ArianaBala

1

Bucataras
incepator

Târgu Jiu

Bucataras din 19.11.2010

RETETE28
PRIETENI10
Retete

Cartofi gratinati cu kaizer

In Porc la 2 Oct 2015

Feliem kaizerul si il rumenim putin in ulei. Cartofii ii curatam, ii taiem in felii de aprox. 5 mm grosime si ii rumenim in acelasi ulei in care am prajit kaizer-ul. Intr-un bol se bat cele 3 oua cu iaurtul, sare si piper, iar la final adaugam si 3/4 din cascaval. Ungem o...

Mancare de mazare cu carne de pui ca la mama acasa

In Pui la 16 Mai 2012

Cum se prepara Mancare de mazare cu carne de pui ca la mama acasa -incingem 3-4 linguri de ulei intr-o tigaie si rumenim ciocanelele de pui. Cand au prins o culoare placuta, aurie le scoatem din tigaie si le tinem la cald; -in acelasi ulei calim ceapa (tocata marunt) pana ce aceasta devine...

Ciorba de rosii cu carne de porc

In Ciorbe la 16 Mai 2012

-punem carnea intr-o oana cu apa cat sa o acopere putin si lasam sa fiarba cateva minute dupa care schimbam apa, adaugam putina sare si lasam sa fiarba bine pana ce carnea se desprinde de pe os; -intre timp spalam, curatam si tocam legumele: morcovii, telina, pastarnacul, radacina de...

Stufat din piept de pui

In Pui la 14 Mai 2012

-pieptul de pui il taiem cuburi si il punem la rumenit in cateva linguri de ulei; cand carnea a prins o culoare frumoasa, aurie, punem aprox. 200 ml. de apa si lasam sa fiarba la foc mic; -ceapa si usturoiul verde le taiem in bucatele cam de marimea unui deget aratator  si le calim in...

Gulas de porc cu galuste din cartofi

In Porc la 27 Ian 2012

- Bacon-ul il taiem in feliute mici si subtiri, si il rumenim putin in uleiul incins. Adaugam si carnea de porc ( taiata in patratele ) si rumenim la foc mic pana cand carnea se inmoaie. Din cand in cand adaugam apa calduta sau supa de legume (eu am folosit 100ml de vin si apa). - Cand carnea...

Snitele delicioase si pufoase din muschi de porc

In Porc la 19 Dec 2011

-batem ouale cu faina, sare, piper, apoi amestecam cu iaurtul si smantana. -batem feliile de muschi si apoi le saram putin. -incingem bine uleiul intr-o tigaie; -dam carnea prin amestecul de mai sus, o punem in tigaie, acoperim cu un capac si prajim la foc mediu, pe ambele parti....

Cartofi cu sos de carne la cuptor

In Pui la 19 Dec 2011

-calim ceapa intr-o tigaie in care am incins o lingura de ulei. Cand aceasta s-a calit adaugam si morcovul si mai lasam cateva minute. Adaugam apoi si carnea tocata(eu am pus cam multa carne... v-as recomanda sa puneti in jur de 150 g) si mai lasam pana ce aceasta se albeste. Apoi adaugam sucul...

Omleta cu jumari

In Aperitive / Garnituri la 19 Dec 2011

-intr-un castron adaugam ouale, cascavalul ras, branza topita, branza de oaie rasa, sare si piper si amestecam bine. -adaugam apoi pasta de tomate, jumarile taiate in bucatele mici si amestecam din nou. -amestecul obtinut il turnam intr-o tigaie in care am incins o lingura de ulei; tocam...

Papara cu piept de pui afumat si branza topita

In Aperitive / Garnituri la 2 Dec 2011

-taiem pieptul de pui in felii subtiri si il rumenim in putin unt ( eu am pus foarte putin, un varf de cutit) timp de 2-3 minute, la foc mic; -adaugam ouale direct in tigaie si amestecam; -cand ouale sunt gata, punem si branza topita, amestecam bine, mai lasam 1 minut si papara e gata....

Ostropel oltenesc

In Pui la 18 Oct 2011

Punem untul la topit intr-o cratita si apoi punem carnea de pui(eu am folosit 2 pulpe si 2 aripioare). Lasam carnea sa se prajeasca vreo 10 minute. Cand carnea s-a rumenit, stingem cu 100 ml de vin si mai lasam inca 10 minute sa se inabuseasca sub capac. Scoatem carnea pe o farfurie...

Compot de cirese

In Sirop / Compot la 28 Iul 2011

-spalam bine ciresele si indepartam coditele; -umplem pe jumatate borcanul cu cirese; -peste ele adaugam 3 linguri de zahar; -umplem borcanul cu apa calduta; -agitam putin borcanele ca sa se topeasca zaharul; -intro cratita punem un prosop, peste punem borcanele si adaugam apa pana...

Compot de visine

In Sirop / Compot la 28 Iul 2011

-spalam bine visinele si indepartam coditele; -umplem pe jumatate borcanul cu visine; -peste visine adaugam 4 linguri de zahar; -umplem borcanul cu apa calduta; -agitam putin borcanele ca sa se topeasca zaharul; -intr-o cratita punem un prosop, pdeasupra punem borcanele cu compot...

Ciorba taraneasca de vacuta

In Ciorbe la 28 Iul 2011

Punem carnea la fiert in apa cu sare. Dupa ce da cateva clocote aruncam apa, spalam carnea, si o punem din nou la fiert in apa curata. Cand carnea este fiarta bine (incepe sa se desprinda de pe os), o scoatem si o lasam sa se raceasca ca sa putem scoate carnea de pe os( daca este fara os,...

Cartofi cu usturoi, in vas roman

In Aperitive / Garnituri la 28 Iul 2011

Taiem cartofii rondele si ii punem intr-o tava (eu am fol. vasul roman)  unsa cu putin unt. Peste ei punem usturoiul pisat, piperul si sarea si amestecam. Presaram patrunjelul si dam la cuptor aprox. 30 de minute. Este o garnitura simpla si foarte gustoasa. POFTA BUNA!

Piept de porc la cuptor

In Porc la 28 Iul 2011

Amestecam intr-un castronel uleiul de masline si condimentele ( eu am pus o lingura de condiment pt. carne de porc, piper , putina sare de mare si 1 lingura de ulei de masline). Ungem cu o pensula de bucatarie bucatile de carne cu amestecul obtinut, si le bagam la cuptor( eu le-am pus pe o...

Tochitura olteneasca

In Porc la 28 Iul 2011

Taiem carnea in cubulete si costita o taiem feliute subtiri. punem uleiul intr-o tigaie si prajim carnea alaturi de cateva rondele de ceapa. Dupa ce cubuletele sunt rumenite bine, le scoatem pe o farfurie si punem la prajit si feliile de kaizer. Cand si kaizerul este gata prajit, il punem pe...

Tocanita de pipote si inimioare cu vin alb sec

In Pui la 28 Iul 2011

Curatam inimioarele si pipotele, si le punem la fiert in putina apa cu o lingurita de sare si o lingurita de otet, pana se fierb pe jumatate. Punem untul intr-o tigaie mai mare( gen wok). Cand s-a topit, punem ceapa si o calim putin. Morcovii ii curatam si unul il dam pe razatoare, celalalt...

Mancare de fasole verde cu piept de curcan

In Curcan la 28 Iul 2011

Pieptul de curcan il puteti inlocui cu aripi sau pulpe (care pot fi si de pui). Taiem ceapa marunt si o punem la calit. Cand ceapa devine aurie, punem si carnea peste, si le mai lasam putin sa se caleasca impreuna (5 minute este suficient). Intre timp curatam morcovul si il taiem rondele sau...

Pateu din ficat de curcan cu verdeturi de Provence

In Aperitive / Garnituri la 15 Iul 2011

-ficatul il spalam bine, il curatam de pielite si il punem la fiert in putina apa alaturi de 2 frunze de dafin si piper boabe (eu nu am avut boabe asa ca am pus gata macinat); -intr-o tigaie punem 50 g unt in care calim ceapa si usturoiul; -cand ficatul este fiert, il scoatem cu o paleta...

Ciocanele de pui fierte in vin

In Pui la 15 Iul 2011

-ciocanelele de pui le crestam si le frecam cu sare si piper; -punem uleiul intr-o tigaie, cand acesta este incins adaugam ciocanelele si stingem cu vin (eu am pus aprox. 250-300 ml vin roze de casa, dar merge cu orice fel de vin); -lasam sa fiarba la foc mediu (intorcandu-le din cand in...

Salata verde cu sunca de pui

In Salate la 13 Iul 2011

Spalam legumele, salata o rupem cu mana in fasii potrivite, castravetele il curatam si il taiem rondele, rosiile le taiem cubulete. Sunca de pui o taiem si pe ea in cubulete, branza o dam pe razatoare. Amestecam toate ingredientele de mai sus, adaugam si crutoanele, potrivim cu sare si...

Ciorba cu pui de tara si dovlecei

In Ciorbe la 13 Iul 2011

-punem carnea la fiert in apa cu un praf de sare si o lasam sa fiarba la foc domol (eu am tinut carnea la foc aprox. 1 ora); -cand carnea este aproape fiarta, punem peste carnita legumele curatate, spalate si taiate in cubulete; -cand si legumele sunt fierte adaugam rosiile oparite in...

Tocanita de ceapa cu carne de porc

In Porc la 13 Iul 2011

-taiem carnea in bucatele mici si o punem la prajit in ulei alaturi de cateii de usturoi taiati feliute, aprox. 5 min.; -dupa ce carnea se rumeneste frumos, o scoatem pe o farfurie si o tinem la cald; -in uleiul ramas punem ceapa (taiata solzisori) la calit, la foc potrivit; -cand...

Mancare de cartofi noi cu carne de porc

In Porc la 6 Iul 2011

Taiem carnea in bucati potrivite si o punem la prajit in putin ulei. Cand aceasta s-a rumenit frumos, adaugam ceapa si o lasam la calit pana devine stravezie, apoi adaugam si morcovul taiat rondele si mai lasam cateva minute sa caleasca impreuna. Adaugam cartofii taiati taiati rustic...

Ciorba de curcan cu fasole galbena

In Ciorbe la 5 Iul 2011

Punem carnea la fiert in apa rece cu putina sare. Fierbem la foc domol spumand din cand in cand, pana cand carnea incepe sa se desprinda de pe os (la mine a fiert aprox. 2 ore). Adaugam peste carne fasolea verde, morcovul, pastarnacul si telina (curatate si tocate in cubulete). Cand acestea...

Mancare de rosii cu carne de curcan

In Curcan la 5 Iul 2011

Spalam si taiem in bucati potrivite carnea de curcan si o punem la prajit in ulei incins (eu am pus-o dupa ce am fiert-o in prealabil pt. ca era curcan de tara si carnea este mai tare). Dupa ce carnea s-a rumenit putin punem ceapa (taiata marunt sau solzisori) si lasam sa se caleasca. Dupa ce...

Ciorba de Loboda

In Ciorbe la 3 Iul 2011

Curatam ceapa si o punem la calit in putin ulei. Intre timp pregatim si restul legumelor.  Cand ceapa devine stravezie, adaugam apa si restul de legume (in afara de loboda si rosii ) si le lasam sa fiarba. Cand acestea au fiert adaugam si loboda (care intre timp am tocat-o marunt) si...

Salata verde cu piept de pui

In Salate la 3 Iul 2011

Pieptul de pui il taiem in fasii cam de 1 cm, si il punem pe gratar( poate fi si fiert, fiecare cum doreste). Legumele le spalam si le curatam, le tocam si le punem intr-un bol. Dupa ce pieptul de pui este gata il adaugam peste legume, punem uleiul de masline, zeama de lamaie si...

Afisate 1 - 28 din 28 retete    

Postari recente

publicat la 02.10.2015

Cartofi gratinati cu kaizer

publicat la 16.05.2012

Ciorba de rosii cu carne de porc

Horosmopul tau de astazi:

Berbec

Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]