Constelatialeu

9

Bucataras
Suprem

com. Floresti

Bucataras din 02.01.2013

RETETE1811
PRIETENI332
Retete / Dulciuri

Prajitura Catalina

In Prajituri la 10 Ian 2015

Foi : Margarina o taiem in bucati mai mici si o punem intr-o cratita sa se topeasca,apoi o lasam sa se raceasca.Dupa ce sa racit bine,adaugam zaharul si mixam bine,apoi galbenusurile,continuam sa mixam,faina si praful de copt amestecate le incorporam,peste compozitia de mai sus.La final adaugam...

Cozonac cu mac, nuca si rahat

In Dulciuri la 6 Ian 2015

Mai intai pregatim maiaua,drojdia cu o lingurita de zahar si 100 ml lapte caldut o amestecam si o lasam sa creasca cca 10-15 min. Intr-un castron mare cernem faina  si facem o adancitura in mijloc.Separat mixam ouale cu zaharul,apoi le turnam in mijlocul fainii,daugam si maiaua crescuta si...

Ineluse pufoase

In Dulciuri la 4 Ian 2015

Intr-un castronel amestecam drojdia cu o lingurita de zahar, doua lingurite de faina si un pic de lapte caldut. Amestecam si lasam 10 min sa creasca. Intr-un castron punem faina, adaugam galbenusurile, un praf de sare, zaharul si maiaua si amestecam, turnand putin cate putin laptele caldut....

Savoare cu zmeura

In Dulciuri la 4 Ian 2015

Mai intai am facut frisca, am amestecat smantana dulce cu frisca lichida si 30 g zahar brun farin, apoi am mixat bine pana am obtinut o frisca tare. Zmeura am scos-o de seara din congelator si am lasat-o la scurs, apoi am amestecat-o cu 60 g zahar brun farin si 250 g mascarpone ,dupa ce am...

Tort cu crema de ciocolata si mascarpone

In Torturi la 31 Dec 2014

Blat : Albusurile cu un praf de sare le mixam bine,adaugam zaharul si continuam sa mixam pana se topeste zaharul.Adaugam galbenusurile,omogenizam,apoi faina si nuca macinata.Tapetam o forma de tort de 18 cm ,cu hartie de copt,turnam compozitia si dam forma la cuptorul preincalzit.Este copt cand...

Salata de ciuperci si macrou

In Dulciuri la 31 Dec 2014

Am maruntit ciupercile,am taiat ceapa marunt,ardeiul cubulete mici,pestele l-am rupt bucatele.Am amestecat toate ingredientele,le-am potrivit de sare si piper si le-am amestecat cu maioneza.Simplu si gustos,zic eu,voi incercati,nu ma credeti pe cuvant.....

Prajitura cuburi in 3 culori

In Prajituri la 30 Dec 2014

Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare.Galbenusurile se mixeaza xu zaharul pana acesta se topeste.Apoi se adauga cele 2 plicuri crema de ciocolata si lingura cu aschii de ciocolata,se omogenizeaza,iar peste se adauga albusul batut spuma,avand grija sa amestecam de jos in sus cu...

Cornulete cu osanza si ulei de palmier

In Dulciuri la 24 Dec 2014

Drojdia cu o lingurita de zahar si cu 50 ml lapte caldut,amestecam bine pana se dilueaza drojdia.Separat amestecam ouale cu zaharul,osanza si uleiul de palmier,omogenizam bine,apoi adaugam drojdia lichida.Peste amestecul de mai sus punem faina si framantam un aluat nelipicios.Dam aluatul la...

Tort cu Rom

In Torturi la 24 Dec 2014

Blat : Blatul l-am facut cu a zi inainte si am folosit o forma rotunda cu inel de tasabil ,diametru de 24 cm.Galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat si esenta de rom le-am mixat bine pana s-a topit zaharul.Albusurile cu un praf de sare le-am batut bine si le-am incorporat in...

Tiramisu reteta Oanei

In Prajituri la 24 Dec 2014

Tiramisu reţetă originală Galbenusurile le mixam cu zaharul pudra pana devin o crema spumoasa,apoi adaugam esenta de vanilie si coniacul.Adaugam mascarponele si mixam bine pana se omogenizeaza.La final adaugam albusurile batute spuma tare,avand grija sa le incorporam cu miscari incete,de...

Foi de napolitane umplute cu crema caramel

In Prajituri la 24 Dec 2014

Cele 4 oua cu 300 g zahar se pun pe baie de abur, se amesteca pana incepe sa se ingroase, se trage de pe foc si se adauga margarina. Se amesteca pana se topeste margarina. Se lasa vasul peste vasul cu apa sa stea cald, pana caramelizam zaharul. Intr-o cratita caramelizam 200 g zahar, apoi...

Briose ''inecate-n ''glazura

In Prajituri la 19 Dec 2014

Aluat : Ouale cu zaharul le mixam bine ,adaugam uleiul ca la maioneza,apoi laptele si amoniacul stins cu zeama de lamaie.La final adaugam faina,obtinem un aluat mai moale,il punem in forme cu lingurita.Am folosit diverse forme de briose.Am uns formele,am pus cu lingurita aluat,umplem doar pe...

Fursecuri umplute cu crema de ciocolata

In Dulciuri la 18 Dec 2014

Untura,rama si zaharul le mixam foarte bine pana devine o crema spumoasa,adaugam oul,iaurtul si bicarbonatul stin cu zeama de lamaie.Apoi adaugam faina,treptat.Amestecam bine pana obtinem un aluat nelipicios.Punem aluat la rece,cca 30 min.Cat timp sta aluatul la rece,incingem bine forma ( forma...

Rulada de biscuiti cu merisoare

In Prajituri la 15 Dec 2014

Mai intai pregatim foaia de rulada.Zaharul cu cacaoa si apa se pun la fiert,cat sa dea unu,doua clocote.Apoi se adauga esenta de rom,nuca macinata si biscuitii macinati si se omogenizeaza bine.Pe blatul de lucru asezam folie alimentara si intindem bine foaia de rulada.Ca sa nu se lipeasca de...

Floare cu fineti

In Dulciuri la 8 Dec 2014

Cernem faina intr-un castron,in mijloc punem praful de sare,zaharul,galbenusurile si rama.Separat incalzim putin laptele si dizolvam drojdia in lapte,apoi o turnam in castron si incepem sa omogenizam ingredientele apoi sa framantam bine pana obtinem o coca care nu se lipeste de maini.Acoperim cu...

Tort cu 3 feluri de ciocolata

In Torturi la 5 Dec 2014

Blat : Albusurile cu un praf de sare le mixam bine,adaugam zaharul si mixam din nou pana obtinem o bezea tare.Apoi incorporam galbenusurile si praful din plicul de crema,amestecand cu miscari incete de jos in sus. Tapetam cu hartie de copt  o forma de tort cu diametrul de 24 cm,turnam...

Tort Cremsnit

In Torturi la 1 Dec 2014

Am lasat aluaul sa se dezghete la temperatura camerei si am format 3 foi rotunde din el,le-am copt si le-am lasat sa se raceasca. Crema : Galbenusurile,zaharul,zaharul vainlat si amidonul le-am amestecat cu laptele si am pus la fiert,amestecand continuu pana s-a ingrosat.Am luat d epe foc...

Prajitura cu mure si bezea

In Prajituri la 1 Dec 2014

Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare.Galbenusurile cu zaharul si margarina le mixam bine pana se topeste zaharul,apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si omogenizam.La final adaugam albusurile batute spuma,avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente pana...

Tort ''Dana''

In Torturi la 29 Noi 2014

Blat : Albusurile cu un praf de sare le mixam bine pana se intaresc,se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare.Apoi adaugam galbenusurile ,unul cate unul si omogenizam.Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam in compozitia de mai sus,avem grija sa amestecam cu miscari...

Placinta cu mere de post (2)

In Prajituri la 28 Noi 2014

Umplutura : Curatam merele de coaja,le radem pe razatoarea mare,le stoarcem de zeama si le punem la calit cu 4 linguri de zahar si 2 lingurite de scortisora.Le calim pana scad cam la jumatate. Foile : Margarina la temperatura camerei o amestecam cu zaharul si coaja de lamaie,adaugam...

Melcisori cu nuca si marmelada

In Dulciuri la 23 Noi 2014

Amestecam marmelada cu nuca, omogenizam bine. Oul il batem bine. Intindem aluatul foitaj, il ungen cu ou si intindem marmelada amestecata cu nuca. Rulam cat mai strans si ungem aluatul in timp ce rulam. Apoi taiem in rondele aproximativ egale, le asezam in tava de la aragaz, tapetata cu hartie de...

Tortulet cu jeleu de zmeura

In Torturi la 23 Noi 2014

Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat bine,pana se intaresc,se adauga zaharul si se bat pana se topeste zaharul.Se adauga galbenusurile,unul cate unul si se omogenizeaza,apoi se adauga faina si nuca macinata si se amesteca usor,de jos in sus.Se tapeteaza cu hartie de copt o forma cu...

Placinta cu cas dulce si branza de capra

In Dulciuri la 17 Noi 2014

Radem casul si branza de capra,adaugam zaharul,ouale,zaharul vanilat,grisul si smantana si omogenizam,la final adaugam stafidele.Tapetam o tava ( 20/28) cu hartie de copt,cele 8 foi le taiem pe jumatate si obtinem 16.Asezam in tava 6 foi unse cu ulei fiecare in parte,turnam jumatate din...

Tort ciocolatos "Leo''

In Torturi la 14 Noi 2014

Blat : Albusurile cu un praf de sare le mixam bine,pana devin o spuma tare.Zaharul,cacaoa si apa se pun pe foc si se amesteca bine pana se ingroasa.Se lasa sa se raceasca bine,apoi se adauga pe rand galbenusurile.Se adauga faina si apoi albusurile batute spuma.Se tapeteaza o forma de tort cu...

Prajitura cu iaurt

In Dulciuri la 14 Noi 2014

Ouale le mixam bine cu zaharul,adaugam zeama de la portocala si punem pe foc ,pana se ingroasa. Gelatina o hidratam cu apa rece si apoi o adaugam in galbenusuri,dupa ce le-am lasat 10 min sa se racoreasca.Smantana cu laptele si zaharul farin le mixam bine,apoi adaugam iaurtul si omogenizam,la...

Spirala cu mere,insiropata

In Dulciuri la 11 Noi 2014

Foile de placinta le lasam la dezghetat. Apa si zaharul le punem la fiert sa scada pana ramane cca 80 ml lichid, lasam la racit. Pregatim merele. Le curatam de coaja si le radem pe razatoarea cu gauri mari. Stoarcem merele rase de zeama, le punem intr-o cratita cu 150 g zahar, 2 pliculete...

Reteta de fursecuri cu untura si smantana, ideale pentru sarbatori

In Dulciuri la 7 Noi 2014

Preparare Reteta de fursecuri cu untura si smantana, ideale pentru sarbatori Intr-un castron punem untura, adaugam smantana, zaharul, zaharul vanilat, ouale, praful de sare si coaja de portocala. Omogenizam bine toate ingredientele, apoi punem praful de copt si stoarcem jumatate din...

Desert prajitura cu piscoturi

In Prajituri la 4 Noi 2014

Blat :  Albusurile cu un praf de sare le batem bine, apoi adaugam zaharul, zeama de lamaie si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare. Peste bezea adaugam cele 4 galbenusuri, uleiul si omogenizam. Separat cernem faina, cacaua si praful de copt, le amestecam bine si le adaugam peste...

Prajitura cu prune,rasturnata

In Dulciuri la 2 Noi 2014

Prunele le curatam de coaja,scoatem samburele si le taiem pe din doua.Asezam prunele intr-o forma de silicon ,rotunda cu diametrul de 22 cm.Asezam prunele cu partea scobita in jos,adaugam peste ele 5 linguri de zahar si scortisoara.Dam forma la cuptor pentru cca 10 min,cat sa se topeasca...

Bezele

In Dulciuri la 29 Oct 2014

Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare,sa nu cada din castron cand il intorci.Apoi se adauga zaharul,putin cate putin si se bate bine,pana se termina tot zaharul.Din cand in cand stoartecem zeama din 1/2 de lamaie.Continuam sa batem pana obtinem o spuma lucioasa si foarte tare. Tapetam o...

Afisate 721 - 750 din 1046 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Masa, chiuveta si dulapurile sunt mereu pline de vase murdare. Le pui deasupra cate un strat consistent de sare, sa nu se strice, si ai rezolvat problema. Le speli saptamana viitoare.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos pentru nachos - Delicios și ușor de făcut

pe 10.01 la 09:15

Mini cheesecake - Desertul fin și delicios

pe 10.01 la 09:10

Salată de crudități - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.01 la 08:49

Covridog cu aluat de casa - Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

pe 09.01 la 15:31

Chifteluțe cu sos de maioneză și ceapă - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.01 la 10:13

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]