Tort colorat

de Constelatialeu in Torturi, 22 Ian 2015 | 4306 vizualizari

 

Mi-am facut tort,ca maine 23 ian e Sf.Clement si pentru ca am sfant am motiv sa fac tort,desi mie nu-mi trebuie motiv sa fac tort.....Si uite asa mi-am facut tort,una dintre creme e inspiratie de la Adinuta San.....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 2 banane foarte coapte
  • 40 g ciocolata neagra 70 % cacao
  • Sirop
  • 200 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • 1 fiola esenta rom
  • Crema unt
  • 1 ou
  • 240 g zahar
  • 25 ml lapte
  • 2 linguri cacao
  • 250 g unt
  • Crema fructe de padure
  • 1 plic crema fructe de padure Dr.Oetker
  • 100 g zahar tos
  • 250 ml lapte condensat
  • Decor
  • flori din martipan
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort colorat:

Blat :

Albusurile cu un praf de sare le mixam bine,pana nu mai cad de pe tel.Galbenusurile cu zaharul le mixam pana se topeste zaharul,adaugam bananele si ciocolata maruntita fin,se omogenizeaza.Apoi se adauga faina si nuca si la final albusurile,avand grija sa amestecam cu miscari lente de jos in sus,pana se omogenizeza .Se tapeteaza o forma patrata ,cu hartie de copt,se toarna blatul in forma si se da la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa sa se raceasca si apoi se taie in 3 parti.

Siropul :

Apa si zaharul se pun la fier,se da in 2-3 clocote se trage de pe foc si se adauga esenta.Se lasa la racit

Crema de unt :

Oul,zaharul,cacaoa si laptele se pun pe foc,amestecam pana se topeste zaharul,nu trebuie sa fiarba.Se lasa sa se raceasca.Untul il mixam bine pana devine spumos si apoi turnam peste el,putin cate putin crema racita,amestecand bine.Continuam pana terminam crema de turnat.

Crema fructe de padure :

Intr-un bol rasturnam continutul plicului,adaugam zaharul si laptele condensat si mixam pana obtinem o crema spumoasa.

Asamblare :

Asezam prima foaie din blat,o insiropam,intindem jumatate din crema de unt,apoi punem foaia a doua,insiropam,punem crema fructe de padure,nivelam,la final punem ultima foaie insiropata si imbracam cu crema de unt.Ornam cu decoruri din martipan.

TIPS-URI

1

untul sa fie la temperatura camerei

2

lasam sa se taceasca totul foarte bine,atat siropul,blatul cat si mixtul pentru crema de unt

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort colorat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Anca - ciocolata si gem de caise