Mancare de rosii cu carne de curcan

de ArianaBala in Curcan, 5 Iul 2011 | 7914 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg rosii
  • 500 g carne de curcan
  • 3-4 cepe
  • 3 ardei grasi
  • 1 ardei iute
  • o legatura de marar
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 frunza de dafin
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita zahar
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de rosii cu carne de curcan:

Spalam si taiem in bucati potrivite carnea de curcan si o punem la prajit in ulei incins (eu am pus-o dupa ce am fiert-o in prealabil pt. ca era curcan de tara si carnea este mai tare).

Dupa ce carnea s-a rumenit putin punem ceapa (taiata marunt sau solzisori) si lasam sa se caleasca. Dupa ce aceasta a devenit stravezie adaugam si ardeii si mai lasam cateva minute la calit.

Decojim rosiile, le taiem marunt si le adaugam peste ceapa si ardei, potrivim cu sare si piper, punem si frunza de dafin si lasam sa fiarba inabusit 15-20 de min. la foc potrivit.

Cand mancarica este gata adaugam si usturoiul pisat si mararul si mai lasam cateva clocote.

Se poate servi atat calda, cat si rece! POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de rosii cu carne de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura de curcan cu legume si sos de rosii