Prajitura cu gem asortat ( by Motan)

de Constelatialeu in Dulciuri, 12 Feb 2015 | 6248 vizualizari

 

Motanul e vinovat,ca mi-a dat ideea...eu am schimbat doar gemul si dimensiunea tavii, si aspectul ,ca am zdrentuit-o.....

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 3 galbenusuri
  • 1 ou
  • 250 g margarina rama
  • 200 g zahar tos
  • 1 praf de copt cu sofran
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 2 linguri de cacao
  • coaja de lamaie
  • Bezea
  • 3 albusuri
  • 200 g zahar farin
  • 350 g gem asortat mure,coacaze si visine
  • 150 g nuca prajita si taiata grosier
  • 50 g nuca macinata
  • aschii de ciocolata
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem asortat ( by Motan):

Aluat :

Margarina la temperatura camerei impreuna cu 200 g zahar,3 galbenusuri si oul intreg  si coaja de lamaie,se mixeaza bine,apoi se adauga praful de copt si faina.Se obtine un aluat nici moale nici tare care se imparte in doua parti egale,intr-una se adauga zaharul vanilat,in cealalta cacaoa.Tapetam o tava ( 24/40)cu hartie de copt,intindem aluatul alb, intindem cu mana,presand pana uniformizam.Peste aluat se intinde gemul si presaram nuca prajita,apoi punem aluatul maro ( l-am intins pe o hartie de copt ca sa-mi fie mai usor cand il pun deasupra gemului) peste el am intins restul de gem si nuca prajita.Deasupra intindem bezeaua.

Bezea.: Albusurile cu un praf de sare se mixeaza pana devin o spuma tare,apoi adaugam zaharul farin si mixam din nou,sa obtinem o bezea ferma.

Dupa ce am intins bezeaua ,bagam tava la cuptorul preincalzit,cca 50 min cu focul mediu spre mic.Dupa 50 min scoatem tava din cuptor si portionam,pentru ca incepuse sa se crape bezeaua,am hotarat sa o faramitez si sa presar deasupra nuca macinata si aschii de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem asortat ( by Motan)" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri de Bratislava (Pozsonyi Kifli)