Blatul :
Nuca se rumeneste la cuptor la foc mic. Se curata de coaja amaruie si se pune la blender sa se marunteasca. Morcovul se rade fin. Amestecam faina cu bicarbonatul, praful de copt, sarea si scortisoara. Ouale se bat foarte bine cu mixerul. Adaugam zaharul treptat, apoi uleiul, freshul...
Cum se prepara Pandispan cu fructe de padure - Reteta simpla pentru un desert pufos cu fructe
Incalzim cuptorul la 180° si topim la microunde cei 75 gr de unt. Punem praful de copt in faina si amestecam. Separam galbenusurile de albusuri. Intr-un castron mare batem albusurile spuma pe...
Lasam fructele la dezghetat.
Mixam laptele impreuna cu zaharul, uleiul si coaja de citrice.
Ca sa topim bine zaharul, facem pauze sa nu se arda mixerul. Eu am folosit o cana de 250 ulei mai putin cu un deget. Adaugam ouale pe rand si batem spuma. Urmeaza faina amestecata cu praful de copt...
Nuca se pune pentru puțin timp la rumenit in cuptor la o temperatura mica. Trebuie amestecat mereu sa nu se arda. Cand s-a racit o parte din nuca, se taie marunt la cutit si restul se macina la rasnita de cafea.
Puneti 350 gr malai intr-un bol, acoperiti cu un tifon impaturit in 3, puneti...
Punem branza in tifon si apoi in strecuratoare pentru a-i elimina apa, la fel procedam si cu smantana. Scoatem ingredientele de la rece cu cateva ore inainte de pregatire. Batem ouale spuma cu 2-3 picaturi de lamaie dupa care adaugam treptat zaharul, coaja de citrice si zaharul vanilat. Mixam in...
Punem 2 l de apa pe foc și când începe sa fiarbă adaugam 2 lgt de sare, 1/3 lgt ienibahar macinat, coriandru, foi de dafin si pastele. Amestecam mereu și lasam sa fiarba al dente vreo 8 min, le gustam. Aceste paste Ciao pasta mi-au placut foarte mult, sunt luate de la Kaufland si...
Bananele se înțeleg bine cu parfumul capsunilor, nu încurcă deloc gustul ba chiar se completează bine asa ca, chiar va rog sa încercați aceasta combinatie minunata.
Capsunile se pun in apa rece cu zeama de la jumătate de lămâie pentru ca fructele să-și păstreze...
Capsunile se spala cu apa și zeama de lamaie ca sa-si pastreze culoarea apoi se amesteca impreuna cu zaharul si restul de jumatate din zeama de lamaie. Se lasa cel putin 3 ore dupa care o parte din capsuni se blenduiesc si se pun pe foc impreuna cu restul de capsuni si siropul lăsat....
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Lămâile se spala cu bicarbonat de sodiu și se rade coaja unei lamai dar fara partea alba. Se mixeaza untul singur după care se adauga treptat zaharul și se freaca bine pana la topirea lui.
Faceti pauze dese sa nu se arda...
Capsunile conțin pectina asa ca este chiar indicat sa adaugam 1-2 mere verzi pentru a lega mai bine gemul, eu n-am avut asa ca am pus rosu. Spalam capsunile in apa cu zeama de la jumatate de lamaie dupa care le scoatem coditele. Taiem fructele după plac și le amestecam cu zaharul si restul de...
Idei deosebite de vopsit si decorat outele de Paste:
Joc de buline: se folosesc vopsele normale pe oua perfect albe. Inainte de fierbere ouale se degreseaza temeinic prin frecare cu otet. Se fierb si se lasa sa se usuce si sa se racoreasca. Pe fiecare ou se aplica buline de banda adeziva...
Pentru sirop fierbem toate ingredientele, eu am folosit 2 portocale acre, 1/2 lamaie si coaja taiata. Se fierbe pana scade la jumatate si se strecoara de samburi si coaja. Ingredientele se masoara cu acelasi pahar. Foile de placinta se dezgheata apoi se zdrentuiesc si se rasfira sa nu ramana...
Ouale se scot de la rece cu cateva ore inainte.
Le batem spuma pana isi tripleaza volumul timp de vreo 15 minute timp in care putem face pauze ca sa nu ardem mixerul. Crema de ciocolata se pune intr-un ibric si se incalzeste pe baie de aburi fara sa fiarba, pana devine lichida.
Adaugam...
Prunele se pun la hidratat in coniac si se amesteca in ele la un interval de timp.
Punem intr-o craticioara cacaoa, ciocolata, untul, 130 gr din cantitatea de zahar, 100 ml apa fierbinte si se pune pe foc. Amestecam si lasam pana devine omogena. Albusurile se bat spuma dupa care se adauga...
Asezam in oala in care le vom gati un rand de prune si unul de zahar si dam la frigider pana a doua zi cand le vom pune la fiert impreuna cu o felie de lamaie si sucul de la lamaie. La inceput lasam focul mare pana da in clocot apoi dam la mediu spre mic.
Prunele se pot opari si decoji insa...
Capsunile se pun in apa rece cu zeama de la jumatate de lamaie, se spala si apoi li se inlatura coditele. Menta se toaca marunt sau daca va place doar aroma de menta fara frunze puteti pune legatura intreaga si la sfarsit o scoateti. Eu am pus menta uscata intr-o bucata de tifon pe care am...
Lasam ouale la temperatura camerei dupa care separam galbenusul de albus. Nucile curatate se dau foarte putin la cuptor cat sa nu fie crude. Se amesteca mereu in ele si nu se lasa nesupravegheate pentru ca se ard repede. Le curatam cat putem de cojita de deasupra dupa care o parte se macina si o...
Merele curatate de coaja, seminte si cotor se taie cubulete, se aseaza in oala, se adauga zaharul si se stropesc cu lamaie si coniac. Se lasa cateva ore sau peste noapte sa-si lase zeama dupa care se pun la fiert pe foc mic impreuna cu mirodeniile. Eu am pastrat cojile pe care le-am pus la fiert...
Asezam in cratita de gatit un rand de mere rase prin rzatoarea mare, o parte de zahar, pepene galben taiat cubulete si iar zahar. Lasam cateva ore la rece sa-si lase zeama. Adaugam mirodeniile si sucul de lamaie impreuna cu coaja stoarsa. Punem pe foc pentru o vreme timp in care amestecam in ea...
Facem o maia din drojdie, putin zahar, faina si lapte caldut si lasam acoperit sa dospeasca.
Toate ingredientele mai putin laptele trebuie scoase de la frigider inca de seara.
Cernem faina, facem un gol in mijloc unde punem maiaua si restul ingredientelor si incepem sa incorporam usor...
Galbenusurile se freaca cu zaharul se adauga apa si se mixeaza dupa care urmeaza uleiul, faina treptat si la urma albusurile batute spuma.
Punem 1/2 din compozitie in tava tapetata punem rahatul taiat cubulete stafidele hidratate in rom si nucile prajite.
Compozitia ramasa se amesteca cu...
Nuca se da putin la cuptor si avem grija pentru ca se arde repede.Cand s-a racit indepartam cojita aceea de deasupra. O parte din nuca se macina la robot/masina de tocat si o parte se zdrobeste ca sa ramana si bucatele mai mari.
Punem apa la fiert cu un praf de sare, anasonul si betisoarele...
Ingredientele se scot de la frigider cu cateva ore inainte sa ne apucam de aluat.
1) Punem drojdia intr-un bol mic si o maruntim. Adaugam peste ea zaharul, sarea si putin lapte cald.Punem peste cele doua linguri de faina, amestecam, punem bolul sus si lasam 15 min la dospit.
2) Punem...
Portocalele se spala cu apa calda amestecata cu putin bicarbonat alimentar apoi una dintre ele se curata de coaja iar cealalta se razuie de coaja. Punem pe foc mic laptele cu zaharul vanilat si coaja rasa. Cand a ajuns la punctul de fierbere se strecoara prin tifon ca sa ramana coaja. Ouale...
Infierbantam laptele cu zaharul, batonul si vanilia, turnam in ploaie o cana nu prea plina de gris amestecand mereu. Spre sfarsit adaugam untul si putina sare. Lasati sa fiarba pana cand se leaga si grisul e fiert, nu mai mult pentru ca dupa racire se intareste.Ardeti 3 lg de zahar. Cand s-a...
Se amesteca pana la omogenizare toate ingredientele pentru aluat.
Se toarna aluatul in formele de briose si se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 20 minute. In ultimele 2 minute se foloseste ventilatorul in caz ca nu sunt suficient rumenite la suprafata.
Mixeaza untul cu zaharul si zaharul vanilat apoi adauga treptat cate un galbenus mixand bine dupa fiecare. Adauga coaja de citrice, praful de copt stins cu o lingura de zeama de lamaie si faina cernuta in prealabil.
Tapeteaza o tava de (25/35) cu hartie de copt, ,pune aluatul si...
De preferat branza fina si nu de vaci, ciocolata de buna calitate si sa folositi doar biscuiti digestivi. Eu am pus doua pachete cu aroma de scortisoara si restul simpli. I-am macinat la robot dupa care i-am amestecat cu untul topit si racit. Daca nu sunt foarte dulci puteti adauga putin...
Se scot ouale din timp sa se incalzeasca. Batem galbenusurile treptat cu cei 100 gr zahar si coaja de citrice dupa care adaugam grisul in ploaie. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zeama de lamaie. Incorporam albusurile la galbenusurile amestecand cu o spatula. Punem budinca intr-o...
Ouale se bat cu un praf de sare dupa care se mixeaza treptat cu zaharul. Adaugam untul topit si racit apoi uleiul, morcovii si stafidele pe rand. Faina se amesteca cu praful de copt si scortisoara. Se pune faina in reprize si se mixeaza la viteza cea mai mica pana se incorporeaza cu totul. Dam la...
Desert tort de morcovi
Blatul : Nuca se rumeneste la cuptor la foc mic. Se curata de coaja amaruie si se pune la blender sa se marunteasca. Morcovul se rade fin. Amestecam faina cu bicarbonatul, praful de copt, sarea si scortisoara. Ouale se bat foarte bine cu mixerul. Adaugam zaharul treptat, apoi uleiul, freshul...
Pandispan cu fructe de padure - Reteta simpla pentru un desert pufos cu fructe
Cum se prepara Pandispan cu fructe de padure - Reteta simpla pentru un desert pufos cu fructe Incalzim cuptorul la 180° si topim la microunde cei 75 gr de unt. Punem praful de copt in faina si amestecam. Separam galbenusurile de albusuri. Intr-un castron mare batem albusurile spuma pe...
Desert briose cu fructe de padure
Lasam fructele la dezghetat. Mixam laptele impreuna cu zaharul, uleiul si coaja de citrice. Ca sa topim bine zaharul, facem pauze sa nu se arda mixerul. Eu am folosit o cana de 250 ulei mai putin cu un deget. Adaugam ouale pe rand si batem spuma. Urmeaza faina amestecata cu praful de copt...
Desert pasca in trei straturi cu branza, ciocolata si bezea
Nuca se pune pentru puțin timp la rumenit in cuptor la o temperatura mica. Trebuie amestecat mereu sa nu se arda. Cand s-a racit o parte din nuca, se taie marunt la cutit si restul se macina la rasnita de cafea. Puneti 350 gr malai intr-un bol, acoperiti cu un tifon impaturit in 3, puneti...
Desert pasca cu branza, stafide si unt
Punem branza in tifon si apoi in strecuratoare pentru a-i elimina apa, la fel procedam si cu smantana. Scoatem ingredientele de la rece cu cateva ore inainte de pregatire. Batem ouale spuma cu 2-3 picaturi de lamaie dupa care adaugam treptat zaharul, coaja de citrice si zaharul vanilat. Mixam in...
Deliciu de spirale la cuptor
Punem 2 l de apa pe foc și când începe sa fiarbă adaugam 2 lgt de sare, 1/3 lgt ienibahar macinat, coriandru, foi de dafin si pastele. Amestecam mereu și lasam sa fiarba al dente vreo 8 min, le gustam. Aceste paste Ciao pasta mi-au placut foarte mult, sunt luate de la Kaufland si...
Gem de capsuni cu banane
Bananele se înțeleg bine cu parfumul capsunilor, nu încurcă deloc gustul ba chiar se completează bine asa ca, chiar va rog sa încercați aceasta combinatie minunata. Capsunile se pun in apa rece cu zeama de la jumătate de lămâie pentru ca fructele să-și păstreze...
Gem de capsuni cu ghimbir
Capsunile se spala cu apa și zeama de lamaie ca sa-si pastreze culoarea apoi se amesteca impreuna cu zaharul si restul de jumatate din zeama de lamaie. Se lasa cel putin 3 ore dupa care o parte din capsuni se blenduiesc si se pun pe foc impreuna cu restul de capsuni si siropul lăsat....
Lemon curd
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Lămâile se spala cu bicarbonat de sodiu și se rade coaja unei lamai dar fara partea alba. Se mixeaza untul singur după care se adauga treptat zaharul și se freaca bine pana la topirea lui. Faceti pauze dese sa nu se arda...
Gem de capsuni cu merisoare si ghimbir
Capsunile conțin pectina asa ca este chiar indicat sa adaugam 1-2 mere verzi pentru a lega mai bine gemul, eu n-am avut asa ca am pus rosu. Spalam capsunile in apa cu zeama de la jumatate de lamaie dupa care le scoatem coditele. Taiem fructele după plac și le amestecam cu zaharul si restul de...
Outele mele de Paste
Idei deosebite de vopsit si decorat outele de Paste: Joc de buline: se folosesc vopsele normale pe oua perfect albe. Inainte de fierbere ouale se degreseaza temeinic prin frecare cu otet. Se fierb si se lasa sa se usuce si sa se racoreasca. Pe fiecare ou se aplica buline de banda adeziva...
Portocalopita sau prajitura greceasca
Pentru sirop fierbem toate ingredientele, eu am folosit 2 portocale acre, 1/2 lamaie si coaja taiata. Se fierbe pana scade la jumatate si se strecoara de samburi si coaja. Ingredientele se masoara cu acelasi pahar. Foile de placinta se dezgheata apoi se zdrentuiesc si se rasfira sa nu ramana...
Brownies nutella
Ouale se scot de la rece cu cateva ore inainte. Le batem spuma pana isi tripleaza volumul timp de vreo 15 minute timp in care putem face pauze ca sa nu ardem mixerul. Crema de ciocolata se pune intr-un ibric si se incalzeste pe baie de aburi fara sa fiarba, pana devine lichida. Adaugam...
Prajitura cu ciocolata si prune uscate
Prunele se pun la hidratat in coniac si se amesteca in ele la un interval de timp. Punem intr-o craticioara cacaoa, ciocolata, untul, 130 gr din cantitatea de zahar, 100 ml apa fierbinte si se pune pe foc. Amestecam si lasam pana devine omogena. Albusurile se bat spuma dupa care se adauga...
Gem delicios de prune
Asezam in oala in care le vom gati un rand de prune si unul de zahar si dam la frigider pana a doua zi cand le vom pune la fiert impreuna cu o felie de lamaie si sucul de la lamaie. La inceput lasam focul mare pana da in clocot apoi dam la mediu spre mic. Prunele se pot opari si decoji insa...
Gem de capsuni cu aroma de menta si coniac
Capsunile se pun in apa rece cu zeama de la jumatate de lamaie, se spala si apoi li se inlatura coditele. Menta se toaca marunt sau daca va place doar aroma de menta fara frunze puteti pune legatura intreaga si la sfarsit o scoateti. Eu am pus menta uscata intr-o bucata de tifon pe care am...
Rulada cu gem de gutui si nuca
Lasam ouale la temperatura camerei dupa care separam galbenusul de albus. Nucile curatate se dau foarte putin la cuptor cat sa nu fie crude. Se amesteca mereu in ele si nu se lasa nesupravegheate pentru ca se ard repede. Le curatam cat putem de cojita de deasupra dupa care o parte se macina si o...
Pasta de mere cu anason si cuisoare
Merele curatate de coaja, seminte si cotor se taie cubulete, se aseaza in oala, se adauga zaharul si se stropesc cu lamaie si coniac. Se lasa cateva ore sau peste noapte sa-si lase zeama dupa care se pun la fiert pe foc mic impreuna cu mirodeniile. Eu am pastrat cojile pe care le-am pus la fiert...
Gem de mere verzi si pepene galben
Asezam in cratita de gatit un rand de mere rase prin rzatoarea mare, o parte de zahar, pepene galben taiat cubulete si iar zahar. Lasam cateva ore la rece sa-si lase zeama. Adaugam mirodeniile si sucul de lamaie impreuna cu coaja stoarsa. Punem pe foc pentru o vreme timp in care amestecam in ea...
Cozonac trandafir
Facem o maia din drojdie, putin zahar, faina si lapte caldut si lasam acoperit sa dospeasca. Toate ingredientele mai putin laptele trebuie scoase de la frigider inca de seara. Cernem faina, facem un gol in mijloc unde punem maiaua si restul ingredientelor si incepem sa incorporam usor...
Chec cu nuci, rahat si stafide
Galbenusurile se freaca cu zaharul se adauga apa si se mixeaza dupa care urmeaza uleiul, faina treptat si la urma albusurile batute spuma. Punem 1/2 din compozitie in tava tapetata punem rahatul taiat cubulete stafidele hidratate in rom si nucile prajite. Compozitia ramasa se amesteca cu...
Mucenici muntenesti
Nuca se da putin la cuptor si avem grija pentru ca se arde repede.Cand s-a racit indepartam cojita aceea de deasupra. O parte din nuca se macina la robot/masina de tocat si o parte se zdrobeste ca sa ramana si bucatele mai mari. Punem apa la fiert cu un praf de sare, anasonul si betisoarele...
Mucenici moldovenesti
Ingredientele se scot de la frigider cu cateva ore inainte sa ne apucam de aluat. 1) Punem drojdia intr-un bol mic si o maruntim. Adaugam peste ea zaharul, sarea si putin lapte cald.Punem peste cele doua linguri de faina, amestecam, punem bolul sus si lasam 15 min la dospit. 2) Punem...
Flan de portocale
Portocalele se spala cu apa calda amestecata cu putin bicarbonat alimentar apoi una dintre ele se curata de coaja iar cealalta se razuie de coaja. Punem pe foc mic laptele cu zaharul vanilat si coaja rasa. Cand a ajuns la punctul de fierbere se strecoara prin tifon ca sa ramana coaja. Ouale...
Gris cu lapte si sirop de zahar ars
Infierbantam laptele cu zaharul, batonul si vanilia, turnam in ploaie o cana nu prea plina de gris amestecand mereu. Spre sfarsit adaugam untul si putina sare. Lasati sa fiarba pana cand se leaga si grisul e fiert, nu mai mult pentru ca dupa racire se intareste.Ardeti 3 lg de zahar. Cand s-a...
Briose cu cocos
Se amesteca pana la omogenizare toate ingredientele pentru aluat. Se toarna aluatul in formele de briose si se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 20 minute. In ultimele 2 minute se foloseste ventilatorul in caz ca nu sunt suficient rumenite la suprafata.
Prajitura Figaro
Mixeaza untul cu zaharul si zaharul vanilat apoi adauga treptat cate un galbenus mixand bine dupa fiecare. Adauga coaja de citrice, praful de copt stins cu o lingura de zeama de lamaie si faina cernuta in prealabil. Tapeteaza o tava de (25/35) cu hartie de copt, ,pune aluatul si...
Cheesecake cu ciocolata
De preferat branza fina si nu de vaci, ciocolata de buna calitate si sa folositi doar biscuiti digestivi. Eu am pus doua pachete cu aroma de scortisoara si restul simpli. I-am macinat la robot dupa care i-am amestecat cu untul topit si racit. Daca nu sunt foarte dulci puteti adauga putin...
Budinca de gris
Se scot ouale din timp sa se incalzeasca. Batem galbenusurile treptat cu cei 100 gr zahar si coaja de citrice dupa care adaugam grisul in ploaie. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zeama de lamaie. Incorporam albusurile la galbenusurile amestecand cu o spatula. Punem budinca intr-o...
Prajitura cu morcovi si stafide
Ouale se bat cu un praf de sare dupa care se mixeaza treptat cu zaharul. Adaugam untul topit si racit apoi uleiul, morcovii si stafidele pe rand. Faina se amesteca cu praful de copt si scortisoara. Se pune faina in reprize si se mixeaza la viteza cea mai mica pana se incorporeaza cu totul. Dam la...