Mancarica de cartofi cu masline pentru pranz este gata.Poftiti la masa!
Ceapa se curata,spala si se toaca marunt.
Punem pe foc o cratita cu apa, 200 ml, si cand incepe sa fiarba adaugam ceapa.
O lasam la inabusit 10 minute.
Cartofii curatati, spalati, taiati in cuburi ii adaugam peste ceapa.
Se adauga inca 200 ml apa.
Lasam la fiert circa 15-20 minute.
Punem uleiul de masline, iar dupa 10 minute sucul de rosii si foaia de dafin.
In acest timp fierbem maslinele, pana dau 2-3 clocote.
Adaugam maslinele, sarea si busuiocul. Lasam sa fiarba inca 2-3 minute si stingem focul.
Se adauga mararul tocat.
Se serveste cu salata verde sau muraturi.
1
Ceapa se poate taia si solzisori,cum va este mai usor.
2
Cui nu-i plce mararul poate pune patrunjel.