Se ia un vas ,se unge cu unt.
Jumatatea de penettone se rupe in bucati mai mari si se pun in forma.
Intr-un vas se arde zaharul pana devine auriu.
Peste zaharul caramelizat se toarna laptele cald si se fierbe pana se topeste caramelul si se lasa la racit(trebuie sa fie caldut)
Se...
Pentru inceput se ia o forma de sticla termorezistenta si se unge cu unt.
Panettonele se taie felii si se aseaza in forma.
Crema:
Cele doua oua se mixeaza cu zaharul.
Se adauga amidonul si laptele mixand in continuare.
Intregul continut se toarna iintr-o cartita si se pune pe...
Cateii de usturoiul de taie in doua,iar carnatul se taie rondele. Copanul de curcan spalat se usuca ,cu ajutorul prosoapelor de bucatarie.
Cu ajutorul unui cutit se fac orificii in care se pune cate o jumatate catel de usturoi si in altele bucati de carnat.Cat se poate alternativ.
Se ia...
Pentru inceput am dezosat pulpa de curcan.
Am adaugat baza Mirodenia (Fuchs) carnea de curcan si am lasat-o in vin alb 2-3 ore.
Cat carnea a stat la marinat,am curatat morcovul ,telina, le-am taiat julien,dar mai grosier.Sa nu credeti ca am curatat la astea 2-3 ore.
Dupa aceasta...
Blat:
Ouale impreuna cu zaharul se mixeaza pana stau pe teluri,ca un pandispan. Adauga faina amestecand usor de jos in sus. Forma se tapeteaza cu hartie de copt. Intreaga compozitie se toarna in forma de copt si se introduce in cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 20-25 minute.Testul cu...
Toate ingredientele de porc se spala bine si se pun la fiert intr-o oala de 10 l cu apa.
Se fierb la foc iute pana dau in clocot, se spumuiesc de mai multe ori pentru a iesi aspicul limpede.
Dupa ce au dat in clocot ,adauga foile de dafin,piperul si lasa focul mic pana scade la...
Untul se mixeaza spuma cu zahaul si vanilia(cam 10 minute).
Adauga galbenusul mixeaza in continuare pana la incorporare.
Faina si praful de copt se adauga la sfarsit mixand in continuare.
Cu mana se fac bilute ,de marimea unei nuci,se apasa usor cu degetul in mijloc.
Albusul se...
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se mixeaza spuma tare cu un praf de sare.
Cand albusurile sunt mixate bine(sa intorci vasul si sa nu cada)se adauga zaharul mixand in continuare.
Adauga galbenusurile mixand pentru a se incorpora.
Se adauga faina mestecand usor cu o...
Ardeii se scot din congelator si se lasa la decongelat.
Ceapa se curata,se spala si se toaca marunt.
Intr-o tigaie sau ce vas doriti,se pun la incins 2 linguri ulei.
Ceapa tocata se adauga peste ulei si se lasa pe foc 3-4 minute,dupa care turnam o ceasca apa calda pentru a o inabusi....
Intr-un bol pentru mixer se pune zaharul,uleiul,apa minerala,sucul si coaja de portocala,praful de copt ,bicarbomatul stins cu zeama de lamaie(circa o lingura), zaharul vanilat, marul ras pe razatoarea mica si faina.
Totul se amesteca bine cu mixerul pentru a fi incorporate toate...
Ceapa se curata,se spala si se toaca marunt.
Intr-o cratita se pune uleiul si ceapa impreuna cu o ceasca cu apa ,pentru a se inabusi.
Cand ceapa a devenit sticloasa se adauga fasolea si 250 ml. apa.
Fierbem pana fasolea este fiarta,cam 20 minute.
Se adauga sucul de rosii si lasam la...
Cartofii curatati ,spalati,taiati cubulete se pun la fiert.
Ceapa caratata ,taiata julien se freaca cu sare si se pune otet peste ea.
Gogonelele se taie in doua ,se scurg de zeama si se taie marunt.
Fileul de hering se taie marunt.
Cand cartofii sunt fierti,se scurg de apa in care au...
Somonul pus la marinat pentr 1-2 ore in zeama de lamaie,sare si piper.
Se scoate din vasul in care a fost marinat si se pune la prajit in tigaia Dry Cooker cate 5 minute pe fiecare parte.
Avocado se curata de coaja si se toaca marunt.
Punem avocado intr-un bol si turnam peste el putina...
Intr-un vas pentru framantat se pune faina cernuta.
In mijloc se face o adancitura in care se pun:apa,uleiul,sare,zahar.drojdia si se framanta.
Se lasa la dospit circa o ora.
Intre timp taiem marunt ceapa si maslinele.
Dupa ce aluatul s-a dospit il impartim in 8.
Pe masa de lucru...
Cartofii si morcovul se curata si se pun la fiert.
Cand sunt fierti se dau pe razatoarea cu ochiuri mici.
Ciupercile spalate,curatate le-am dat prin blender.
Ceapa se toaca marunt.
Patrunjelul spalat se toaca marunt.
Toate ingredientele se pun intr-un vas si se amesteca bine....
Se curata toate radacinoasele,se spala si se toaca marunt.
Punem la fiert apa intr-o oala incapatoare,am folosit o oala de 5 l.
Cand apa clocoteste adaugam legumele.
Cand morcovul este fiert se adauga varza tocata fideluta.
Lasam la fiert cam jumatate de ora.Rosiile se dau pe...
Lintea am pus-o la inmuiat de dimineata,schimband apa de doua ori.
Ceapa,morcovul si telina le-am maruntit si le-am pus la inabusit.
Cand ceapa a devenit sticloasa,am adaugat uleiul si o cana de apa,lasand la fiert.
Cand legumele au fost aproape fierte se adauga lintea.
Acoperim...
Toate ingredientele se pun intr-un vas incapator(eu am un lighean in care framant) si se amesteca bine cu o lingura din lemn sau cu mana, incat sa fie omogenizate.
Acoperim vasul cu un prosop curat si lasa la dospit la loc caldut ,circa o ora.
Pregatim formele in care coacem...
Ravioli se pun la fiert in apa clocotita cu sare pentru 8=10 minute.
Ciupercile se taie ,nu foarte marunt.
Intr-o tigaie se pune uleiul cu cei doi catei de usturoi ,se prajeste usturoiul pana devine sticlos,apoi se indeparteaza din tigaie.
Se adauga ciupercile calindu-se cateva minute....
Ouale si zaharul se mixeaza pana se albesc ouale.
Apoi se adauga uleiul ,mixand in continuare.
Cand toate acestea sunt amestecate se adauga pe rand iaurtul,faina cernuta cu praful de copt,nuca ,merisoare,coaja de lamaie.
Compozitia rezultata se toarna intr-o tava ,30/40cm.,tapetata cu...
Chifla se taie in doua.
Ceapa se taie rondele
Rosia taiata rondele.
Ungem cele doua jumatati cu ceva fin ,punem 2 rondele de rosie,saram,piperam,ceapa ,fileul de pastrav,ceapa,rosie si cealalta jumatate de chifla unsa si ea cu branza cu smantana.
Pofta buna!
Bagheta se taie in felii fara sa se patrunda pana jos.
Feliile de bagheta se ung cu "Ceva fin cu smantana"
Intre felii se pun bucati de "Miez de lapte"
Jumatatea de rosie se taie rondele.
Bagheta se decoreaza cu felii de rosie si bucati de jambon.
Iepurele se parleste,se spala,bucateste si se aseza intr-o cratita incapatoare.
Peste el se toarna marinata si se lasa 24 de ore sa se marineze.
Cand se scoate carnea de la marint se impaneaza cu usturoi.
Intr-un vas de lut(pus la inmuiat inainte),se aseaza bucatile de iepure.
Peste...
Ravioli al funghi se pun la fiert intr-o oala de 3 l. cu apa si sare timp de 10 minute.
Ceapa se toaca marunt .
Intr-o tigaie se pun cele 2 linguri de ulei si se caleste ceapa pana devine sticloasa.
Se adauga sucul de rosii si se lasa la fiert timp de 10 minute.
Stingem focul si...
Intai preparam blatul
Intr-un vas punem 250 g. faina si celelalte ingrediente pentru blat.
Se framanta un aluat eslastic.
Il lasam sa se odihneasca si e ocupam de umplutura.
Vinetele se spala,se toaca marunt ,se sareaza si se lasa cam 10 minute.
Ceapa se toaca marunt si se...
Intr-o oala de 5 l. se pun la fiert 2l. apa+o lingurita sare.
Varza se toaca subtire sau se da prin robot.
Cand apa clocoteste punem varza taiata.
In timp ce taiem varza o punem la fiert.
Adaugam ceapa si ardeiul tocate marunt,uleiul,foile de dafin, crengutele uscate de cimbru si...
Laptele se incalzeste putin.
In laptele cald se adauga zaharul si drojdia.Se lasa sa se odihneasca 5 min.,apoi se adauga faina,apa, sarea uleiul si galbenusul de ou.
Se framanta pana se obtine un aluat elastic.
Punem vasul la loc caldut si lasam aluatul sa se dospeasca.
Branza se da...
Chifla se taie in jumatate.
O jumatate se unge cu crema de branza.
Rosia se taie si se formeaza buburuza.
Maslinele se taie marunt pentru a decora aripile.
Se decoreaza cu frunza de patrunjel.
Faina se pune intr-un bol,facandu-se un loc in mijloc.
Drojdia,sarea,zaharul uleiul, si apa calduta se adauga si se framanta usor.
Cand toate ingredientele au fost incorporate ,se adauga mixul de seminte,faramantand pentru incorporarea lor.
Lasa aluatul la dospit pana isi dubleaza...
Sarea ,piperul si rozmarinul se amesteca.
Se ia bucata de somon,se pudreaza cu acest amestec si se lasa cateva ore la frigider.
Intr-o tigaie antiaderenta se pune pestele si 50 ml. vin.
Se pune capacul ,lasandu-se la fiert cate 3-4 minute pe fiecare parte.
Apoi se adauga uleiul si se...
Panettone pudding cu crema caramel
Se ia un vas ,se unge cu unt. Jumatatea de penettone se rupe in bucati mai mari si se pun in forma. Intr-un vas se arde zaharul pana devine auriu. Peste zaharul caramelizat se toarna laptele cald si se fierbe pana se topeste caramelul si se lasa la racit(trebuie sa fie caldut) Se...
Panettone pudding cu vanilie
Pentru inceput se ia o forma de sticla termorezistenta si se unge cu unt. Panettonele se taie felii si se aseaza in forma. Crema: Cele doua oua se mixeaza cu zaharul. Se adauga amidonul si laptele mixand in continuare. Intregul continut se toarna iintr-o cartita si se pune pe...
Copan impanat cu usturoi si carnat de casa in vas roman
Cateii de usturoiul de taie in doua,iar carnatul se taie rondele. Copanul de curcan spalat se usuca ,cu ajutorul prosoapelor de bucatarie. Cu ajutorul unui cutit se fac orificii in care se pune cate o jumatate catel de usturoi si in altele bucati de carnat.Cat se poate alternativ. Se ia...
Pulpa de curcan umpluta cu legume
Pentru inceput am dezosat pulpa de curcan. Am adaugat baza Mirodenia (Fuchs) carnea de curcan si am lasat-o in vin alb 2-3 ore. Cat carnea a stat la marinat,am curatat morcovul ,telina, le-am taiat julien,dar mai grosier.Sa nu credeti ca am curatat la astea 2-3 ore. Dupa aceasta...
Tort alb
Blat: Ouale impreuna cu zaharul se mixeaza pana stau pe teluri,ca un pandispan. Adauga faina amestecand usor de jos in sus. Forma se tapeteaza cu hartie de copt. Intreaga compozitie se toarna in forma de copt si se introduce in cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 20-25 minute.Testul cu...
Piftie de porc
Toate ingredientele de porc se spala bine si se pun la fiert intr-o oala de 10 l cu apa. Se fierb la foc iute pana dau in clocot, se spumuiesc de mai multe ori pentru a iesi aspicul limpede. Dupa ce au dat in clocot ,adauga foile de dafin,piperul si lasa focul mic pana scade la...
Fursecuri cu nuci si gem de merisoare
Untul se mixeaza spuma cu zahaul si vanilia(cam 10 minute). Adauga galbenusul mixeaza in continuare pana la incorporare. Faina si praful de copt se adauga la sfarsit mixand in continuare. Cu mana se fac bilute ,de marimea unei nuci,se apasa usor cu degetul in mijloc. Albusul se...
Indiene
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza spuma tare cu un praf de sare. Cand albusurile sunt mixate bine(sa intorci vasul si sa nu cada)se adauga zaharul mixand in continuare. Adauga galbenusurile mixand pentru a se incorpora. Se adauga faina mestecand usor cu o...
Ardei umplut cu orez
Ardeii se scot din congelator si se lasa la decongelat. Ceapa se curata,se spala si se toaca marunt. Intr-o tigaie sau ce vas doriti,se pun la incins 2 linguri ulei. Ceapa tocata se adauga peste ulei si se lasa pe foc 3-4 minute,dupa care turnam o ceasca apa calda pentru a o inabusi....
Chec cu mar si nuci
Intr-un bol pentru mixer se pune zaharul,uleiul,apa minerala,sucul si coaja de portocala,praful de copt ,bicarbomatul stins cu zeama de lamaie(circa o lingura), zaharul vanilat, marul ras pe razatoarea mica si faina. Totul se amesteca bine cu mixerul pentru a fi incorporate toate...
Mancare cu fasole verde
Ceapa se curata,se spala si se toaca marunt. Intr-o cratita se pune uleiul si ceapa impreuna cu o ceasca cu apa ,pentru a se inabusi. Cand ceapa a devenit sticloasa se adauga fasolea si 250 ml. apa. Fierbem pana fasolea este fiarta,cam 20 minute. Se adauga sucul de rosii si lasam la...
Salata de cartofi cu hering
Cartofii curatati ,spalati,taiati cubulete se pun la fiert. Ceapa caratata ,taiata julien se freaca cu sare si se pune otet peste ea. Gogonelele se taie in doua ,se scurg de zeama si se taie marunt. Fileul de hering se taie marunt. Cand cartofii sunt fierti,se scurg de apa in care au...
Somon cu avocado
Somonul pus la marinat pentr 1-2 ore in zeama de lamaie,sare si piper. Se scoate din vasul in care a fost marinat si se pune la prajit in tigaia Dry Cooker cate 5 minute pe fiecare parte. Avocado se curata de coaja si se toaca marunt. Punem avocado intr-un bol si turnam peste el putina...
Chifle cu ceapa si masline
Intr-un vas pentru framantat se pune faina cernuta. In mijloc se face o adancitura in care se pun:apa,uleiul,sare,zahar.drojdia si se framanta. Se lasa la dospit circa o ora. Intre timp taiem marunt ceapa si maslinele. Dupa ce aluatul s-a dospit il impartim in 8. Pe masa de lucru...
Tarta aperitiv cu ciuperci
Cartofii si morcovul se curata si se pun la fiert. Cand sunt fierti se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Ciupercile spalate,curatate le-am dat prin blender. Ceapa se toaca marunt. Patrunjelul spalat se toaca marunt. Toate ingredientele se pun intr-un vas si se amesteca bine....
Ciorba de varza
Se curata toate radacinoasele,se spala si se toaca marunt. Punem la fiert apa intr-o oala incapatoare,am folosit o oala de 5 l. Cand apa clocoteste adaugam legumele. Cand morcovul este fiert se adauga varza tocata fideluta. Lasam la fiert cam jumatate de ora.Rosiile se dau pe...
Mancare cu linte
Lintea am pus-o la inmuiat de dimineata,schimband apa de doua ori. Ceapa,morcovul si telina le-am maruntit si le-am pus la inabusit. Cand ceapa a devenit sticloasa,am adaugat uleiul si o cana de apa,lasand la fiert. Cand legumele au fost aproape fierte se adauga lintea. Acoperim...
Paine cu iaurt neframantata
Toate ingredientele se pun intr-un vas incapator(eu am un lighean in care framant) si se amesteca bine cu o lingura din lemn sau cu mana, incat sa fie omogenizate. Acoperim vasul cu un prosop curat si lasa la dospit la loc caldut ,circa o ora. Pregatim formele in care coacem...
Ravioli al funghi cu sos de smantana si ciuperci
Ravioli se pun la fiert in apa clocotita cu sare pentru 8=10 minute. Ciupercile se taie ,nu foarte marunt. Intr-o tigaie se pune uleiul cu cei doi catei de usturoi ,se prajeste usturoiul pana devine sticlos,apoi se indeparteaza din tigaie. Se adauga ciupercile calindu-se cateva minute....
Prajitura cu nuca si merisoare
Ouale si zaharul se mixeaza pana se albesc ouale. Apoi se adauga uleiul ,mixand in continuare. Cand toate acestea sunt amestecate se adauga pe rand iaurtul,faina cernuta cu praful de copt,nuca ,merisoare,coaja de lamaie. Compozitia rezultata se toarna intr-o tava ,30/40cm.,tapetata cu...
Sandvis cu file de pastrav
Chifla se taie in doua. Ceapa se taie rondele Rosia taiata rondele. Ungem cele doua jumatati cu ceva fin ,punem 2 rondele de rosie,saram,piperam,ceapa ,fileul de pastrav,ceapa,rosie si cealalta jumatate de chifla unsa si ea cu branza cu smantana. Pofta buna!
Sendvis Acordeon
Bagheta se taie in felii fara sa se patrunda pana jos. Feliile de bagheta se ung cu "Ceva fin cu smantana" Intre felii se pun bucati de "Miez de lapte" Jumatatea de rosie se taie rondele. Bagheta se decoreaza cu felii de rosie si bucati de jambon.
Friptura de iepure cu masline
Iepurele se parleste,se spala,bucateste si se aseza intr-o cratita incapatoare. Peste el se toarna marinata si se lasa 24 de ore sa se marineze. Cand se scoate carnea de la marint se impaneaza cu usturoi. Intr-un vas de lut(pus la inmuiat inainte),se aseaza bucatile de iepure. Peste...
Ravioli al funghi cu sos de rosii
Ravioli al funghi se pun la fiert intr-o oala de 3 l. cu apa si sare timp de 10 minute. Ceapa se toaca marunt . Intr-o tigaie se pun cele 2 linguri de ulei si se caleste ceapa pana devine sticloasa. Se adauga sucul de rosii si se lasa la fiert timp de 10 minute. Stingem focul si...
Tarta cu vinete
Intai preparam blatul Intr-un vas punem 250 g. faina si celelalte ingrediente pentru blat. Se framanta un aluat eslastic. Il lasam sa se odihneasca si e ocupam de umplutura. Vinetele se spala,se toaca marunt ,se sareaza si se lasa cam 10 minute. Ceapa se toaca marunt si se...
Varza fiarta
Intr-o oala de 5 l. se pun la fiert 2l. apa+o lingurita sare. Varza se toaca subtire sau se da prin robot. Cand apa clocoteste punem varza taiata. In timp ce taiem varza o punem la fiert. Adaugam ceapa si ardeiul tocate marunt,uleiul,foile de dafin, crengutele uscate de cimbru si...
Pogacele cu branza by Mitinita
Laptele se incalzeste putin. In laptele cald se adauga zaharul si drojdia.Se lasa sa se odihneasca 5 min.,apoi se adauga faina,apa, sarea uleiul si galbenusul de ou. Se framanta pana se obtine un aluat elastic. Punem vasul la loc caldut si lasam aluatul sa se dospeasca. Branza se da...
Sendvis "Buburuza"
Chifla se taie in jumatate. O jumatate se unge cu crema de branza. Rosia se taie si se formeaza buburuza. Maslinele se taie marunt pentru a decora aripile. Se decoreaza cu frunza de patrunjel.
Chifle cu seminte
Faina se pune intr-un bol,facandu-se un loc in mijloc. Drojdia,sarea,zaharul uleiul, si apa calduta se adauga si se framanta usor. Cand toate ingredientele au fost incorporate ,se adauga mixul de seminte,faramantand pentru incorporarea lor. Lasa aluatul la dospit pana isi dubleaza...
Somon cu garnitura de cartofi cu rozmarin
Sarea ,piperul si rozmarinul se amesteca. Se ia bucata de somon,se pudreaza cu acest amestec si se lasa cateva ore la frigider. Intr-o tigaie antiaderenta se pune pestele si 50 ml. vin. Se pune capacul ,lasandu-se la fiert cate 3-4 minute pe fiecare parte. Apoi se adauga uleiul si se...