Tort cu bezea caramelizata

de Bunica in Torturi, 11 Iun 2013 | 21554 vizualizari

 

Tortul cu bezea caramelizata si Ceva fin de la Delaco este facut pentru ziua Irinei.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura cacao
  • 3 linguri faina
  • 1/2 fiola vanilie
  • Mousse de caramel by Gabi
  • 1 plic geletina
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar caramelizat
  • 1 lingura nes
  • 1 lingura amidon
  • 200 ml frisca lichida
  • Crema cu Ceva fin de la Delaco
  • 1 cutie branza cu smantana "ceva fin"
  • 200 ml. frisca lichida
  • 1 plic gelatina
  • 500 g iaurt
  • 159 g. zahar farin
  • Siropul
  • 1 lingura zahar+50 ml. apa+arome
  • Bezea caramelizata
  • 4 albusuri
  • 4 linguri zahar tos
  • 6 linguri zahar pentru caramelizat
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu bezea caramelizata:

Blatul

Mixam albusurile cu un praf de sare pana stau pe teluri. Adaugam galbenusurile pe rand, apoi zaharul mixand in continuare. Cand s-a topit zaharul se adauga cacao, apoi faina amestecand cu o lingura de lemn usor de jos in sus pana la incorporarea completa. Intreaga compozitie se toarna intr-o cratita tapetata cu faina sau hartie de copt ori putem folosi forma cu inel detasabil.

Se introduce in cuptorul incins pentru 20-25 de minute la temperatura de 175 grade. Se face testul cu scobitoarea. Scotem din cuptor si lasam sa se raceasca. Cand s-a racit il scoate din tava/cratita si-l punem pe platou.

Mousse de caramel by Gabi_d

Gelatina se pune la hidratat in 50 ml. apa. Caramelizam 4 linguri de zahar si stingem cu 200 ml lapte rece. Diluam amidonul in galbenusul de ou si putin lapte amestecand continuu, pana se ingroasa. Oprim focul, adaugam nesul, gelatina si amestecam pana la dizolvarea completa. Racim bine si amestecam cu frisca mixata.

Crema cu" Ceva fin"de la Delaco

Intai punem gelatina la hidratat in 50 ml. apa. Se amesteca baranza cu smantana cu zaharul si iaurtul de capsuni. Adaugam gelatina si frisca batuta. Amestecam pana la omogenizare.

Sirop

Fierbem 1 lingura de zahar +50 ml apa pana la topirea zaharului. Lasam sa se raceasca si adaugam estenta de vanilie.

Bezea caramelizata:

Cele 4 albusuri+4 linguri zahar le mixam pana stau pe teluri. Caramelizam 5 linguri zahar. Turnam caramelul fierbinte peste bezea batand in continuare pana la omogenizarea completa. Lasam putin sa se racoreasca si ornam.

Asamblare:

Blatul se taie in doua. Pe un platou punem o parte din blat, insiropam, adaugam moussul de caramel si dam la frigider pentru jumatate de ora. Scoatem platoul adaugam crema cu ceva fin, nivelam si dam la frigider pentru 3-4 ore. Deasupra se pune si a doua parte de blat si insiropam usor. Dam la frigider pana dimineata cand ornam cu bezea caramelizata.

Fiecare orneaza dupa dorinta.

 

TIPS-URI

1

La blaturi eu nu incerc cu scobitoarea ,ci cand se desprinde de pe margini.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu bezea caramelizata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si caramel