Lemon curd

de susu in Dulciuri, 21 Iun 2016 | 2245 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 lamai mari,
  • 175 ml zeama
  • 4 oua potrivite,
  • 250 ml
  • Un praf de sare
  • 100 gr unt
  • 150 gr zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lemon curd:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Lămâile se spala cu bicarbonat de sodiu și se rade coaja unei lamai dar fara partea alba. Se mixeaza untul singur după care se adauga treptat zaharul și se freaca bine pana la topirea lui.

Faceti pauze dese sa nu se arda mixerul dar untul trebuie bine mixat. Adaugam cate un ou și amestecam după fiecare. Urmeaza zeama și coaja de lămâie impreuna cu sarea. Crema rezultata va arata ca și taiata dar isi va reveni când e gata. Umplem o oala cu apa pe jumătate și punem pe foc.

Cand da in clocot punem in ea alt vas mai mic în care punem crema, trebuie sa intre cu totul ca sa nu iasa aburul de la bain marie. Amestecam cu o spatula de silicon ca sa nu iasa cocoloașe. Se tine pe foc 10 minute, în ultimele 5 minute se amesteca continuu pana la ingrosare.

Dupa ce este gata eu mai amestec în ea sa nu formeze crusta deasupra. Se pune calduta în borcane și strangem bine capacele. Tine chiar și 1-2 luni la frigidet, la mine nu apuca. Putem alege varianta cu lume sau portocala. Este un desert răcoritor de vara, se foloseste la inghetata, briose, tarte, cheescake dar și ca atare. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lemon curd" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de lamaie