Inspiratia mea, pt. combinatia aceasta de gulas cu galuste din cartofi, a fost epurasha2bb (careia ii multumesc) . http://www.bucataras.ro/retete/gulas-in-varianta-olteneasca-cu-gnocchi-din-cartofi-4988.html
- Bacon-ul il taiem in feliute mici si subtiri, si il rumenim putin in uleiul incins. Adaugam si carnea de porc ( taiata in patratele ) si rumenim la foc mic pana cand carnea se inmoaie. Din cand in cand adaugam apa calduta sau supa de legume (eu am folosit 100ml de vin si apa).
- Cand carnea s-a rumenit o scoatem pe o farfurie. In uleiul ramas calim ceapa si ardeii grasi (tocate marunt). Stingem cu pasta de tomate si pasta de ardei. Adaugam carnea inapoi in ceaun, condimentele (piper, cimbru, chimen), acoperim cu apa calduta si lasam sa scada la foc mic cam 1 ora.
- Intre timp preparam galustele. Cartofii ii punem la fiert in apa cu putina sare. Cand acestia au fiert ii scoatem din apa si ii lasam sa se raceasca putin. Curatam cartofii de coaja si ii pasam ca pt. piure. Adaugam putina sare, oul si faina putin cate putin si framantam pana obtinem o coca putin lipicioasa. Eu am impartit aluatul obtinut in 4 parti egale, din care am rulat suluri cam de 2 cm diametru si am taiat apoi rulourile in bucati de 3-4 cm.
- Intr-o oala cu apa clocotita punem galustele si le lasam sa fiarba pana ce acestea se umfla.
- Dupa ce s-a fiert carnea si sosul a scazut, adaugam usturoiul zdrobit bine si galustele din cartofi si mai lasam sa fiarba impreuna aproximativ 10 minute.
- La final presaram putin patrunjel tocat fin (eu nu am avut, din pacate).
POFTA BUNA!