Constelatialeu

9

Bucataras
Suprem

com. Floresti

Bucataras din 02.01.2013

RETETE1811
PRIETENI332
Retete / Dulciuri

Prajitura televizor

In Dulciuri la 6 Mai 2015

Blat cacao: Albusurile cu un praf de sare le batem bine,adaugam zaharul si batem pana obtinem o bezea tare. Galbenusurile le frecam cu margarina moale, adaugam faina, cacaoa si praful de copt, cernute, omogenizam. Apoi turnam laptele, esenta se rom si la final albusurile. Compozitia obtinuta...

Prajitura cu jeleu de mure

In Dulciuri la 6 Mai 2015

Mai intai pregatim crema de ciocolata pentru ca trebuie sa stea la rece. Crema ciocolata cu lapte: maruntim tabletele de ciocolata, adaugam frisca lichida si punem pe foc pana se topeste ciocolata,atentie ,nu trebuie sa dea in clocot,decat sa se incalzeasca cat sa topeasca ciocolata.Se trage...

Prajitura cu mascarpone

In Dulciuri la 1 Mai 2015

Blat : Albusurile cu un  praf de sare le mixam foarte bine,apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare.Adaugam coaja si zeama de lamaie si mai mixam 2-3 min.Galbenusurile le mixam cu uleiul,adaugand uleiul ca la maioneza,apoi le turnam peste bezea si amestecam cu o lingura,pana...

Reteta de preparare a papanasilor cu mascarpone si branza pufoasa cu smantana

In Dulciuri la 28 Apr 2015

Reteta de preparare a papanasilor Intr-un castron punem mascarponele,branza pufoasa,ouale,zaharul si vanilia,omogenizam bine sa nu ramana cocoloase. Separat cernem faina si o amestecam cu praful copt,apoi o adaugam peste amestecul de branza si mascarpone. Obtinem un aluat usor moale,pe care...

Desert prajitura Budapesta

In Dulciuri la 23 Apr 2015

Foi : Intr-un castron punem faina cernuta, untura, zaharul, galbenusul, sarea si praful de copt si amestecam bine, apoi adaugam cacaua si smantana si framantam pana obtinem o coca omogena. Impartim coca in doua si intindem doua foi pe care le coacem pe fundul tavii, tava de 24/34 cm. Coacem foile...

Prajitura cu ness si krant

In Dulciuri la 23 Apr 2015

Blat: Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare,se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare. Peste albusuri se adauga galbenusurile si se omogenizeaza. Apoi faina si nuca macinata. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt (24/34) se toarna compozitia in tava si se da tava la...

Tort cu jeleu de capsuni si crema de ciocolata

In Torturi la 17 Apr 2015

Blat galben : Frecam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam uleiul ca la maioneza. Adaugam faina si curcuma si la final albusurile batute spuma tare. Se amesteca cu grija, de jos in sus. Se tapeteaza o forma de copt cu diametrul de 28 cm, se toarna blatul in forma si se da forma la cuptorul...

Mini pateuri cu cascaval si branza de oaie

In Dulciuri la 13 Apr 2015

Intindel aluatul foitaj, dupa ce a fost lasat sa se dezghete la temperatura camerei. Impartim aluatul in patratele mici, cca 40 mi-au iesit. Apoi radem branza si cascavalul si le framantam cu cele 2 albusuri. Apoi asezam pe fiecare patratel din umplutura.Ungem marginile cu apa, apoi...

Eierschecke-prajitura cu branza si crema de oua

In Prajituri la 10 Apr 2015

Aluat: Intr-un castron cernem faina, adaugam praful de sare si oul. Separat frecam drojdia cu o lingura de zahar pana se lichefiaza. Laptele il punem la incalzit adaugam untul si zaharul, lasam pana se topeasca, dar nu sa fiarba. Adaugam peste drojdie (in caz ca e prea fierbinte laptele mai...

Cornulete albe

In Dulciuri la 6 Apr 2015

Intr-un castron cernem faina,adaugam untura si cele doua oua si amestecam.Separat incalzim putin laptele,dizolvam drojdia in lapte cu zaharul si sarea,apoi turnam peste faina si incepem sa framantam bine.Acoperim castronul cu un prosop si lasam la crescut pana-si dubleaza volumul.Apoi intindem o...

Prajitura ''Primavara Florilor"

In Dulciuri la 4 Apr 2015

Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana acesta se topeste, se adauga uleiul ca la maioneza,apoi faina amestecata cu cacaoa si omogenizam.La final adaugam albusurile,avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente.Imbracam o forma...

Invartita cu mere si nuca

In Dulciuri la 28 Mar 2015

Mai intai pregatim umplutura : Curatam si radem merele pe razatoarea mare, le stoarcem de zeama si le punem la calit cu zaharul si scortisoara. Cand sunt calite suficient tragem cratita de pe foc si adaugam nuca macinata. Lasam sa se raceasca pana pregatim aluatul Aluat : Intr-un castron...

Prajitura cu mure si ciocolata

In Prajituri la 25 Mar 2015

Mai intai tapetam o tava cu hartie de copt ( 43/33 cm) , apoi punem murele pe toata suprafata tavii. Topim ciocolata trilogia impreuna cu smantana apoi o turnam peste mure si lasam sa se raceasca pana preparam blatul. Separam albusurile de galbenusuri, albusurile impreuna cu un praf de sare...

Tort Kodrit-Kadir

In Torturi la 25 Mar 2015

Mai intai am caramelizat 5 linguri de zahar intr-o cratita de 3 l.Cand s-a topit zaharul,capatand o culoare de chihlimbar,am imbracat cratita pe taoate partile cu zaharul lichid si am lasat sa se raceasca. Crema : Ouale impreuna cu zaharul le-am mixat bine,pana zaharul s-a topit,apoi am...

Cornulete cu bors

In Dulciuri la 18 Mar 2015

Incalzim putin borsul,apoi adaugam zaharul si drojdia,amestecam bine sa se dilueze si drojdia si zaharul,apoi adaugam uleiul si sarea.Intr-un castron cernem faina,radem lamaia si incepem sa turnam amestecul lichid,amestecand cu o lingura de lemn,apoi incepem sa framntam cu mana pana obtinem un...

Gogosi cu lapte covasit si unt

In Dulciuri la 15 Mar 2015

Aluat : Intr-un castron am cernut faina, am facut o adancitura in mijloc si am pus drojdia faramitata, am adaugat sarea, zaharul brun si laptele caldut, omogenizam si lasam sa creasca cca 10 minute. Separat punem intr-un castron ouale cu zaharul tos si zaharul vanilat, mixam bine, apoi...

Ochi de paun- esuati,unu-i la apus si altul la rasarit

In Dulciuri la 13 Mar 2015

Aluat : Intr-un castron cernem faina,facem o adancitura in mijloc,punem drojdia sfaramata,adaugam zaharul ,sarea si 50 ml lapte caldut,amestecam putin cat sa se omogenieze si lasam sa creasca cca 10 min.Cand a crescut maiaua,adaugam galbenusurile,untura si restul de lapte si incepem sa...

Tort Dobos

In Torturi la 7 Mar 2015

Crema : Mai intai am inceput cu prepararea cremei,care trebuie sa stea la rece. Intr-o cratita cu fund dublu punem ouale si zaharul,bagam mixerul si mixam cca 5 min,apoi punem cratita pe foc si amestecam cu o lingura de lemn,pana incepe sa se incalzeasca,nu trebuie sa fie fierbinte,cat sa fie...

Pariziene cu crema patisera

In Dulciuri la 28 Feb 2015

Aluat : Cernem faina intr-un castron,facem o adancitura in mijloc si punem drojdia sfaramata,cu o linurita de zahar si un praf de sare,amestecam cu putin lapte caldut si lasam sa creasca cca 15 min.Dupa ce a crescut adaugam restul de zahar,coaja de lamaie,untul topit si incepem sa amestecam...

Prajitura cu gem si crema de nuca

In Dulciuri la 22 Feb 2015

Blat : Margarina cu zaharul se mixeaza pana se topeste zaharul,apoi se adauga galbenusurile, se omogenizeaza.Amoniacul se stinge cu zeama de lamaie dupa ce l-am adaugat in compozitie,apoi adaugam faina cernuta si omogenizam.Albusurile cu un praf de sare se bat bine apoi se adauga in...

Prajitura Snickers

In Prajituri la 21 Feb 2015

Blat : Cele 8 albusuri cu un praf de sare le batem bine,pana nu pica dupa tel,apoi adaugam zaharul,lingura cu ligura,mixam bine dupa fiecare lingura de zahar pana se topeste,din cand in cand picuram si zeama de lamaie.Dupa aceea adaugam nuca macinata ,cacaoa si faina cernute.Omogenizam si turnam...

Briose cu budinca de vanilie

In Prajituri la 17 Feb 2015

Briose : Am pus in robot ouale,zaharul si esenta si am mixat pana zaharul s-a topit.Apoi am adaugat iaurtul si am mai mixat cca 5 min.La final am adaugat faina amestecata cu cacaoa si praful de copt,toate cernute.Am uns formele de silicon cu ulei si am pus in forme o lingura de compozitie.Am...

Prajitura cu gem asortat ( by Motan)

In Dulciuri la 12 Feb 2015

Aluat : Margarina la temperatura camerei impreuna cu 200 g zahar,3 galbenusuri si oul intreg  si coaja de lamaie,se mixeaza bine,apoi se adauga praful de copt si faina.Se obtine un aluat nici moale nici tare care se imparte in doua parti egale,intr-una se adauga zaharul vanilat,in...

Fursecuri cu bezea

In Dulciuri la 6 Feb 2015

Bezele : Albusurile cu praful de sare le mixam pana nu mai pica de pe tel.apoi incepem sa adaugam zaharul  cate 50 g si mixam 10 min,apoi iar 50 g si mixam 10 min,pana terminam tot zaharul,Apoi adaugam lingurita de otet,mixam  si la final amidonul alimentar.N-am vrut sa obtin o bezea...

Placinta cu telemea de vaca

In Dulciuri la 2 Feb 2015

Aluat : Intr-un castron punem osanza ( osanza a fost topita si apoi racita),zaharul, praful de sare, ouale si omogenizam bine, apoi adaugam amoniacul stins cu zeama de lamaie. La final adaugam faina cat sa putem modela aluatul. Luam o forma rotunda ( am folosit un vas rotund de ceramica)...

Rulada cu zmeura

In Dulciuri la 31 Ian 2015

Rulada : Mai intai topim margarina si o lasam sa se raceasca.Albusurile cu un praf de sare le mixam bine,apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea tare.Apoi adaugam galbenusurile,omogenizam.Turnam in fir margarina topita si racita nu pana se incheaga,amestecam incet,pana...

Desert rapid

In Dulciuri la 25 Ian 2015

Aluatul il desfacem, si il ungem cu ulei de masline.Separat amestecam marmelada cu un pic de lapte si nuca macinata.Eu m-am jucat cu niste forme,dar puteti sa le faceti si sub forma de cornulete.Cu ajurorul formei am facut niste margarete,in mijloc am pus marmelada si patru petale le-am lipit...

Tort colorat

In Torturi la 22 Ian 2015

Blat : Albusurile cu un praf de sare le mixam bine,pana nu mai cad de pe tel.Galbenusurile cu zaharul le mixam pana se topeste zaharul,adaugam bananele si ciocolata maruntita fin,se omogenizeaza.Apoi se adauga faina si nuca si la final albusurile,avand grija sa amestecam cu miscari lente de...

Fursecuri fragede

In Dulciuri la 18 Ian 2015

Aluatul : Margarina la temperatura camerei o mixam pana devine spumoasa,apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si continuam sa mixam pana se topeste zaharul.Adaugam oul intreg mixam 1/2 min,apoi galbenusurile unul cate unul,mixand dupa fiecare cate 1/2 min.Amidonul si faina le amestecam si...

Budinca de cous cous

In Dulciuri la 14 Ian 2015

Mai intai punem la caramelizat 70 g zahar tos intr-un vas de yena cu diametrul de 17 cm,dupa ce s-a topit zaharul il intindem pe toata suprafata vasului si lasam sa se raceasca.Apoi punem la fiert cous cous-ul cu laptele si zaharul vanilat,dupa ce a fiert il lasam sa se raceasca cca 10 min,apoi...

Afisate 691 - 720 din 1046 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Masa, chiuveta si dulapurile sunt mereu pline de vase murdare. Le pui deasupra cate un strat consistent de sare, sa nu se strice, si ai rezolvat problema. Le speli saptamana viitoare.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos pentru nachos - Delicios și ușor de făcut

pe 10.01 la 09:15

Mini cheesecake - Desertul fin și delicios

pe 10.01 la 09:10

Salată de crudități - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.01 la 08:49

Covridog cu aluat de casa - Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

pe 09.01 la 15:31

Chifteluțe cu sos de maioneză și ceapă - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.01 la 10:13

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]