Ceapa se curata se spala ,se toaca marunt si se pune la calit in ulei.
Cand devine sticloasa se adauga ciupercile saplate,curatate si tocate.
Se calesc impreuna timp de 10 minute,apoi se adauga pasta de tomate.
Dupa ce fierb impereuna inca 10 minute ,adaugam Baza Mirodenia, adaugam...
Ceapa si feniculul se taie julien si se pun la inabusit in ulei.
Cand au devenit sticloase se adauga vinul si smantana.
Se lasa sa dea cateva clocote(pana se evapora vinul si sosul se ingroase)
Se asezoneaza cu sare,piper si busuioc sau cimbru.
Pastele se pun la fiert in apa cu...
Intr-un vas de framantat se pune faina,faci putin loc si pui drojdia zaharul,sarea,uleiul si apa calda.
Se obtine un aluat elastic.
Lasi la dospit circa o ora.
Rupi bucati din aluat ,framanti putin si intinzi cu sucitorul.
Pe o parte a aluatului pui o bucata bacon si o bucata de...
Intr-un vas de framantat pune faina.
In mijlocul ei fa un loc ca o gropita si pune drojdia,un praf de sare,uleiul,apa calda,zaharul si zaharul vanilat.
Framanta ingredientele pana obtii un aluat care nu se lipeste de maini.
Lasa aluatul sa se odihneasca in timp ce speli merele si le razi...
Inelele de calamar decongelate se prajesc in ulei.
Gnocchi se pun la fiert in apa cu sare.
Cat se fierb ,se pregateste sosul de iauurt.
Usturoiul se curata,se piseaza cu sare dupa gust si se amesteca impreuna cu iaurtul si mararul tocat marunt.
Dupa ce calamarul este prajit si...
Prazul tocat marunt se caleste in 2 linguri ulei de masline.
Peste el, se pune la calit carnea tocata.
Caleste pana carnea se albeste.
Asezoneaza cu sare,piper,praf de ghimbir ai lasa la racit.
Dupa ce compozitia de carne s-a racit umpli rulourile de cannelloni.
Sosul :
Untul...
Pastele se pun la fiert in apa cu sare timp de 5-7 minute dupa ce dau in clocot.
Punem pastele in strecuratoare si le lasam la scurs.
Uleiul se pune la incins.In tigaia cu ulei se pune la calit usturoiul tocat marunt si patrunjelul spalat si tocat marunt.
Dupa 5 minute se...
Prazul curatat ,spalat se toaca marunt se pune la calit in uleiul incins.
Morcovul curatat,spalat se rade pe razatoarea mica si se pune la calit peste praz.
Orezul spalat,scurs se adauga peste praz si morcov calind cateva minute.
Dupa 5 minute peste orez se pun 200 ml. apa calda si se...
Otetul balsamic,condimentele pentru peste,busuiocul,menta,piperul si vinul se amesteca.
Pestele spalat se pune intr-un si se toarna peste el marinata.
Lasa la frigider o ora ,pentru a se intrepatrunde aromele.
Dupa o ora pestele se pune la prajit in tigaia dry cooker cate 3-4 minute pe...
Pastele se curata,eviscereaza, spala ,usuca cu servetele absorbant.
Se taie in doua pe lungime.
Tigaia dry cooker se pune la incins.
Punem pestele in tigaie ei-l lasam cate4-5 minute pe fiecare parte.
Gnochii se pun la fiert in apa cu sare timp de 2 minute.
Se scot intr-o...
Cartofii se curata ,spala ,taie in cuburi si se pun la fiert in apa cu sare.
Castravetii se taie in cuburi mici si se pun la scurs intr-o strecuratoare.
Ceapa se taie julien ,sareaza ,se pune intr-un castron turnand 2 linguri otet peste ea.
Cand cartofii s-au fiert ii scurgem,amestecam...
Merisoarele si stafidele se pun la hidratat in vin alb dulce sau coniac.
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana stau pe teluri.
Mixand in continuare adaugam zaharul cate o lingura.
Scoatem telurile si folosim o spatule.
Adaugam uleiul...
Pentru inceput se face marinata din:cimbru,busuioc,oregano,sare ,piper ,zahar si 50 ml.vin.
Se amesteca bine si se lasa 10 minute sa se patrunda aromele.
Ceapa curatata ,spalat si taiata julien si pine la calit cu o lingura de ulei.
Cand ceapa este translucida se toarna marinata...
Ceapa curatata,saplata si tiata julien se pune la inabusit in apa cu o lingura de ulei.
Cartoful curatat spalat si taiat cuburi se adauga peste ceapa.
Cand cartoful este aproape fiert adaugam vanata si dovlecelul taiat rondele.
Lasam sa fiarba 10 minute ,apoi adaugam ardeiul copt taiat...
Cotletul spalat, sters, se pune la marinat intr-un vas si se lasa la rece pentru cel putin o ora.
Se scoate din marinata, unge cu uleiul de masline,se pune intr-un vas ceramic ,toarna marinata peste el si se da la cuptorul incins la 150 grade pentru o ora.
In caz ca scade lichidul se...
Pentru inceput caramelizam 3 linguri de zahar in cratita pe care o vom folosi.
Zaharul il caramelizam la foc mic pentru a evita arderea.Sfat!Nu plecati de langa aragaz!!!
Cu zaharul caramelizat tapetam peretii si fundul cratitei.Lasam la racit.
Albusurile se mixeaza bine cu un praf de...
Pieptul de pui se spala si se pune la fiert.
Cartofii se curata,taie cubulete si se pun la fiert.
Castravetii se spala si se toaca marunt.
Cat timp fierb cartofii si carnea facem maioneza .
Oul se fierbe tare (7 minute de cand l-ai pus la fiert).
Intr-un vas de mixer se pune...
Cartoful se curata,spala,taie in 8 si se pune la fiert.
Este fiert cand intra furculita in el.
Cand este fiert se paseaza si se amesteca impreuna cu untul si laptele.
Carnea se pune la fript in Dry cooker cate 3-4 minute pe fiecare parte.
Cand este fripta se sacote din tigaie ,se...
Pestele se spala,eviscereaza ,taie capetele si cozile si speli bine interiorul.
Ceapa rosie se curata,spala si taie rondele.
Intr-un vas termorezistent si pune o lingura ulei de masline,se aseaza ceapa pe tot fundul vasului,adauga lingura de suc de rosii si vinul.
Pune pestele...
Pentru inceput curatam usturoiul si il pisam.
Fleica se spala,sterge si subtiaza.
Fiecare bucata in parte se unge cu usturoi ,apoi se sareaza (cu sare din belsug)
Asezam bucatile de carne una peste alta intr-un castron pe care il acoperim cu folie alimentara si dam la frigider pentru 24...
Untul se mixeaza pana devine spuma.
Adauga pe rand cele doua oua mixand in continuare.
In aceasta compozitie se pune laptele,apa minerala si nuca mixand pana la omogenizare.
Faina se amesteca bine in compozitie ,sa nu faca,cocoloase.
Compozitia se imparte in doua.O parte se amesteca...
Bucatile de iepure spalate sunt puse in marinada formata din apa si otet pentru o ora.
Se scot se spala si se pun la fiert intr-o cratita de 3 l.
Apa se pune cat sa acopere carnea cu 2 cm.
In timp ce fierbe se ia spuma formata.
Ceapa se curata,spala si toaca marunt.
Se pune in...
Feliile de paine se taie in 4.
Oul fiert tare,se curata si se taie in rondele.
Rosia spalata se tale rondele subtiri.
Asamblare:felia de paine,oul,rosia si branza "Aperifarais"
Se aranjeaza pe farfurie si se orneaza cu un fie de marar si cu ce doriti.
Faina cernuta se pune intr-un vas incapator ,pentru framantat.
In mijlocul fainii se face un loc in care se pun:cartofii fierti si rasi pe razatoarea mica,uleiul,sarea,zaharul drojdia si apa.
Framanta un aluat elastic.
Acopera aluatul cu un prosop curat si lasa la dospit 40-50 minute....
Pieptul de pui se subtiaza cu ajutorul cutitului, sa fie cat mai subtire.
Saram, piperam si punem intr-un caston pentru marinat. Peste carne turnam vinul alb-150 ml. Dam la rece 1 ora.
Se scoate carnea de pui, se presara cu baza Mirodenia, verdeturi italiene, praf de usturoi si chili....
Faina cernuta se pune intr-un vas de framantat.
In mijlocul ei punem iaurtul,apa sare ,zahar,ulei si drojdie.
Se framanta un aluat elastic.
Se acopera vasul cu un prosop si se lasa la dospit.
Dupa ce s-a dospit se rup bucati cat o chifla ,se framanta putin si se pu in tr-o tava...
Carnea se amesteca cu: ceapa tocata marunt,cartoful fiert si pasat,oul,patrunjelul tocat,baza Mirodenia.
Se fac chiftelele rotunde.
Rupe din aluat o bucat cat o minge de tenis.Intinde aluatul pe masa de lucru sub forma rotunda sau patrata.In mijloc pune chifteluta si acopera cu marginile....
Bucata de carne se taie in 2 sau 3 parti (dupa cat e vasul in care pui la fiert).
Se pune in vasul de fiert.
Adauga vin,apa,foile de dafin,sare si piper.
Se fierbe la foc moale pana intra usor furculita in carne.
Intre timp se curata si piseaza usturoiul.
Se face un mujde foarte...
Ficatul se tine in apa 20-30 minute pentru a iesi sangele din el.
Se pune intr-un castron si se toarna 200 ml. lapte lasandu-se jumatate de ora.
Dupa ce a stat in lapte,se taie bucati,se da prin faina si se prajeste intr-o tigaie in care ai incins uleiul.Se intoarce pe ambele parti,avand...
Osul de curcan si spala si se pune la fiert.
Pentru a incapea in oala l-am spart in 3.
Am folosit o oala de 5 l.Apa din oala a acoperit osul si inca 5 cm. deasupra.
Dupa ce a dat in clocot am aruncat prima apa.
L-am pus iar la fiert ,dar punand apa calda.
Dupa 15 min. de la...
Tocanita de ciuperci
Ceapa se curata se spala ,se toaca marunt si se pune la calit in ulei. Cand devine sticloasa se adauga ciupercile saplate,curatate si tocate. Se calesc impreuna timp de 10 minute,apoi se adauga pasta de tomate. Dupa ce fierb impereuna inca 10 minute ,adaugam Baza Mirodenia, adaugam...
Paste cu sos de fenicul
Ceapa si feniculul se taie julien si se pun la inabusit in ulei. Cand au devenit sticloase se adauga vinul si smantana. Se lasa sa dea cateva clocote(pana se evapora vinul si sosul se ingroase) Se asezoneaza cu sare,piper si busuioc sau cimbru. Pastele se pun la fiert in apa cu...
Portofele cu bacon si cascaval "Delaco"
Intr-un vas de framantat se pune faina,faci putin loc si pui drojdia zaharul,sarea,uleiul si apa calda. Se obtine un aluat elastic. Lasi la dospit circa o ora. Rupi bucati din aluat ,framanti putin si intinzi cu sucitorul. Pe o parte a aluatului pui o bucata bacon si o bucata de...
Prajitura cu mere (de post)
Intr-un vas de framantat pune faina. In mijlocul ei fa un loc ca o gropita si pune drojdia,un praf de sare,uleiul,apa calda,zaharul si zaharul vanilat. Framanta ingredientele pana obtii un aluat care nu se lipeste de maini. Lasa aluatul sa se odihneasca in timp ce speli merele si le razi...
Inele de calamar cu gnocchi si sos de iaurt
Inelele de calamar decongelate se prajesc in ulei. Gnocchi se pun la fiert in apa cu sare. Cat se fierb ,se pregateste sosul de iauurt. Usturoiul se curata,se piseaza cu sare dupa gust si se amesteca impreuna cu iaurtul si mararul tocat marunt. Dupa ce calamarul este prajit si...
Cannelloni cu carne de pui
Prazul tocat marunt se caleste in 2 linguri ulei de masline. Peste el, se pune la calit carnea tocata. Caleste pana carnea se albeste. Asezoneaza cu sare,piper,praf de ghimbir ai lasa la racit. Dupa ce compozitia de carne s-a racit umpli rulourile de cannelloni. Sosul : Untul...
Fructe de mare cu paste de orez
Pastele se pun la fiert in apa cu sare timp de 5-7 minute dupa ce dau in clocot. Punem pastele in strecuratoare si le lasam la scurs. Uleiul se pune la incins.In tigaia cu ulei se pune la calit usturoiul tocat marunt si patrunjelul spalat si tocat marunt. Dupa 5 minute se...
Orez cu praz si masline
Prazul curatat ,spalat se toaca marunt se pune la calit in uleiul incins. Morcovul curatat,spalat se rade pe razatoarea mica si se pune la calit peste praz. Orezul spalat,scurs se adauga peste praz si morcov calind cateva minute. Dupa 5 minute peste orez se pun 200 ml. apa calda si se...
Somon marinat cu legume sote
Otetul balsamic,condimentele pentru peste,busuiocul,menta,piperul si vinul se amesteca. Pestele spalat se pune intr-un si se toarna peste el marinata. Lasa la frigider o ora ,pentru a se intrepatrunde aromele. Dupa o ora pestele se pune la prajit in tigaia dry cooker cate 3-4 minute pe...
Biban cu gnocchi
Pastele se curata,eviscereaza, spala ,usuca cu servetele absorbant. Se taie in doua pe lungime. Tigaia dry cooker se pune la incins. Punem pestele in tigaie ei-l lasam cate4-5 minute pe fiecare parte. Gnochii se pun la fiert in apa cu sare timp de 2 minute. Se scot intr-o...
Salata de cartofi cu ton
Cartofii se curata ,spala ,taie in cuburi si se pun la fiert in apa cu sare. Castravetii se taie in cuburi mici si se pun la scurs intr-o strecuratoare. Ceapa se taie julien ,sareaza ,se pune intr-un castron turnand 2 linguri otet peste ea. Cand cartofii s-au fiert ii scurgem,amestecam...
Chec cu stafide si merisoare
Merisoarele si stafidele se pun la hidratat in vin alb dulce sau coniac. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana stau pe teluri. Mixand in continuare adaugam zaharul cate o lingura. Scoatem telurile si folosim o spatule. Adaugam uleiul...
Piept de pui umplut cu ceapa caramelizata si ciuperci
Pentru inceput se face marinata din:cimbru,busuioc,oregano,sare ,piper ,zahar si 50 ml.vin. Se amesteca bine si se lasa 10 minute sa se patrunda aromele. Ceapa curatata ,spalat si taiata julien si pine la calit cu o lingura de ulei. Cand ceapa este translucida se toarna marinata...
Ghiveci cu ardei copt
Ceapa curatata,saplata si tiata julien se pune la inabusit in apa cu o lingura de ulei. Cartoful curatat spalat si taiat cuburi se adauga peste ceapa. Cand cartoful este aproape fiert adaugam vanata si dovlecelul taiat rondele. Lasam sa fiarba 10 minute ,apoi adaugam ardeiul copt taiat...
Cotlet de manzat in sos de vin
Cotletul spalat, sters, se pune la marinat intr-un vas si se lasa la rece pentru cel putin o ora. Se scoate din marinata, unge cu uleiul de masline,se pune intr-un vas ceramic ,toarna marinata peste el si se da la cuptorul incins la 150 grade pentru o ora. In caz ca scade lichidul se...
Tort cu aroma de trandafir
Pentru inceput caramelizam 3 linguri de zahar in cratita pe care o vom folosi. Zaharul il caramelizam la foc mic pentru a evita arderea.Sfat!Nu plecati de langa aragaz!!! Cu zaharul caramelizat tapetam peretii si fundul cratitei.Lasam la racit. Albusurile se mixeaza bine cu un praf de...
Salata de cartofi
Pieptul de pui se spala si se pune la fiert. Cartofii se curata,taie cubulete si se pun la fiert. Castravetii se spala si se toaca marunt. Cat timp fierb cartofii si carnea facem maioneza . Oul se fierbe tare (7 minute de cand l-ai pus la fiert). Intr-un vas de mixer se pune...
Piept de pui cu piure de cartofi
Cartoful se curata,spala,taie in 8 si se pune la fiert. Este fiert cand intra furculita in el. Cand este fiert se paseaza si se amesteca impreuna cu untul si laptele. Carnea se pune la fript in Dry cooker cate 3-4 minute pe fiecare parte. Cand este fripta se sacote din tigaie ,se...
Macrou pe pat de ceapa
Pestele se spala,eviscereaza ,taie capetele si cozile si speli bine interiorul. Ceapa rosie se curata,spala si taie rondele. Intr-un vas termorezistent si pune o lingura ulei de masline,se aseaza ceapa pe tot fundul vasului,adauga lingura de suc de rosii si vinul. Pune pestele...
Rulada aperitiv
Pentru inceput curatam usturoiul si il pisam. Fleica se spala,sterge si subtiaza. Fiecare bucata in parte se unge cu usturoi ,apoi se sareaza (cu sare din belsug) Asezam bucatile de carne una peste alta intr-un castron pe care il acoperim cu folie alimentara si dam la frigider pentru 24...
Prajitura cu gem de capsuni
Untul se mixeaza pana devine spuma. Adauga pe rand cele doua oua mixand in continuare. In aceasta compozitie se pune laptele,apa minerala si nuca mixand pana la omogenizare. Faina se amesteca bine in compozitie ,sa nu faca,cocoloase. Compozitia se imparte in doua.O parte se amesteca...
Mancare de iepure cu masline
Bucatile de iepure spalate sunt puse in marinada formata din apa si otet pentru o ora. Se scot se spala si se pun la fiert intr-o cratita de 3 l. Apa se pune cat sa acopere carnea cu 2 cm. In timp ce fierbe se ia spuma formata. Ceapa se curata,spala si toaca marunt. Se pune in...
Mic dejun cu branza
Feliile de paine se taie in 4. Oul fiert tare,se curata si se taie in rondele. Rosia spalata se tale rondele subtiri. Asamblare:felia de paine,oul,rosia si branza "Aperifarais" Se aranjeaza pe farfurie si se orneaza cu un fie de marar si cu ce doriti.
Paine cu cartofi
Faina cernuta se pune intr-un vas incapator ,pentru framantat. In mijlocul fainii se face un loc in care se pun:cartofii fierti si rasi pe razatoarea mica,uleiul,sarea,zaharul drojdia si apa. Framanta un aluat elastic. Acopera aluatul cu un prosop curat si lasa la dospit 40-50 minute....
Rulouri din piept de pui in sos de rosii
Pieptul de pui se subtiaza cu ajutorul cutitului, sa fie cat mai subtire. Saram, piperam si punem intr-un caston pentru marinat. Peste carne turnam vinul alb-150 ml. Dam la rece 1 ora. Se scoate carnea de pui, se presara cu baza Mirodenia, verdeturi italiene, praf de usturoi si chili....
Paine cu iaurt
Faina cernuta se pune intr-un vas de framantat. In mijlocul ei punem iaurtul,apa sare ,zahar,ulei si drojdie. Se framanta un aluat elastic. Se acopera vasul cu un prosop si se lasa la dospit. Dupa ce s-a dospit se rup bucati cat o chifla ,se framanta putin si se pu in tr-o tava...
Chiftele in paine
Carnea se amesteca cu: ceapa tocata marunt,cartoful fiert si pasat,oul,patrunjelul tocat,baza Mirodenia. Se fac chiftelele rotunde. Rupe din aluat o bucat cat o minge de tenis.Intinde aluatul pe masa de lucru sub forma rotunda sau patrata.In mijloc pune chifteluta si acopera cu marginile....
Kaiser de casa
Bucata de carne se taie in 2 sau 3 parti (dupa cat e vasul in care pui la fiert). Se pune in vasul de fiert. Adauga vin,apa,foile de dafin,sare si piper. Se fierbe la foc moale pana intra usor furculita in carne. Intre timp se curata si piseaza usturoiul. Se face un mujde foarte...
Ficat de porc prajit
Ficatul se tine in apa 20-30 minute pentru a iesi sangele din el. Se pune intr-un castron si se toarna 200 ml. lapte lasandu-se jumatate de ora. Dupa ce a stat in lapte,se taie bucati,se da prin faina si se prajeste intr-o tigaie in care ai incins uleiul.Se intoarce pe ambele parti,avand...
Ciorba de legume cu os de curcan
Osul de curcan si spala si se pune la fiert. Pentru a incapea in oala l-am spart in 3. Am folosit o oala de 5 l.Apa din oala a acoperit osul si inca 5 cm. deasupra. Dupa ce a dat in clocot am aruncat prima apa. L-am pus iar la fiert ,dar punand apa calda. Dupa 15 min. de la...