Ceapa si usturoiul se calesc cu putin praf de sare-sa nu se arda-, adaugam morcovul si ciupercile lasandu-le la...
Ciorba cu perisoare din soia
1.Granulele de soia le punem la fiert in apa cu sare timp de 30 de minute. 2.Curatam morcovii, ceapa, radacinile de patrunjel, pastarnac si telina. 3. Ceapa se taie marunt (eu am folosit blenderul) si cantitatea rezultata se imparte in doua, iar morcovii, patrunjelul, telina si...
Pangasius la cuptor cu fasole pastai
1. Se curata morcovii si zucchini. Se spala si se tai pe lung fasii subtiri cu un curatator de cartofi. 2. Pe o hartie de copt alternam feliile de morcov si de zucchini. Asezam fileul de peste la capatul superior al legumelor, il stropim cu putina lamaie, ulei de masline. Asezonam cu sare si...
Pui si ceapa la cuptor in sos rosii si bulete de branza
1. Puiul se taie ( eu am folosit pulpele, aripioarele si pieptul de pui dezosat), se spala bine si se usuca pe un prosop absorbant. 2. Ceapa se curata, se unge bine cu putin ulei de masline si se aseaza intr-un vas termorezistent impreuna cu o cana de sos de rosii. 3. Puiul se aseaza...
Paine umpluta cu carnaciori si telemea
1. Faina cernuta se pune intr-un vas inalt si se amesteca cu drojdia si sarea. 2. Se adauga laptele caldut (sa nu fie mai mult de 40 C) si se framanta bine. 3. Se adauga apoi uleiul. Dupa ce aluatul este uns bine cu ulei se lasa la dospit acoperit, intr-un loc caldut...
Mancarea saracului
1. Cartofii se curata se spala si se taie cubulete, apoi se adauga in apa rece. 2. Ceapa se curata se spala si se taie maruntel. 3. Se pune oala pe foc, se pune putin ulei si se adauga ceapa. 4. Cand ceapa este un pic sticloasa se adauga cartofii si 2 cani de apa rece 5. Odata...
Paste cu branza
Punem pastele in supa care fierbe timp de 12 min, la foc mediu Dupa cele 12 min luam pastele de pe foc si le spalam bine, punem putin ulei de masline. Se servesc imediat cu putina banza de vaci frecata cu putin iaurt.
Tarta cu ananas si ciocolata de post
Prima data preparam ciocolata astfel: 1. se curata fructele si se scot samburii 2. se pun in blender impreuna cu cacao, zaharul si esenta de vanilie dupa gust.* Tarta se prepara astfel: 1. taiem foaia de napolitana in forma rotunda 12 bucati de aceeasi circumferinta cu ananasul...
Fructe cu iaurt
Dupa o masa copioasa in familie ne-am dat seama ca ne trebui ceva usor si nu foarte dulce asa ca am facut ceva rapid cu cateva fructe. 1. Marul si para se spala bine, mandarina se curata si impreuna cu ananasul si putina esenta de rom se dau prin blender. Astfel primul strat se aseaza in cesti...
Briose picante cu branza de vaci
1. Amestecam laptele, smantana, uleiul si ouale unul cate unul. 2. Adaugam faina cernuta si amestecata in prealabil cu praful de copt amestecand incontinuu. 3. Apoi introducem sunca presata, ceapa, ardeiul (taiate marunt - eu am folosit blenderul), branza de vaci, mararul, sare si boia....