Bunica

7

Bucataras
Top-Chef

Bucuresti

Bucataras din 18.12.2008

RETETE686
PRIETENI123
Retete

Medalion de somon cu sos gremolada

In Somon la 12 Oct 2013

Amesteca ingredientele pentru marinat pestele,unge pestele si pune-l intr-un vas acoperit pentru o ora. Intre timp ocupa-te de sosul gremolada. Patrunjelul se spala,se taie marunt. Usturoiul se curata si se spala. Rade lamaia,apoi stoarge zeama. Intr-un blender se amesteca toate...

Clatite cu toping de caramel

In Dulciuri la 12 Oct 2013

Intr-un vas de mixer se pun toate ingredientele . Se mixeaza bine.Lasam la odihnit circa 10 minute. Intr-o tigaie nonaderenta coacem clatitele. Luam cu polonicul din compozitie si turnam in tigaia incinsa. Cand se rumenesc pe margine le intoacem. Lasam sa se raceasca si le umplem...

Pizza light

In Pizza la 9 Oct 2013

Blat Faina se pune intr-un vas pentru framantat. In mijlocul fainii se face un loc in care se pun:sarea,zaharul,uleiul drojdia si apa calda. Se framanta pana la incorporare si se lasa la dospit o jumatate de ora. Intre timp se pregatesc topingurile. Ardeiul si rosiile se feliaza ....

Cascaval pane

In Aperitive / Garnituri la 7 Oct 2013

Intr-o tigaie punem la incins uleiul. Ouale se bat intr-un castron. Cascavalul taiat felii se da prin faina,ou,faina,ou si pesmet. Se pun feliile de cascaval in uleiul incins. Se prajesc pe ambele parti. Cand sunt frumos rumenite se scot pe un servetel absorbant. Se servesc...

Bruschete cu rosii si somon

In Aperitive / Garnituri la 7 Oct 2013

Cornurile se taie in felii subtiri. Luam tava aragazului si o tapetam cu hartie de copt. Asezam feliile de cornuri in tava.le stropim cu ulei.saram ,piperam,rasnim usturoiul si ierburile si le bagam i cutorul incins la 150 grade. Lasam la cuptor circa 10 minute,pana se rumenesc usor pe...

Pasta de "Rizeafca"

In Peste la 3 Oct 2013

Pestele se spala,i se taie capul si se eviscereaza. Intr-o cratita de 1 l. se pune pestele si celelalte ingrediente. Se fierbe la foc iute pana incepe sa clocolteasca ,apoi la foc mic o ora si jumatate. Se lasa sa se raceasca ,se pune in blender si se mixeaza pana devine o pasta fina....

Saccottini cu trufe

In Paste la 3 Oct 2013

Intr-o tigaie calim  in uleiul de masline incins ceapa tocata marunt. Branza rasa se amesteca bine cu smantana.O punem in tigaie si lasam sa fiarba la foc mic. Pentru gust adaugam la sfarsit usturoiul zdrobit,sare,piper si rozmarin. Intr-o oala de 3l. punem la fiert 2,500 l. apa cu...

Pizza cu ton

In Pizza la 2 Oct 2013

Blatul: Intr-un bol se pune faina,drojdia,sare,zahar,ulei si apa calda. Se framanta pana se incorporeaza toate ingredientele  Acoperim aluatul cu  un prosop si-l lasam la dospit 20-30 minute. O tava de marimea30/40 cm. o tapetam cu hartie de copt. Aluatul il punem in...

Prajitura cu mere

In Prajituri la 29 Sep 2013

Blatul: Amestecam ingredientele uscate cu cele lichide. Obtinem un aluat ,care nu se lipeste de maini. Se lasa la dospit pana pregatim tava pentru caramelizarea merelor feliate. Merele se spala si se sterg. Scoate cotorul de la 2 mere si le feliem. Pregatim o tava rotunda mai mare....

Caras la cuptor in sos de vin

In Crap / Caras la 28 Sep 2013

Carasul l-am cumparat curatat si eviscerat. Am spalat bine pestele, l-am crestat pe spate si l-am pus in tava L-am condimentat pe ambele parti. Am turnat vinul,cateva bucatele de lamaie si o rosie taiata rondele, L-am introdus in cuptorul incins la 170 grade pentru 30-40 de minute....

Pizza cu blat crocant

In Pizza la 26 Sep 2013

Blat: Faina,oul,uleiul,laptele,apa,sarea si zaharul se amesteca pana se omogenizeaza,obtinandu-se un aluat moale. Se lasa aluatul sa se odihneasca si se pregatesc ingredientele pentru pus deasupra. Intr-o tava cam de dimensiunile 22/32cm punem hartie de copt. Se unge hartia cu putin...

Creier pane cu paste de orez

In Paste la 21 Sep 2013

Creierul pane vezi reteta http://www.bucataras.ro/retete/creier-pane-24028.html Pentru paste punem la fiert apa intr-o cratita. Adaugam putina sare si cand fierbe apa in clocot punem pastele. Le fierbem 5 minute. Pastele se scurg si se trec printr-un jet de apa rece. Intr-un wok...

Gem de merisoare

In Dulceata / Gem la 20 Sep 2013

Pasta de merisoare se pune intr-o cratita. Se toarna zaharul peste ea . Punem la fiert pa flacara mare pentru 10 minute,apoi se fierbe la foc potrivit inca 10 minute. La sfarsit se pune zeama de la jumatatea de lamaie. Se pune in borcane fierbinte . Borcanele se invelesc cu o...

Sandwich fin

In Aperitive / Garnituri la 15 Sep 2013

Chifla se taie in doua. Fiecare jumatate se unge cu branza cu mucegai. Se spala strugurele si se iau boabele de pe ciorchine. Peste branza se pun boabe de strugure,stafide si samburi de migdale. Se consuma alaturi de un coniac fin.  

Crema cu branza Ceva fin si zmeura

In Dulciuri la 15 Sep 2013

Gelatina se pune la hidratat conform instructiunilor de pe plic. Frisca se bate pana sta pe teluri. Branza se amesteca impreuna cu mierea ,zaharul vanilat si gelatina hidratata. Toate acestea se amesteca impreuna cu frisca. Vasele in care punem crema le imbracam pe interior cu folie...

Piept de porc aromat

In Porc la 15 Sep 2013

Marinata: se amesteca otetul balsamic ,baza Mirodenia (Fuchs) si cimbru. Pieptul de porc se spala si se pune la macerat pentru 1-2 ore in marinata pregatita anterior. Dupa acest timp se pune intr-o tava pieptul de porc ,zeama lasata,usturoiul  si vinul. Se da la cuptorul preincalzit...

Spaghete cu cascaval si pulpe de pui

In Spaghete la 15 Sep 2013

Spaghetele se pun la fiert uramand instructiunile de pe pachet. Pulpele se spala se taie in bucati mici,sareaza,pipereaza si se pun la prajit in dry-cooker. Cascavalul se rade. Cand spaghetele sunt fierte ,se strecoara,se pun intr-un castron se amesteca impreuna cu untul si cascavalul...

Aripioare de pui picante cu dovlecel

In Pui la 15 Sep 2013

Dovlecelul se curata,se spala,se taie rondele si se prajesc in tigaia dry-cooker Aripioarele se spala,se sterg cu servetele absorbante,se adauga Baza  Mirodenia,si se freaca cu ardei iute. Se pun in aceeasi tigaie la prajit . Se scot pe farfurie. Se aseaza dupa dorinta si...

Ciorba de pui a la grec

In Ciorbe la 15 Sep 2013

Puiul se spala si se portioneaza. Se pune la fiert intr-o cratita de 5 l. Dupa ce a dat 2-3 clocote se arunca apa in care a fiert si se pune in alta apa la fiert,in care punem si bucatile de pui. Legumele se spala, se toaca marunt si se pun peste carnea de pui la fiert. Cand carnea...

Ketchup

In Conserve la 27 Aug 2013

Rosiile spalate se dau prin masina de tocat cu separator. Ardeiul se spala,se curata de cotoare ,nervuri si seminte . Se dau tot prin masina de tocat cu separator. Intreaga compozitie se pune intr-o oala de 5 l. la fiert. Se fierbe pana obtinem consistenta dorita de fiecare....

Mancare cu dovlecei si ardei copt

In Mancaruri de post la 23 Aug 2013

Ardeii se pun la copt.(eu am avut ardeiul copt) Dovlecelul se curata de coaja,se spala si se taie rondele. Il punem la prajit in tigaia Dyr Cooker. Ceapa se curata,se spala si se taie marunt. Intr-o cratita potrivita pentru 3 portii si pune o ceasca de apa(cam 200 ml.) Punem ceapa...

Cimbru pentru iarna

In Conserve la 23 Aug 2013

Cimbrul se spala,se sterge cu un prosop si se pune la uscat intr-un loc umbros si aerisit. Dupa cam 14 zile se iau crengutele,se freca intre palme. Tulpinile se dau de-o parte. Se pune praful obtinut intr-un borcan si se pastreaza in camara.

Mic dejun cald

In Aperitive / Garnituri la 21 Aug 2013

Intr-un castron se amesteca oul,faina,sarea,praful de copt si uleiul. Forma din ceramica se unge cu putin ulei. Intreaga compozitie se toarna in forma,iar deasupra se pun muschiul de porc taiat felii subtiri si cascavalul ras. Se orneaza cu 3 felii de ardei si se da la cuptorul...

Fasole pastai pentru iarna

In Conserve la 27 Iul 2013

Fasolea se curata rupandu-se capetele. Se spala si se pune la fiert intr-o oala. Se lasa 5 minute la fiert dupa ce incepe sa clocoteasca. Dupa ce a fiert se scoate in apa rece,apoi se lasa la scurs. Se pun pastaile in pungi si se baga in congelator.

Pizza

In Pizza la 21 Iul 2013

Pentru inceput pregatim blatul. Punem ,intr-un castron,faina(300g)si adaugam laptele cald,zaharul,sarea ,uleiul,drojdia si framantam  pana obtinem in aluat care nu se lipeste de mana.Daca este nevoie (si sigur este)adaugam faina.Eu l-am framantat cu mana.Lasam sa se odihneasca 20 min....

Puricei in tigaie

In Aperitive / Garnituri la 18 Iul 2013

Mamaliga se marunteste cu ajutorul furculitei. Intr-o tigaie punem uleiul la incins si apoi mamaliga. Lasam la prajit cam 5 minute mestecad sa nu se lipeasca. Intr-un castron batem ouale si le turnam peste mamaliga. Cand ouale s-au intarit punem branza deasupra si lasam pe foc 2-3...

Prajitura cu iaurt si piersici

In Prajituri la 15 Iul 2013

Piersicele se spala ,se sterg si se taie in felii subtiri. Intr-un vas de mixer se pun toate ingredientele (Oua,ulei,zahar,faina,iaurt,zaharul vanilat si praful de copt). Se mixeaza pana se omogenizeaza. O tava(una de tarta)se unge cu putin  ulei,se presara cele 2 linguri de zahar...

Vinete cu bacon si cascaval la cuptor

In Mancaruri cu carne la 14 Iul 2013

Vanata se feliaza rondele ,sareaza si se lasa 10-15 min. Spalam dondelele de vanata,le tamponam cu un prosop absorbant si le coacem in tigaia dry cooker. Cascavalul se rade. Baconul se taie felii subtiri. OUngem cu unt o foerma termorezistenta si asamblam:strat de vinete,bacon...

Ardei umpluti cu orez

In Mancaruri de legume la 9 Iul 2013

Preparam intai umplutura . Luam o tigaie antiaderenta si punem uleiul. Nu lasam uleiul sa inceapa sa fumege. Ceapa se curata,spala si toaca marunt. O punem in tigaie si-i dam un praf de sare. Morcovul se curata,spala si se da pe razatoarea mica. Il adaugam peste ceapa si...

Pepene cu crema de branza Ceva fin de la Delaco

In Dulciuri la 8 Iul 2013

Se taie o bucata de pepene. Se decupeaza partea fara samburi sau se curata de samburi. Se unge cu crema de branza. Se aseaza bucatile de pepene una peste alta

Afisate 361 - 390 din 686 retete    

Postari recente

publicat la 20.03.2022

Ciorba de fasole verde cu soia

publicat la 17.03.2022

Ghiveci de legume cu soia

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Esti fierbinte!Tu trebuie sa fii cauza incalzirii globale.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]