Paine umpluta cu carnaciori si telemea

de CookieMonster in Piine, 23 Mar 2013 | 3770 vizualizari

 

De vreo saptamana ma gandeam sa fac asa ceva...si am facut :D

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 1 plic de drojdie pudra
  • 300 ml de lapte
  • 20 ml de ulei
  • 2 cabanosi
  • 100 g telemea
  • 1 lingurita de sare
  • seminte de florea soarelui decojite
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine umpluta cu carnaciori si telemea:

 1. Faina cernuta se pune intr-un vas inalt si se amesteca cu drojdia si sarea.

 2. Se adauga laptele caldut (sa nu fie mai mult de 40 C) si se framanta bine.

 3. Se adauga apoi uleiul. Dupa ce aluatul este uns bine cu ulei se lasa la dospit acoperit, intr-un loc caldut aproximativ 2 ore.

4. Cand aluatul isi dulbeaza volumul se intinde pe masa de lucru cu sucitorul. Se aseaza un carnacior si telemeau taiata marunt, se inconjoara cu aluat. Procedam la fel si cu al 2-lea carnacior.

5. Se aseaza astfel painea obtinuta in tava si se presara cateva seminte de floarea soarelui. Presati-le putin cu mana.

6. Se da la cuptorul preincalzit la 170 C aproximativ 45 de minute.

Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Pentru a obtine o coaja moale si pufoasa, imediat ce ati scos painea, asezati un prosop ud peste ea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine umpluta cu carnaciori si telemea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine umpluta